Japon malı kaskların gereksiz düşük puanları ve avrupalı üreticilerin kasklarının nedensiz yüksek puanları. Ama Sharp ürünün fiyatı ile verdiği performansa göre yıldız veriyor diyenleri duyar gibiyim. Belirli ağırlıklar ile düşme çarpma testlerini yapıyorlar. Yaptıkları testlerde güzel buna lafım yok. Ama ne hikmetse belirli üreticilerin tırto kaskları yıldız yağmurunda. Ama Arai RX7v nin bir önceki modeli olan RX7 GP 4 yıldız almış. Yahu el insaf Mick Doohan ın attığı taklalar kazandığı şampiyonluklar bırakmaz peşinizi. Adam kariyeri boyunca bu kaskı kullandı. Sonrasında aynı kaskın yeni jenerasyonunu Pedrosa kullandı. Vücudunda kırılmadık kemik yok belki. Ama kafa hala yerinde
El yapımı ve üretmesi neredeyse 2 gün süren. Üreten adamın bile 5 yıl eğitim aldığı bütün dünyada fiyatı yukarıda olan bir ürünle. Fransız malı osuruk bir kask yüksek hızda yapılan bir kazada aynı güveni verebilir mi ?
Başka bir örnek Isle of Man TT. Dünyanın en tehlikeli yol yarışıdır. Bunu hepimiz biliyoruz. Her yıl iki üç kişi hakkın rahmetine kavuşuyor. Arai dışında Shoei, AGV, Bell tercih edilir. Ama büyük çoğunluğu yine Arai kullanır. Demek ki bir bildikleri var bu adamların. Ölüm korkusu ile araların da bu kasklar duruyor.
Ben şimdi Bell Vortex ( Snell,Dot,ECE 22.05 ) kullanıyorum. Shoei NXR ( Snell,Dot,ECE 22.05 )' da aynı sertifikalar var. Ben o zaman Bell alayım daha ucuz. Var mı böyle bir dünya ? Param olsa bir dakika takmam Vortex i . Çok mu kötü kask hayır ama parasının hakkı o kadar. Shoie NXR ın kabuk teknolojisi ile benim sağlam olsun diye 7 kat polikarbondan yapılan bell vortex aynı mı ? Aralarında 150 gr fark var bi defa
Shoie nin o sessizliği boya kalitesi detayları. Sağlamlığı. Güzel minimal formu. Ahhh Shoei m geldi
Yani bütün bunları söylememin sebebi ben bağımsız bir vakıf olan Snell (
http://www.smf.org/stds.html ) den başk bir kuruma güvenmiyorum. Çok uygun fiyatları adı sanı belirsiz kasklarda ece 22.05 ve DOT dan geçebiliyor çünkü.