İnternet üzerinden motor seçiminde uyarılar.
Reklamlar
-
Umarım 2. el kullanılmış motosiklet alacaklara yardımcı olurum,
Sahibinden.com'da bir Kymco Straith Cup motor beğendim,motor Alanya'da 550km yakında.
Fiyatı diğerlerine göre uygundu!, 3000km'de hasarsız,düşürülmemiş,garaj motoru olarak tanıtıldı.
Telefonla pazarlığa tutuştuk,anlaştık,motoru masrafsız olarak tanıttı. Binilmiyor, garajda çürüyeceğine size yarasın diyor.Kilometre de düşük olunca kafama yattı düştüm yola.
Neyse Alanya'ya ulaştım,tanıştık arkadaşla efendi birisi, kardeşim çok hızlı kullanıyor diyor bana, motor 4000km'ye gelmiş,her yeri pas,kırık grenajlar,sanki denize düşmüş motorla,midem bulandı boşu boşuna 1100 km mesafeyi ,zamanımı çaldı.
Mesaj gönderme işlemi yapmalıydım.
Motorunuzu ciddi olarak düşünüyorum.Ancak Eskişehir'den gelme durumum var.Bu yüzden sorularım olacak.
1,Fotoğraflar ne zaman ve kaç km'de çekildi,şu an kaç km'de.Resimlekinden bambaşka bir manzara ile karşılaşabilir miyim?
2,Kurye motoru mu.(Özellikle aracın buradaki fotoğrafları yeni mi öğrenmek istiyorum)
3,Kaç kullanıcı kullandı,ilk sahibi misiniz.
4,Evrakları tam mı(sigorta,muayene,vergi)
5,Plakasını alıp trafik sorgusunu yapmak istiyorum.
6,Bakım periyotlarını servisten veya servis kitapçığından öğrenebilir miyim.
7,Araç kapalı nemsiz bir ortamda mı saklandı(paslanma var mı)
8,Duman atma,çekişten düşme,zor çalışma gibi olumsuzluk var mı?Akü ve lastiklerin durumu nedir?Egsoz ötüyor mu,sağlam mı.Sübap ayarı hiç yapıldı mı?(Motor öğretmeniyim ve 2003 Cgl125 sahibiyim)
9,Kazası var mı?,kırılan grenaj,ezik depo,yamuk gidon,kumandalar vs. mevcut mu?
Maddeler halinde sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum.Saygılar.
Not:Hiçbir lafına ve resmine inanmayın,gereken neyse sorularınızı sormakta çekinmeyin, mutlaka yeni çekilmiş ayrıntılı fotoğraflarını isteyin.
Reklamlar
-
-
çok güzel oluş hocam hemen kopyaladım. bir netten alışveriş yaparsam aynen mail atacam eyvallah hocam
-
Ben bu soruları mesajla yazmaktansa telefon açıp bizzat sormayı tercih ediyorum.Karşımdakinin ses tonundan da bişeyler çıkarmaya çalışıyorum.
-
Lifeisgood adlı üyeden alıntı
Ben bu soruları mesajla yazmaktansa telefon açıp bizzat sormayı tercih ediyorum.Karşımdakinin ses tonundan da bişeyler çıkarmaya çalışıyorum.
Cevap alınmadığı zaman telefon etmeye,bakmaya gerek yok motora,denendi
-
1100km fena olmuş. Zaten plakayı da değiştirince extradan para verecektin. Toplamda senin bulunduğun şehirdeki bir motorun fiyat farkına denk gelebilecek kadar ciddi bir plaka değiştirme masrafı olabiliyor.
Ben böyle bir durumda incelediğim motorla ilgili derinlemesine bilgi topluyorum önce. Üretim yılında kronik problemleri var mı? Kullanıcıları en çok neden şikayet ediyor? Sonra motorun fotoğraflarında şüpheli durumlar varsa bunları not ediyorum. Sonra iyice düşünüp uzun bir liste yazıyorum. Bunları numaralandırarak yazıyorum ki sırayla sorayım ve tik koyayım ya da çarpı koyayım. Sonra telefon açıp hızlıca soruyorum.
Arkadaşında belirttiği gibi karşıdaki kişinin ses tonu ve kullandığı kelimeler birçok şeyi belli ediyor çoğu zaman.
-
çok güzel mantıklı ve yolgösterici gerçekten ama bazen motorun kusurları da olsa insanın içi ısınınınca gözü bişey görmüyor bu arabada yada başka bir şeyde de böyle
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
-
@GP500-1st ,Vw kaplumbağa var ne yapacaksın Palyoyu falan çiziksiz,pası da az,yağ gibi gider,sessiz beğenmezsen geri iade edemezsin,tutuluyor insan.
-
Tesekkurler gercekten keske sizinde basiniza boyle bir sey gelmeseydi..
Uzulduk bosuna masraf yaptiniz bosuna tekrar tesekkurler umarim bi uyari bi tecrube olmustur motor bakanlara
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
Birkannn adlı üyeden alıntı
Tesekkurler gercekten keske sizinde basiniza boyle bir sey gelmeseydi..
Uzulduk bosuna masraf yaptiniz bosuna tekrar tesekkurler umarim bi uyari bi tecrube olmustur motor bakanlara
Üzülmene lüzum yok,dağ bayır deniz havası aldık geldik. Bu otobüslerin de bütün koltuklarında multimedya koymuşlar.Başka türlü belediye otobüsüne bile bineceğim yoktu iyi oldu.
-
bahsettiginiz motoru çok merak ettim linki verirseniz belki daha çok yardımcı olunur. riskide var ama başka talip sizden önce davranabilir
-
jack hammer adlı üyeden alıntı
bahsettiginiz motoru çok merak ettim linki verirseniz belki daha çok yardımcı olunur. riskide var ama başka talip sizden önce davranabilir
Siz hangisinden bahsettiniz bilmiyorum, bu konudaki ise ilanı kalktı, diğeri ise onay bekliyor.Yardımcı olmak derken,motorun durumunu büyüteçle baktım ve orjinaliyle karşılaştırdım, teşekkürler.
-
-
Bu bilgileri öğrenmem iyi oldu.
Teşekkürler
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
Rica ederim sonradan farkettim sorulması gerekenleri mesajla değil telefonla sormak daha mantıklı. Mesaj atar atmaz,düşünüp kelime canbazlığı yapabilir vs...
-
başka ilden ikinci el motor almak aklıma bir türlü yatmıyor anca kendi ustamı da götürmem gerek onunda masrafı faln baya tutar diye düşünüyorum o yüzden bulnduğum il veya 100 km yakın alanı olur gerisini aramama bile
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
1-konuşmasını bilmeyen,
2-medeniyet ve nezaketten uzak,
3-apaçi tavırlı
4-sattığı motoru Cumhuriyet altını zanneden
5-iddia ediyorum bundan temizi yok diyen
6-yediği kazığı kendi gibi başka bir keriz bulup çıkartmayı düşünenden
motor alınmaz.
Sırf konuşmasını biliyor,okumuş yazmış diye ama iteleme cambazı adamlarla da alışveriş olmaz.
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz15Bum3egh
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:09 ----------
F54 adlı üyeden alıntı
başka ilden ikinci el motor almak aklıma bir türlü yatmıyor anca kendi ustamı da götürmem gerek onunda masrafı faln baya tutar diye düşünüyorum o yüzden bulnduğum il veya 100 km yakın alanı olur gerisini aramama bile
en hesaplı motorlar da motorun az oldugu kenar köşe uzak yerlerdedir
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
en hesaplı motorlar da motorun az oldugu kenar köşe uzak yerlerdedir
Aynen katılıyorum abi şu an Şırnak'ta bir tane buldum,arkadaşım minibüs ayarlayacak bakalım beraber atıp getireceğiz.
-
ya arkadaşlar benımde başıma geldı ramazan arefesi istan. ankaraya gittim adamın reklamı yamaha .görduğum motor cın malı .
ensemi kaşıya kaşıya geldım..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler