Çok sevdiğim 125ZN motorumdan ayrılma vakti geldi çattı. Bir süredir satıp satmamakta kararsız kaldığım motorumu satışa çıkartıyorum. Satma nedenim garaja 2. bir motor parası vermemek içindir. Sonuçta ZEN motorumu eşim için elimde tutacaktım ancak park ücretleri cidden çok fazla gelmeye başladı.

125 ZN forumundan da kolyaca bilgi alabilir veya bu model motorlar için özel kulubümüzden diğer kullanıcı dostlardan bilgi alabilirsiniz.

125 ZN Motorum hakkında teknik bilgi:

26 Mayıs 2006 tarfiğe çıkışlıdır. Kapalı garajda tutuldu bir gün dahi dışlarda tutmadım. İşe geldiğim günlerde dahi onca para verip kapalı garajda tuttum. Sadee 3.000 km yaptım çünkü evliyim öyle kolayca evden sıvışıp rüzgarla yol alamıyorum.

Tüm bakımları Eskort Motorda yapıldı. Düzenli olarak 3 aylık periyodlarda sadece motoru gözden geçirttim. Motorda en önemli husus bence servis. Servisimin ustaları cidden iyidir ve gözümden kaçar diye arada bir motoru arızası olmasada onlara bıraktım.

Değişen bir parçası yok. Her motorda olabilecek bir kaç vida değişi, sol ayna gibi ufak tefek sorunlar. Seleyi hınzır bir kedi tırmaladı, arkalıkta fermuar bozuldu. Ancak bütün bunları elinizden dikiş nakış glirse yapabilirsiniz veya oto kılıfçıda yaptırın. Motorun yürüyen aksamında zerre kadar sorun yok.

Motoruma istediğim fiyat 1.100 YTL. Takas veya taksit kabul etmiyorum. Ağustos ayı garaj parasını ödemeden satarsam çok sevineceğim.

Edit: Evet bugün motorumun muayenesini uzattırdım. Artık 2009 Mayıs ayına kadar muayenesi var. Bu işin ne kadar zor ve zahmetli olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Motorumun resimleri da görülebilir.