Türkiye şartlarında orta seviyeli bir aile için scooter..
Reklamlar
-
Merhaba ben scooter almak istiyordum.. Forumu incelemeye başladım ve önerilere yeni başlayanlar için tavsiyelere baktım.. Ancak imkanlarım dogrultusunda kanuni merlin ve mondial mash150 bakarken bunların tavsiye edilmediğini ve daha çok maxi scooterların tavsiye edildiğini gördüm... İkinci ellerine bile minimum 6000-7000 istiyorlar bu cihazların...
Acıkcası bu konuyu acarken de çok düşündüm ama benim gibi olabileceklere yardımcı olmanız için sizlere ulaşma kararı aldım..
- Haftada ortalama 70 km, ayda max. 250-300 km yol yapılıcak..
- İstanbul içi ve çok aşırı yokuş olmayan yerlerde kullanılacak..
- Uzun yola çıkmayı şimdilik düşünmüyorum..
- Belki en fazla avrupa yakasından anadolu yakasına geçiş olabilir..
- Tek ben kullanırken max 70 kg, iki kişi 125-150 kg civarı yük çekecek..
- Motosikletten çok anlamadıgım için başımı agrıtmayacak..
- Eger 2. el olacaksa temiz olmak şartıyla max. 2000 tl, sıfır olacaksada max. 2800 tl olacak..
Yukardaki şartlarda scooter arıyorum.. Suzuki AN leri onermişler, 2.el cihazlar çok kötü görünüyor tabi içini bilemiyorum ama eli yüzü düzgün olsa fena olmaz açıkcası..Kymco honda yamahalar da çok pahalı.. 100 veya 125 lik scooterlar bile 4-5 bin tl.. Ev aldıgım için gücüm bu yüksek ödemelere yetmez maalesef..
Bu şartlarda scooter bulabilrsem alıp kullanmak istiyorum ama "eger bu şekilde alıcaksan alma" derseniz hiç girişmeyecegim bu işe.. Çünkü ehliyetinden tutunda kılık kıyafetine kadar çok fazla masrafı var bu işin..
Tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok çok teşekkür ederim..
Reklamlar
-
Ehliyetin yok , koruman yok ,arıza çıkartmayacak motor istiyorsun, 2000 liran var... 2000 liranın yarısıyla koruma al, kalan yarısını altın yap. Her ay altın yapmaya devam et. Seneye bu soruyu tekrar sor bence. Ya da beni dinleme, ehliyetsiz ve korumasız motor kullan, Ehliyetsizlikten (700-800 lira civarıydı sanırım) ceza ye, Allah kaza göstermesin o kısmını yazmak bile istemiyorum...
Ne alırsan al, iyi bi kask al.
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
-
Güzeldi.. Ben şunu demek istedim orda Motor için ayıracagım paranın dışında diger şeyleri tabiki alacagım..
Scooter için ayırdıgım bütçe bu şekilde; Eger 2. el olacaksa temiz olmak şartıyla max. 2000 tl, sıfır olacaksada max. 2800 tl olacak..
Bunun üstüne tabiki ehliyet, kask, kıyafet vs alacagım
-
Scooter motorlarını tavsiye etmem fazla sorun yapıyorlar, yol tutuşu iyi değil ve + benzin fiyatları artıyor.. sana tavsiyem temiz bir cup alıp 5-6 sene binebilirsin.. çok güzel mondial 100 lükler var onları al başını ağrıtmaz fazlada yakmaz, ayağınıda yerden keser kafan rahat olur..
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
Teşekkürler fikirlerin için Tropiksera, bilmediğim için soruyorum.. bu Cup modellerin scooterdan ucuz olma sebebi ve scooter lardan farkı nedir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------
Örneginşimdi gördüm, Asya Motor un bi ürünü..
http://www.asyamotor.com.tr/?page=ur...ge=genel-bakis
3000 TL ye satıyorlar.. İşe yaramaz mı yada sorunlu bi ürün müdür?
-
başlangıç için temiz bir kanuni storm150 bulursan 1000-1200 tl ye alabilirsin.kalan paraylada koruma ve ehliyet alırsın.ben 2007 de sıfır almıştım 22000 km kullandım sadece benzin bittiği için yolda kaldım.tabi bakımlarını aksatmamak şart
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
çin alacaksanız gördüğünüz en ucuzunu alın, nasıl olsa hepsi aynı.
-
Domino'sPizza
-
başlangıç için temiz bir kanuni storm150 bulursan 1000-1200 tl ye alabilirsin.kalan paraylada koruma ve ehliyet alırsın.ben 2007 de sıfır almıştım 22000 km kullandım sadece benzin bittiği için yolda kaldım.tabi bakımlarını aksatmamak şart
Bunlarda KM olarak max kaç bindekileri düşünebiliriz? 26binde de satan var 5binde de
-
gargamel adlı üyeden alıntı
Bunlarda KM olarak max kaç bindekileri düşünebiliriz? 26binde de satan var 5binde de
aslında bu motorların parçaları ucuz olduğu için km önemli değil diye düşünüyorum.yani motoru 300-400 tl ye sıfırlayabilirsin(tamamen tahmin ediyorum) ama yinede 10000 km altı olanları öneririm uzun süre kullanırım diyorsan...
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
kymco agility 125 öneririm 0 ı 3500tl ama 2.el olarak 2000tl seviyesine çok temiz olanlarını da bulabilirsiniz
-
http://www.motosiklet.net/forum/sati...l-crypton.html
elinizdekinin uzerine biraz daha koyup bunu alin derim.
-
km.ye takılma bence. 5000 km.de hiç bakım yapılmamış,zinciri yağlanmamış,yağı,bujisi değiştirilmemiş, devamlı dip gaz-fren-dip gaz-fren şeklinde kullanılmış motor hurdadır. Fakat 20.000 km.de olup ta 2000-3000 km de bir yağı bujisi değiştirilmiş,sakin kullanılmış,fren balataları,debriyaj balataları değiştirilmiş,zinciri 300-500 km. de bir yağlanmış veya zinciri dişlisi değiştirilmiş motor sıfır motor kategorisindedir. Bende 2005 model Tiger 250 vardı 39000 km de sattım. iyi paraya sattım.39000 km yi 3 sezonda yaptım.Motor bloğu hiç açılmadı. Başka bir arkadaş benim motorun km.si çok diye almadı,2007 model 8000 km. de görüntüsü güzel bir Tiger aldı. Sorunsuz 30 km.gitmişliği yok hala.Yaptığı geziler 3 aydır tamirciyle ev arasında. Arkadaşım olmasa çok gülerdim ama arkadaş olduğu için az gülüyorum Çok yazdım yeter...
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
-
@%1; özel mesajınızı aldım, buradan yanıtlayayım daha iyi olur.
5-6 yaşında da olsa, az kullanılmış temiz kaliteli markalı bir motorsikleti, yine uzun yıllar kullanırsınız. bakım vb. konulara girmiyorum bunlar her motorda şart ve düzenli yapılsa da yapılmasa da çeşitli arızalar görülebiliyor her motorda.
her zaman ilk ve son değerine bakarım ben motorsikletlerin. 1-2 sene önce 2006 model honda cg125 almıştım, hiç masraf yaptırmadı, aldığım fiyata da sattım. ama şimdi gidip aynı parayı sıfır bir çinliye verirseniz, satması ayrı dert, istediğiniz paraya satması ayrı dert. yaşayabileceğiniz sorunlar ve yapacağınız masraflar da cabası.
-
innova 125,ikinci el derim başka bişey demem.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
-
ilkeronat adlı üyeden alıntı
Sıfırı 3090 TL görünüyor.. Bu ürünü tavsiye ediyorsanız sıfırnı almam daha mantıklı olur dimi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
Bu arada üşenmeden bilgilerini ve düşüncelerini benimle burada paylaşan tüm dostlara ve arkadaşlara çok teşekkür ederim.. Cup tarzı motosikletlere tip açısından pek sıcak bakmıyordum. Scooter daha çekici geliyordu.. Ama şimdi Cuplara karşı daha ılımlıyım
-
Eğer ilgilenirsen motorum bu canım kardeşim.... Yabancıya gitmesin...
İlk sahibi benim...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8137527/detay/
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
YAMAHA BWS 100 2004 2005 Modelini alırsınız o fiyatlara ve inanın hiçbir arıza çıkartmaz size bütün isteklerinizede cevap verir.
-
kanuninin scooterlarına bak derim ama scooter de tavsiye etmem en iyisi bir cup modeli al zaten kullandıkca motorcu olacan daha güçlü bişey isticen yedek parçası olsun yeter markaya bakma çin falan diyede canını sıkma çin mallarıda saglam ve piyasada en çekişli en süratli motor begenmedikleri çin malı mmotorlar ama tek ricam ne alırsan al temiz kullan çin falan farketmez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)