Motosiklet Sıfır İse Kullanım Önerileri
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar; Sitemizde çok fazla tecrübeli arkadaşlarımız, abilerimiz bulunmakta. Onların bizden bilgilerini esirgemeyeceğine eminim.
Ben Mart gibi Honda CBF 150 almayı planlıyorum. Sorularım şunlar;
1. Motoru sıfır alacağım, motoru nasıl kullanmalıyım? (yüksek devir-düşük devir, motoru açmak için yapılması gerekenler vs.)
2. Motorumu özelleştirmeyi planlıyorum. Çünkü bu motor bana nerden baksanız en kötü 5 yıl gidecek. Dolayısıyla görsel olarak modifiye etmeyi planlıyorum. Grenaj boyasını kendi bilgisayarımda 3D çizim programlarıyla yapsam, modifiye ettirmek için gittiğim yerler benim istediğim gibi (şekilli) grenaj boyası yapabilirler mi?
Aklıma gelirse sorabilirim sanırım kızmazsınız =)
Saygılar sepet sepet =)
Reklamlar
-
Keşke cevap yazan olsaymış =(
-
2008 aralıkta 2009 model apache satın aldım. 10 bin km' ye kadar kullandım ve sattım. İlk aldığım günden itibaren bol bol gazladım çok sıkıştırdım, geceleri özellikle soğuk havalarda tem otoyoluna çıkıp dewamlı son gaz bastım.
Bana ilk 1000 km basma dediler 60 ı geçme dediler vs. vs. ben aksini yaptım bol bol sıkıştırdım sonuca gelince motorum çok ama çok iyi açıldı. Ama yağını bujisini hava filtresini kısacası bütün bakımlarını zamanında yaptım. sattığım arkdaş 20 bin e geldi ve hala sorun çıkarmadı ve çok memnun.
NOT: Arkdaşlar sadece bu benim bir denememdi kimine göre yanlış olabilir ama sonuç çok iyi oldu
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
-
Bende yeni aldım önerilerinizi beklyorum. 250 GTR
-
Kullanım kılavuzunda belirtir, kaç km'ye kadar kaç devir sınırı yazar.
-
-
kullanma kılavuzuna uyma bence bende 150 kn aldım 1 ay oldu ve 110 rahat diyor motoru fazlada yormayacaksın 2 3 dk bas sonra hızını düşür böyle daha sağlıklı olabilir
-
cbf 150 çinde toplanıyor arkadaşlar gaza basarsa motoru eline alır yapmayın
-
ilk 1000 km de motor kesinlikle sıkıştırılmaz,yüksek devir kullanılmaz,komprossore ani yükleme yapılmaz,iki kişi binilmese daha iyi olur,ani dur kalklardan kaçınılmak gerekir.tüm vitesleri kullanmaya bakın yani sadece şehir içi değil ara sıra 5 vitesi kullanabileceğiniz yollara çıkın.60 geçme diye bişey yok motor gittiği yere kadar basılır yanlız devir kırmızıda kullanılmaz zaten hızı zamanla artacaktır hayırlı olsun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:30 ----------
Emrah.ark adlı üyeden alıntı
valla banada 60 ı geçme arada bas dediler..1000'e kadar öyle kullandım..Gittim castrol yağ koydum..Bakımdan sonra çıktım düz yola bastim 9o yukarı çıkmıyo..
Uyuz oldum yani
Foruma bakıyorum..düzde 100-110 yokuş aşşağı 120 giden var..He gitse sanki hep bu hızlardamı gidicem hayır ama aynı model marka motor bunu yaparken benimki niye 90'î geçmesin ki
Düz yolda şehirler arası giderken seviyorum hızı yani...
Allah ne verdiyse gitmek istiyorum
Bu arada arkadaşın cbr'da arkadaşta zorlamadi zorlamadi..Rodaj'i bitti.Onun motorda 120'yi geçmiyo
onunkide 120 yi geçmiyo olabilir ama emin ol onun motoru daha az aşınmıştır.sen motor indirirken o gezmeye devam edecek
-
eğer 5 yıl gidicek diye modifiye etceksen o zaman 1 sene gitmez işte
motoru hiç elleme çok küçük yenilikler yap rodoj zamanındada hiççç öyle milletin gazına gelipte motor aççam deme yoksa sanada motorada yazık olur ama benim sözümü asla dinlemezsin çünkü bende öyleydim
-
_UnReaL_ adlı üyeden alıntı
2008 aralıkta 2009 model apache satın aldım. 10 bin km' ye kadar kullandım ve sattım. İlk aldığım günden itibaren bol bol gazladım çok sıkıştırdım, geceleri özellikle soğuk havalarda tem otoyoluna çıkıp dewamlı son gaz bastım.
Bana ilk 1000 km basma dediler 60 ı geçme dediler vs. vs. ben aksini yaptım bol bol sıkıştırdım sonuca gelince motorum çok ama çok iyi açıldı. Ama yağını bujisini hava filtresini kısacası bütün bakımlarını zamanında yaptım. sattığım arkdaş 20 bin e geldi ve hala sorun çıkarmadı ve çok memnun.
NOT: Arkdaşlar sadece bu benim bir denememdi kimine göre yanlış olabilir ama sonuç çok iyi oldu
aynı deidğini uyguladım mbnde ilk 100 150 km basmadım sonra allah ne verdyse soğuk havada uzata uzata bastim boıl bol vtes değiştrdim kompreöre bndirdim ilk slndrim böle açmıstım cannavar emsalleri 115 120 yi zor görüürken ben 125 i rahat görüyodum
-
scooterlarda da motor açma mevzusu var mı ?
-
acun0 adlı üyeden alıntı
cbf 150 çinde toplanıyor arkadaşlar gaza basarsa motoru eline alır yapmayın
Bu nasıl bi mantıktır ya
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
HaYaBuSa_35 adlı üyeden alıntı
scooterlarda da motor açma mevzusu var mı ?
Her motosiklette vardır scooter dahil,üretici ek olarak ilk kilometrelerde kayışı zorlamayın uyarısı da koyabilir.
-
yeni doğan bebeğin ağzına köfte tıkarsan boğulur.uzun ömürlü olmasını istiyorsan talimatlara uyacaksın.ben basarım zorlarım sıkıştırırım,... böyle bişey yok.istersen para babası ol bir motosikleti o şekilde kullanıp hurdaya gitmesine sebep olamassın.sonra ikinci el alırken araştırıyoruz motor nasıl acaba falan.herkes talimatlara göre kullansa ikinci eller temiz olur.düşersin kalkarsın o baska dıs aksamı değiştirirsin ama motorların ciğerlerini bitirmeyelim.sonuçta kamu malı.
-
_UnReaL_ adlı üyeden alıntı
Bunu her yerde yazıyorsun okuyorum ve altına not dşüyorsun ki üstüne kalmasın diye bari hiç yazma da insanların kafasını karıştırma..
SATILIK Ramzey DT125 scooter sahibinden ilan kodu 21128890
-
arn 1215 lıgım var arkadaslar bezın sıkıntısı yasıyorum servetımı yedı nerdeyse km de 400 lıra yakıyo yardımcı olursanız sevınırım
-
Bence servise git 100 km de 400 tl eder dediğin...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
Öncelikle alacagın motorun şimdiden hayırlı olsun.
Ben 2009 şubatta ilk motorum olan cbf150 yi aldım.aldığımda bana söylenen.motoru çok fazla sıkıstırmadan basabılırsın.Ani durus ve kalkıslar yapma.
Bende soylenen şekilde kullandım suan 10500 kmde ve duz yolda 100-110, yokus ınerkern 125 ı gordum.Hiç bir sıkıntısını da görmedim.benim bugune kadar olan kısa tecrubemden cıkardıgım motoru uzmez bakımını duzgun yaparsan motorda seni üzmez.
Bırde benim bildiğim motoru açmak diye bişey kalmadı o eskidendi artık tum motorlar fabrıkada zaten yeterınce acılıyor.(yanlıs bılıyorsam duzeltın)
-
Basma denmesine rağmen basan arkadaşlar acaba doktora gittiklerinde de doktorun dediklerinin tam tersini mi yapıyorlar merak ettim. Gerçekten eşi benzeri olmayan bir milletiz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler