ya arkadaşlar tekrar hatırlatım ben 150 ZC kullanıyrm
geçende de söyledim 3 gün oldu trafiğe çıkalı tahmin edersiniz
1000 km 60 dan yukarı çıkamıyrm yani çıkmamaya dikkat ediyrm
tedirgin olduğum tek şey yerlerin ıslak olması ıslak zemeinde kullanmalımıyım?
kullanırsam nelere dikkat etmeliyim bira aydınlatırsanız. .
kardes herkezinde tahmin edeceği gibi motorlar için özelliklede scooter için tehlikeli yol şartları ıslak zemin ve mıcırlı yollardır kullanırken ıslak zemınde hız yapma anı frenler yapma helekı lastıklerın cok kalıtelı dıılse ıslak zemınde cok kayar ve devrılme ıhtımalı var gercı ben benım scooterı karda kullandım artık benım motor kendını bı enduro falan sanıo yazık abilerini özenio naapsın
bu motor tutku işi ıslak yollarda kullanma dıemem ama sadece + dıkkat gerektırır
sevdim sizleri kıyak adamlarsınnız
hacı motorunu ilk 500 km de zorlama 50-60 ı geçme ani frenden kacın ani kalkış yapma ilk bakımını sakın ihmal etme sonra 1000 km ye kadar 70-80 km ye cık ve motoru yine zorlama ani frenden ani kalkıştan kaçın arasıra düz yolda bas son hıza ulasınca gazı bırak yine normal hızına dön.. 1000km de yagını değiştir bakımlarını aksatma 1000kmden sonra allah ne verdiyse basabilirsin şimdi kimisi diyecek 500km yi geç sonra bas bişi olmaz derler hayır efendim 500 ile 1000km arasıda önemlidir..
ıslak zeminde veya yagmurlu havalarda mümkün oldukça sakin ve yavas kullan ani frenden ani kalkıştan kaçın çünkü frenleme esnasında arka teker kolayca kitleniyor ve yola tutunma özelliği kalmıyor kolayca yanlayabilirsin kalkışları ani yapma çünkü teker kalkışta boşa döneceği için toparlamak zor olacaktır direksiyon hakimiyetini bırakma yanlama esnasında direksiyonu kontra yap yani motor yanlayınca direksiyonu gitmek istediğin yöne çevir sağa yanlıyorsan tam sağ , sola yanlıyorsan tam sola kır..
kazasız belasız bol km ler dilerim tekerin düz bassın ayrıca motorun hayırlı olsun..
eğer tanışabilirsek bizde seni severiz daha kıyak olur..
evet arkadaşlar Burak senin yazından sonra bi yağmur deneyimi
yaşadım ztn istnbl biraz yağaşlı oldu ölen saati dediğiniz gibi
gayet kontrollu ve ani hareket yapmadıktan sonra pek bi sorun
yaşamadım iyi oldu benim için ama arabaların sıçrattıkları su olmasa . .
kuru havalar bize yeter beyler neyse bide 150zc ye arka sele (çanta)
düşünüyrm sağlıklı ve ucuz bişey aklında olan varsa tavsiyelerinizi bekliyrm
şimdiden tşkrlr. .
shad marka takabilirsin çok güzel olur..
kardeş motorun hayırlı olsun ıslak zeminde çok temkinli kullanmanda fayda var hafif çisenti halinde çok kayıyor olabildiğince motoru fren sıkmadan kullanmaya bak fazla yatırma yeter 500 - 1000 arası ilk 500de yağını değiştir sonra düzde tamgaz yap kısa süreli olarak bas bırak ama sürekli aynı hızlarda kullanma kerem anlatmış zaten ok
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
piaggio x8, kanuni rocco, adım:deniz
semt:öbürdünya=)
Ad: Ömer Ozan Gülmez
Motor:Honda Beat
600lük bi CBR ile Kaza yaptıktan sonra yollara beat ile geri döndüm..şimdilerde o kaza şokunu atlattım..her ne kadar 3 sene geçsede üzerinden asfaltta tüm dişlerinizi görünce kolay unutulmuyor..İnşallah en yakın zamanda ortalama 1,5 sene sonra tekrardan caddelerde bi 600RR ile boy göstermeyi planlıyorum..
herkese slm arkadaşlar hoşgeldiniz dediğin gibi
okay ıslak zeminde bugün kullandık allaha şukur sorun olmadı
ani fırenden kaçındıktan sonra bi sorun yok. . .
[COLOR="black"][COLOR="Red"]facebook-mt antalya sizde katılın----group317122@hotmail.com[/COLOR][/COLOR]:cat:
fatih bunun için topic actım tabi sen hayırlı olsun mesajı yazmadığın için bilmiyorsun..
ıslak yollar bizim için tehlikenin babasıdır king hani ıslak yolda sürmeme gibi bişey olmaz muhakkak süreceksin,ama ıslak yoldan geçerken birazdaha kontrollü,yavaş,oldukça dikkatli geçmeni tavsiye ederim,ıslak zeminden sonra birazdaha dikkatli olacaksın,tekerler hala ıslaktır,bir süre sonra kuruduktan sonra yola devam edebilirmisiniz....özellikle arbalara dikkat et..yolda sıkıştırma,önüne kırma gibi durumlarla karşılasırsan al aynasını gitsin ben bir kaç kere yaptım adam kovaladı ama bir yere kadar...ama çok zevkli oluyo....
[COLOR="black"][COLOR="Red"]facebook-mt antalya sizde katılın----group317122@hotmail.com[/COLOR][/COLOR]:cat:
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...-kavustum.html
al puyir sana topicin linki..
deniz hoşgeldin aramıza kalıcı olman dileğiyle....
sen ne ara açtın abi topiği farketmedim kusura bakma ya....
ömer hoşgeldin aramıza....kalıcı olman dileğiyle bende beat alıcam ama durumum iyi olmadığından şimdilik hussarla idare ediyorum....ama benim bir gün beatım olacak inş....
ne ara mı??
olm topic tarihe gömüldü bee yinede iyi dileklerin için saol..
bws de 97 oktan kullanmanın bi sakıncası olurmu?
[ URL="http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11510"][Zonguldak-MT][/url]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)