Bugün Honda Today Aldım Motor Açmaya Gerek Yokmuş
Reklamlar
-
Merhabalar,
bugün honda today aldım, satıcı yarın plaka ruhsat işlerini halledip teslim edecek, öyle anlaştık.
Bu yeni motorlarda rodaj alışma süreci ne kadar dedim. Artık öyle birşey yok, al motoru bas git o eskidenmiş dedi. Ama şaka yapmıyor, son derece ciddi söyledi satıcı
Gerçekten öylemi, yeni motorsikletlerde açmaya gerek yokmu. Tecrübeli üyelerden görüşlerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
50 cc motorun neresini açcan zaten ver gazı gitsin.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
Artık motor parçaları milimetrenin onbinde biri hata ile kesiliyor. Alıştırmanın eskisi gibi bir hayati önemi yok. Ama yine de fazla sıkıştırmamakta fayda var. Gerçi 50 cc nin nesini sıkıştıracaksın, o da ayrı konu. Güle güle kullan, tekerin düz bassın.
-
50cc'lik bi motor için benimde yapacagim yorumlar yukarıdaki yorumlara benzer türdendi.
kurubuz biraz detayına girmekle iyi yapmış. Bende ögrenmiş oldum.
Hayırlı olsun.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
hatta şu hata payı sıfıra indirilse de yağ derdinden kurtulsak
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
hatta şu hata payı sıfıra indirilse de yağ derdinden kurtulsak
O zaman segmanlarla silindir gömleği arasında boşluk kalmaz silindir hareket etmez . Ama dediğin doğru, motor çalışmayacağı için çalışmayan motora yağ koyma derdi de olmaz
-
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
boşluk kalmamasıda hatadır ama
0 hata dediğim boşluk olacak ama yağ geçmeyecek, kompresyon düşmeyecek işte budur sıfır hata
hacı sen makina mühendisimisin...
-
Süper Moderatör
Yahu yeni bir cep telefonu yada laptop alınca bile rodaj yapıyoruz, (bataryayı bilmem kaç saat tam şarz ediyoruz filan)
Niye yapıyoruz bunu? Kitapçıkta yazıyorda ondan.
Aldığın motosikletin kitapcığını oku, ne yazıyorsa uygula.
Emin ol hiç kimse o aleti üreten mühendisten daha iyi bilemez
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
KRAL1146 adlı üyeden alıntı
hacı sen makina mühendisimisin...
fen bilgisi öğretmeni
-
rodaj süresinde 100 km/h pek geçme şöyle 5.000 km. elinden geleni ardına koymazsın
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
takendy adlı üyeden alıntı
rodaj süresinde 100 km/h pek geçme şöyle 5.000 km. elinden geleni ardına koymazsın
motorun son hızı zaten 55 km/h
-
şehir içi ara sokaklarda müthiş bir motor küçücük atik ama ana yola çıkmasan iyi edersin :D ancak bursada mobese başladı millet yavaş gidiyor mecbur sorun olmaz artık kardeş servisin yolunu unutacaksın bak sadece yağını değiştirirsin o kadar hiç sorun yapmaz rahat ol
-
Cuma günü plaka ruhsat işleri bitti, teslim aldım. İzmir in 40-50bin nüfuslu bir ilçesinde yaşıyorum, burada adım atsanız today var, bende de bu yüzden heves başladı.
Servis ilk 50 km dikkat edin çok zorlamayın, sonra bayır aşağı hızlanabildiğiniz kadar hızlanın, motor nasıl başlarsa öyle gider dedi. ilk 10 km yi yaptık bakalım, bu hafta yağmurlu geçecek fazla kullanma şansım olmayacak.
-
hayırlı olsun kardeş kazasız belasız sürüşler izmir antalya today kaynıyor bildiğim kadarıyla bizim buralarda yok gibi bişey en çok activa ve şimdilerde spacyy var onlarda pizzacılar kullanıyor yani bursada pek motor kullanan yok gibi :D
-
3 sene sürmüşüm 10 bin km yol yapmışım sorunsuz binersin bu motota
-
hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler
[B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:
-
50 cc motorun neresini açcan zaten ver gazı gitsin
bence asıl küçük motor sıkıştırılmaya müsayit.büyük motor zaten gider.Bence her motorda rodaj uygulanmalı,motor ömrü açısından.
Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
Bide motorumu sattıgımda...
-
motor ömrü 3 çinli eskitir 50 cc olsa bile :D asıl gazı gitsin arkana bile baktırmaz
-
cordobagitar adlı üyeden alıntı
Cuma günü plaka ruhsat işleri bitti, teslim aldım. İzmir in 40-50bin nüfuslu bir ilçesinde yaşıyorum, burada adım atsanız today var, bende de bu yüzden heves başladı.
Servis ilk 50 km dikkat edin çok zorlamayın, sonra bayır aşağı hızlanabildiğiniz kadar hızlanın, motor nasıl başlarsa öyle gider dedi. ilk 10 km yi yaptık bakalım, bu hafta yağmurlu geçecek fazla kullanma şansım olmayacak.
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz surun. Tum motosiklerin yaninda el kitabi veriyorlar. Orada ne yaziyorsa onu yapmak en dogrusu diye dusunuyorum. Hic goz atma firsatiniz oldu mu? Orada ne yaziyor?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)