50cc'nin yavaşlığı ve İstanbul'da sana zorluk yaşatacağı kesin. Ama bence 6 ay ehliyeti beklemektense 2. el 500 km'nin altında Kuba RX 9 alabilirsin. Hem yazı motorsuz geçirmemiş olursun. Ehliyetini alınca da satar daha büyük bir şey alırsın. Pek zarar da etmezsin.
RMG Moto Gusto B-8 modeli çıkmış YouTube da inceleme videoları var incele istersen.
bence istanbulda 250ccden aşağı motor kullanılmamalı 125 cc ile çok zorlanırdım eskiden 50cc bence tehlikeli olur. ehliyet alsanız daha iyi.
Kuba nin 50 cc bir motoru var trendy
Mtv yok
Sigorta yok
B ehliyet surer.
1.5 lt /100 km yakit diyorlar
Max 70-75 km hiz diyorlar
Öncelikle Merhabalar,
A2 ehliyet sınavını geçtim ama henüz kartımı çıkartmadım. Bu aralar 50 cc çok mantıklı gelmeye başladı. MTV'nin, muayenenin, zorunlu sigortanın olmayışı çok cazip geliyor. Ayrıca daha önce hiç motosikletim olmadı. Düşündüğüm model kuba dragon 50. 4 vites. İnternette yapılan testlerde düz yolda max 70-75 arası yapıyor ve 100 km'de 2 litre benzin yakıyor.2 - 3 aylığına İstanbulda günlük 15 km için almayı düşünüyorum. Sizce A2 ehliyetine sahipken ve motosiklet fiyatlarını da göz önünde bulundurduğumuzda böyle bir şey yapmak mantıklı mı?
Temel sebep şu anki motosiklet fiyatları. 125, 150 cc motosikletlere bile akıl almaz fiyatlar biçiyorlar. Ayrıca sigorta, mtv, ruhsat ve plaka, ekipman, ehliyet kart çıkartma, ehliyet harcı, peçete vs vs ücretleri de eklenince fiyat nerelere çıkıyor. Garipiz çünkü fakiriz ve fakirleşiyoruz. Toplu taşımadan bıktığımdan hemen 50 cc alayım ve kurtulayım düşüncesindeydim ama bu cevabınızdan bile anlaşıldığı üzere, bayağı mantıksız 50 cc motosiklet'e binmek.
benim boyum da 185 cm, kilom 80... uzun süre önce çin malı bir 50 cc ile istanbulun altını üstüne getirmiştim... eski mesajlarıma baktım ama bulamadım buraya ekleyecektim... dostum 50 cc köy yerinde yazlık yerde oraya buraya gitmek için kullanılan bisikletten hallice bir araçtır... o boy o posla zaten sevimsiz duruyor bir de istanbul trafiğinde yandan otobüs geçse önce kenara itiyor sonra kendine çekiyor... minibüs geçse dahi durum aynı... maksimum hız yokuş aşağı 50 55 km/h... bence onun yerine 100 cc cub bile çok daha iyi olur... sonuçta 80 90 km hıza ulaşır... bu da trafikte sana yeter...
bence 50 cc pişman eder...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)