Merhaba arkadaşlar!
Bu gün yamahanın yeni model scooter modeli d'elight test ettim sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sabahleyin G.O.Paşa küçükköy bayiine gittim. güzel bir karşılama ve güler yüz.
Scooteri incelemek istediğimi söyleyince bir beyfendi bana test dahi edebiliceğimi söyledi tabi bu çok hoşuma gitti.
Bir tane genç bir arkadaşımız ile bindik ben 95 kg. artçım 60 kg.
Scooter'ın sele sertliği oldukça iyi düşünülmüş konfor odaklı
Bastık marşa çıktık yola, makina oldukça hafif 98 kg. çekişi 95+60=155kg mız ve scooter'ın 114 cc olduğu göz önünde tutulursa atik ve seri geldi
Ön frenlerin disk oluşu güven veriyor. arka freni sıktığımda ise beni tatmin etmiyor. ger., toplam ağırlığımız 155 kg motor ağırlığı 98 kg toplam
253 kg yapar. ama frenleri altın elbiseli adamın bir tabiri varya hani şu limon sıkma tabi işte o şeklide ön ve arka frenleri limon sıkar gibi
Sıkarsak her şey yerli yerinde olarak duruyor.kaliteli parçaların tittiz birleştirilmesiyle ( Aralarda boya damlası yok, çapak yok,asimetirk bir çıkıntı
İçeren bir parçası yok ) ben kaliteliyim diyor. tasarıma gelince çok şık ,tabi bu birazda klasik tip severlerin dikkatini çeker.
Bir şey daha belirtmek istiyorum bu scooter uzun boylularda sıkıntı yaratabilir ben 180 cm boyundayım. ama daha üstü arkadaşların
Dizleri gidona çarpabilir. buna dikkat!
Aksesuar konusuna gelince ön cam siperliği var. topcase ( Arka çanta ) ise orjinali henüz yok gelirmi o belli değilmiş
Fakat arkaya orjinal olmasada bir topcase ( Arka çanta )bağlanıp sıkıntı gidirebiliyormuş.
Fiyatına gelince makina 4590 tl.
Dip not: Paket motorları 4500 tl seviseyinde seyrederken bu makinaya 4590 tl verilmesi çok daha yerinde olur...
Fotoğraflarla desteklemek isterdim ama eklemeyi beceremedim