Arkadaşlar Selam,
Eylül ayında suzuki burgman 200 aldım. 1800 km'de ön frende zayıflık ve kalkışta titreme şikayetlerinden servise gittim. Bana "ön fren balatamın tamamen bitmiş olduğunu, baskı balatamın da yanmış olduğunu" söylediler. Bunun normal olup olmadığını sorduğumda ise "kullanımdan kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamına girmeyeceğini" söylediler. Şimdi 3500 km'deyim. Baskı balatam felaket durumda. Suzuki Türkiyeyi aradım, muhattap bulamadım, görüştüğüm kişiler yaşadığım sorunların kullanımdan kaynaklı olduğunu söyledi (motoru incelemeden, sorunun ne olduğunu anlamadan bu konuda nasıl ahkam kesebiliyorlar). Sonra servis beni geri aradı ve şikayetimden ötürü %50 indirimli tamir önerdi (kabul etmedim).
Kendilerinde kusur yoksa niye bana %50 indirim önerdiler buna da anlam veremiyorum. Yani bu ürün ya fabrika çıkışından sorunludur, garanti kapsamında tamirini yaparsın; ya da kullanım kaynaklı sorunlar oluşur, garanti kapsamına girmez. Bu işin "hadi gel masrafın yarısı benden olsun" kısmına aklıma ermiyor.
Konuyu Japonya'ya iletmek istiyorum, kontak bulamıyorum. Ayda bir servise gitmek zorunda kalacaktı isem çin malı alırdım ben. Zaten çok rabet gören bir ürün değil. Yani piyasada bu arızanın tekerrürnün gerçekleşmesini gözlemleyebilecek kadar çok 2014 burgman 200 yok.
Aşağıdaki sayfanın alt kısmındaki yorumlarda, biri baskı balatası ile ilgili konuyu az çok açıklayan bir yorumda bulunmuş.
https://rideapart.com/articles/2014-...urgman-200-abs
Özetle şöyle demişler :
Buna ek olarak, benzer bir sıkıntı 2007'de Burgman AH400'lerde de yaşanmış. Tüm burgmanların baskı balatası değiştirilmiş. Benzer bir senaryonun yaşanabileceğini tahmin ediyorum.
Daha fazla Km yapmamak için burgman'ı yatırıyorum. Bu sorun çözülünce satıcam. Bundan sonra da suzukiyle de hayatta işim olmaz. Soğumamın sebebi sorun çıkması değil, soruna karşı olan tepkileri. Beklediğim cevap: "sizi şu servise yönlendirelim, motorunu incelensin buna göre durumu değerlendirelim, sonuçtan memnun kalmazsanız inceleme sonuçlarını suzuki japonyaya gönderelim."
Buna ek olaram bir burgman 200 sahibiyle daha konuştum. Benim baskı balatası sorunum başlangıcını yaşıyor (kalkışlarda balatadan ötme sesi geliyormuş). Benim de baskı balatamdaki sorun böyle başladı. Sonrasında kalkışlarda titreme ile devam etti. Baskı balata sorunu kronik bir arıza olmasından şüphe ediyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim.
Motordan ve markadan inanılmaz soğudum. Bir haftadır telefonlar, mailler devam ediyor. Bu iş tamamlanınca satacak olmasam Dr. Pulley ürünleri sipariş edip kendim değiştirirdim.