Kardeşime Scooter Alıyoruz
Reklamlar
-
14 yaşında liseye geçti 2-33 tane 0 var .bende dedim geç lise 1 i söz sana motor alcam
mondial 125 znu nasıldır 14 yaşındaki bir genç için ? ben ailemle beraber yaşamadığım için ona vericem motoru kendi kendine öğrenicek.
hafif motor 90 kg felan .birde polisler sorun yaparmı 14 yaşındaki genç için ? benim zamanımda yapılmıyordu .
Reklamlar
-
eyvah kardeş benden söylemesi topa tutulucaksın
-
motorcu48 adlı üyeden alıntı
eyvah kardeş benden söylemesi topa tutulucaksın
nedenki ?
almaktan vazmı geçiyim ? hevesli genç , hevesinide kırmak istemiyorum :( üstelik söz verdim.
-
bence çok iyi bir düşünce ve inanılmaz bir seçim şu an size o kadar hayran kaldım ki
öncelikle polisler sorun etmez çünkü a2 ehliyet için yaş sınırı 17 ama çocuğun yaşı henüz 17 olmadığına için ehliyete gerek yok
kendi kendine öğrenmeside gayet uygun 60 - 70 km hızla giderken birkaç kez düşsün baya iyi öğrenir bunda da güzel karar vermişsiniz
sizin de söylediğiniz gibi motor 90 kilo zaten sizin çocuk tek eliyle 110 kiloyu kaldırabildiği için bisiklet niyetine kullanır
siz zaten herşeyi mükemmel düşünmüşsünüz ama bende biraz cahil cesareti var size öneri vermek istiyorum
çocuğu sevmiyorsanız gidin bunu yüzüne söyleyin bu tarz şeylerle sakat bırakmaya ya da öldürmeye çalışmayın
motosiklet ziyadesiyle tehlike bir araçtır belli bir olgunluğa sahip olmadan kullanılırsa hem kullanana hem de çevredikilere zarar verir
onun için çocukla çocuk olmayın mantıklı düşünün illa bir şey alacaksanız bilgisayar play station alın yarış yapsın internette gezsin
unutmayın ki o aldığınız motordan düşüp sakat kalsa ölse ya da birini sakat bırakıp ya da öldürse vijdan azabından nasıl yaşacayaksınız?
İkincilik kaybedenler içindir...
-
yazlıkta falan kullanmıcaksa trafiğin içinde bu çok tehlikeli olucaktır. Nerede sürücek?
-
HaydarBıçak adlı üyeden alıntı
bence çok iyi bir düşünce ve inanılmaz bir seçim şu an size o kadar hayran kaldım ki
öncelikle polisler sorun etmez çünkü a2 ehliyet için yaş sınırı 17 ama çocuğun yaşı henüz 17 olmadığına için ehliyete gerek yok
kendi kendine öğrenmeside gayet uygun 60 - 70 km hızla giderken birkaç kez düşsün baya iyi öğrenir bunda da güzel karar vermişsiniz
sizin de söylediğiniz gibi motor 90 kilo zaten sizin çocuk tek eliyle 110 kiloyu kaldırabildiği için bisiklet niyetine kullanır
siz zaten herşeyi mükemmel düşünmüşsünüz ama bende biraz cahil cesareti var size öneri vermek istiyorum
çocuğu sevmiyorsanız gidin bunu yüzüne söyleyin bu tarz şeylerle sakat bırakmaya ya da öldürmeye çalışmayın
motosiklet ziyadesiyle tehlike bir araçtır belli bir olgunluğa sahip olmadan kullanılırsa hem kullanana hem de çevredikilere zarar verir
onun için çocukla çocuk olmayın mantıklı düşünün illa bir şey alacaksanız bilgisayar play station alın yarış yapsın internette gezsin
unutmayın ki o aldığınız motordan düşüp sakat kalsa ölse ya da birini sakat bırakıp ya da öldürse vijdan azabından nasıl yaşacayaksınız?
Harika özetlemişsiniz +1
-
ehliyet tabiki sorun olur ve eğer polis çevirmesinde ehliyetsiz yakalanırsa aldığınız motosikleti polislere hediye edersiniz
Bir başka boyutuda ehliyetsiz kaza yaparsa eğer haklı dahi olsa yasalar önünde haksız konumuna düşüyor allah muhafaza birine çarpsa etse çok ağır cezalar alır ki bunu da siz istemezsiniz sanırım.
Bana kalırsa eğer illa alıcam derseniz mobilet alın (trafik yok denecek kadar azsa)
Yok eğer yoğun trafiğe girecekse kardeşinize mantıklı şekilde izah ederek 17 yaşını doldurup ehliyetini aldığında sizin koyacağınız kriterlere göre istediği motoru seçmesini sağlayabilirsiniz. (tabii iş sadece motosiklet almaklada bitmiyor kaskı montu dizliği almayı unutmamak gerek)
-
bence elektrikli bisiklet alabilirsiniz maksimumum 30 km/sa yapıyor.
-
herkes laf söyleyecek ama kendileri kaç yaşında almışlar ilk motorunu?ben 14 yaşımda ilk scooterla başladım 150 lik şu her markanın aynı model çıkardığı tam model ismini bilmiyorum.ben lise 2 ydim kardeşimde benimle aynı lisedeydi,beraber motora atlayıp her sabah okula gidiyorduk.hep aynı yolu kullandığım için yolu ezberlemiştim artık gözüm kapalı giderim o yolu(10km lik yol)bunun dışında kaskımı takardım montum eldivenim.kardeşimde aynı şekil.hiç bir kaza atlatmadım,bir kere polis durdurmuştu,onda da kask takmaya devam et dedi yolladı.3 yıl sonra scooter ımı çaldılar gittim chopper aldım, sürekli polis çevirmeye başladı 1-2 tanesi hoşgörülüydü ama 2 tane poliste yazdı cezayı ilk ceza 600 lira 2. kez tekrarlayınca 1200 lira ruhsat sahibi ben değildim:2şer kez 300 lira da onlara:totalde 2400 ceza yedim ki mct 250 almıştım o da 3100 liraydı.ilk ehliyetimi almış olsaydım cebimden 500 lira çıkacaktı.
-
HaydarBıçak adlı üyeden alıntı
ya millet ne kadar kuralci siz değilmisiniz her firsatta avrupayi örnek gösteren italyada ki cocuklar vespaya binio bişi yok bizim 14 yaşındaki gencimiz mondiala binio 90kglik motoru nasil kaldiricak? siz 160kglik motorunuzu kaldirmak icin vinç mi çağırıyorsunuz 3-4 kisi destekmi atiyorsunuz yoksa. şahsen ben kendi motorumu zorlanmadan kaldiriyorum 160kglik motorla halter çalışmasi yapmiyorum ya.ayritten kardeşinize playstation x-box bilgisayar almaktan daha iyidir kardeşiniz sosyalleşir soylediklerinizde haklılık payıda var ama yardım isteyen soru soran birikimlerinizden yararlanmak isteyen bir insana böylemi cevap verilir? yüzyüze konuşşaydınız böylemi konuşacaktınız diye aklıma gelmiyor değil.
enesbey güzel düşünmüşşünüz kardeşinize söz vermissiniz mstfkrfk arkadasimizin dediği gibi bu sitede motorlarını 17 yaşından önce almış çok kişi vardır. kardeşinizde eminim çok rahat mondiali kullanabilir belkide düşedebilir düşmek motorcuyuda olgunlaştırır bence daha dikkayli kullanmasini sağlar. siz motorun yanında mont kask ve diğer korumalarinida alin motor kadar önemli.
UYARI: 14 yaşında bir insanın motor kullanması suç kardesine biri çarpsa ( ALLAH KORUSUN) Suçlu yine kardeşin olacaktir ayriyetten cezalarida büyük motoruda kapatirlar 900liraya kadar ceza çıkıyor. siz kardeşinize motor hakkındada eğitmek zorundasiniz mantıklı olması tehlikenin farkında olmasını sağlayın. motora hız için hava için değil zevk alması için binmesini sağlayın. ÖNERİM ALACAKSANIZ HONDA TODAY alın 50cc muhteşem bir alet bence.
son olarak oturdugum sitede bir genc arkadasım (16 yaşında) 150cc peugeot scooter. piaggio 400lukmu 500lukmu maxi scooter ve bir suzuki gsr600 sahibi. suzukiyi 6 ay once aldi digerleri 3 senedir vardı. çocuk kendini biliyor babasıda ona güveniyor.
düşünün taşının her eleştiriyi göz önüne alın motor almaktan vazgeçerseniz. sözünüzü tutmak için playstationdan bilgisayardan daha iyi birşey alın.
kimseye saygısızlık etmek istemem. şapkanızı önünüze koyup düşünün.
-
14 yaşında motor sürücüsü.
Motora meraklı.Birde şimdi o internette gazlama videolarını da izlemiştir.Alır motoru başlar gördüğü hareketleri motoruna bakmadan yapmaya.
Şanslıysa sadece kendine zarar verir.Eğer başkasının da sakat kalmasına ya da ölümüne sebep olursa vay halinize.Kardeşin mezara peder bey kodese.Maddi zararın haddi hesabı olmaz.
Ne var küçük yaşta motora binmeye demi?
3 gün önce kırmızıda durdum.Arkadan geldi bindirdi arabanın biri.Kavşağa nasıl fırladığımı hatırlamıyorum vızır vızır arabalar geçiyordu.Şanslıydım çünkü daha ayağımı yere koymamıştım motor düz duruyordu, elim de frendeydi.Eğer düşseydim sürüklenerek arabaların altına girecektim.Şimdi benim suçum ne burada... 710 lira masraf çıktı motorda.2. eli 1200 lira. 5 kuruş para çıkmayacak cebimden.
14 yaşında her çocuk gibi bilgisayar oyunlarıyla içli dışlıydım.Araba taklalar atar 2 saniyede yeniden devam eder.Motor oyununda sürücü düşer sürüklenir devam eder.Gerçekler malesef böyle değil.Bir de olumlu bakanlar olmuş.Kardeşinize yapacağınız en büyük kötülüğü yapmış olursunuz...
-
Güzel kardeşim,
Söylenenler karşısında bu kadar satırı yazabilecek öngörüye sahipsen, yanı başında 16 yaşında çocugun da 600 kullandığını görüyorsan ve onunla kıyas ediyorsan, bu kadar motor tecrüben de varsa neden soruyorsun millete? O kadar bilgin varsa zaten sormana gerek yok. İkincisi 14 yaşında olması kardeşinin göreceli bir kavram. 14 yaşında olur 40 kg tüy siklet olur o zaman dediğin motor da fazla. ama 14 yaşında olur izbandot gibi olur ee o zaman sen de al bi 600 lük ne diyelim şimdi?
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
-
Motor_Derili adlı üyeden alıntı
Güzel kardeşim,
Söylenenler karşısında bu kadar satırı yazabilecek öngörüye sahipsen, yanı başında 16 yaşında çocugun da 600 kullandığını görüyorsan ve onunla kıyas ediyorsan, bu kadar motor tecrüben de varsa neden soruyorsun millete? O kadar bilgin varsa zaten sormana gerek yok. İkincisi 14 yaşında olması kardeşinin göreceli bir kavram. 14 yaşında olur 40 kg tüy siklet olur o zaman dediğin motor da fazla. ama 14 yaşında olur izbandot gibi olur ee o zaman sen de al bi 600 lük ne diyelim şimdi?
konuyu açan ben değilim yardımcı olmaya çalıştım sadece
-
Pardon kardeşim. Gaza geldim bi an görmedim
Şöyle bağlayım o zaman. zealous sana diyorum enesbey sen anla
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
-
en iyisi o yaşta birisi için elektrikli bisiklet kaskınıda takar ehliyet mehliyet sormazlar kolay kolay
DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.
-
today 50 ve a1 ehliyet güzel bir ikili olabilir. ama a1 ehliyete bile yetmiyor yaşı...
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
enesbey adlı üyeden alıntı
14 yaşında liseye geçti 2-33 tane 0 var .bende dedim geç lise 1 i söz sana motor alcam
mondial 125 znu nasıldır 14 yaşındaki bir genç için ? ben ailemle beraber yaşamadığım için ona vericem motoru kendi kendine öğrenicek.
hafif motor 90 kg felan .birde polisler sorun yaparmı 14 yaşındaki genç için ? benim zamanımda yapılmıyordu .
Enesbey geç bile kalmıssın ınanın ben 12 yaşındayken motor kullanıyordum ilk motorum 50 cc lik scooter du ben orta ikiye ( 7. sınıfa) giderken kullanıyodum.Yani motor almanızdan yanayım AMA 125 cc büyük olur alacaksanız 50 cc veya elektirikli motor almanız ve trafiğe çıkmamasından yanayım boş bir arazide trafiğin olmadığı bir yerde sürsün ALLAH göstermesin bi kaza felan yapsa yani söylemek bile istemiyorum vicdan azabı çekmeyin tabi bi yandan da söz vermişsiniz.Yada 90 cc lik bi atv motor alın arazide kullansın ama kesinlikle ehliyetini alana kadar trafiğe çıkmasın kafasına kask taksın korumalı elbisesini de giysin sürsün.
-
ben motor almak için, hız tutkumun körelmesini bekledim. 37 yaşında motosikletimi aldım. size de aynısını tavsiye ederim.
motosiklet, motorlu bisiklet değildir. iki tekerlekli otomobildir. motor kullanmak kamyon kullanmaktan zordur.
-
Konuyu açan arkadaş linç korkusuyla bidahaki kışa kadar MT ye girmemek üzere kaçtı galiba
-
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Konuyu açan arkadaş linç korkusuyla bidahaki kışa kadar MT ye girmemek üzere kaçtı galiba
aynen
DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)