..sadece biraz daha fazla off-road kapasitesi olan bişey ile değiştirmek amacım dolayısıyla..
belki bulabileceğiniz en sorunsuz baş ağrıtmayacak f650gs 2000 model 30000km de..alt ön çamurluk givi bağlantı demiri ve topcase elcik koruma..abs,elcik ısıtma mandarin-sarı renkli....
bence GS almak isteyen varsa kaçırmasın yazık olur
GS-dakar yada KTM640adv ile takas olabilir..başka takas pek düşünmem fiyatı 5.100€ (9700 falan)
isteyenler bana 535 587 75 23 den ulaşırsa sevinirim..
bu arada fiyatın yüksek olması sebebi(sorulara istinaden):
evet şu anda benim istediğim 9.7 gibi bir fiyat piyasaya göre fazla..ancak sürekli medeniyetten uzak yerlerde motor kullandığımdan bırak 10bin km yi her iki ayda bir motorumu çok iyi tanıyan bir usta herşeyini değiştirir-bakar yağının 10bin de değişmesi gerekirken 2000 km değişmeden kalmadığı olmamıştır. amortisör bakımları (fork oil-spring)hep yapılmıştır. bu kadar sınırlarda kullandığım için iyi bakmaktan öte bakmam gerekiyordu. evet diğer 650 gs lerden 500m falan fazla ama emin ol bu motoru alan çok çok mutlu olacak hiç başı ağrımayacak daha da önemlisi abidik bir problem için borusan servisine gidip tonla para bayılma riski olmayacak..ben ilk 650gs alışımda uygun bir motor bulmak için 18 f650gs'i servise + güvenilir ustaya göstermiştim..fıstık gibi görünen ve deneme sürüşünde canavar gibi giden bir iki motrun gösterdiğimde aslında 1000-1200€ masraf gerektirdiğini öğrenip hayal kırıklığına uğraya uğraya f650gs alırken nasıl dikkat edilmesi gerektiğini öğrendim..bu motor "her durumda bir şekilde gitmeye devam eden bir motor" ateşleme problemi varsa ECU onu bir yere kadar kompanse eder bilmemnesi bozuk olsa bile bi şekilde gider vs vs..dolayısıyla bir japon gibi problemi olunca hemen hissettirmez. buna ek olarak aslına çok uyduruk gibi görünen bir parça bile yüzlerce euro olabiliyor (sağolsun boru-san).. bu nedenle ben kendi f650gs ime fazlasıyla kefilim...isteyen olursa burdan ankaraya kadar dağdan taştan hiç asfalt görmeden iki gün gidelim hemen ardından ufak bir cross gibi iki tekeri de yerden 50 cm kesecek kadar zıplayalım hemen ardından otobanda sürekli limitöre dayaya dayaya bütün gün sürelim eğer bir yerinde problem çıkarsa bedava veririm...bu kadar basit...mekanik olarak bu kadar iyi motor bence 500 milyon fazla rahat eder..
bu gezi de http://www.motosiklet.net/forum/show...=karag%F6l
ve bu gezide motorum görülmekte http://www.motosiklet.net/forum/show...=tintinopsella