Herkese selamlar,

Yakın zamanda İstanbul'a taşınacağım için motosikletimi satıyorum. Malum, depozitosu şusu busu derken nakit lazım olacak

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...3332154/detay/

Sarı siteye çok fazla açıklama koymak istemedim. Buraya içimi dökebilirim rahat rahat
Üstelik bu forumun üyelerinden biri alacak olursa bu motoru, onlarla motor hakkında öğrendiğim ve bildiğim her şeyi de paylaşmak isterim.



Motor Hakkında

Çok seviyorum motorumu, 3. sahibiyim. İlk sahibi bir subaymış, o 30.000 km falan kullanmış. Ondan sonraki sahibi de 1.000 km falan kullanmış. Kendisi burada belediyede çalışan bir gıda mühendisi. Şu an 35900 küsür kilometrede ve hâlâ tuşa bastığım gibi çalışıyor.



Motoru aldığımda şurasında burasında eksikleri vardı. Debriyaj maneti kırıktı. Biraz kötü çalışıyordu. Bakımlarını ilk başta SC Moto'da yaptırdım ki onlar da Çanakkale'deki bajaj yetkili servisiler. Oradaki Abdullah Usta çok iyi bir ustadır, motora gerekmedikçe bir parça söylenmesine izin vermez. "Boşuna parça israfı" der kızar. Kendisi oradan çıkıp Şampiyon Motora geçince de yine ona da götürdüm. Yapabildiğim bakımlarını ise kendim yaptım.

Yakıt Sarfiyatı

Yakıt masrafı çok az. Yazın 2.7 litre yakıyor, kışın ise tekrar subap ayarını yaptıktan sonra 3 litreye çıktı. Deposu 12 litre benzin alıyor.

Bakım

Bakımı basit ve parçaları ucuz. En şaşırdığım nokta ise, sıfır motosikletlerde bile parça sorunu yaşanabilirken bu motorun parçaları ekuralkan'da hâlâ bol bol var.

Ayrıca çok basit bir motor bloğu var. Karbüratörlü, Islak debriyaj var. Yağ, fren hidroliği, debriyaj balataları değişimi vs. yapması çok uzun sürmüyor ve meşakkatli bir süreç değil.



Özet
Benim ilk vitesli motorumdu. İyi ki de ilk motorum bu olmuş. Affedici bir motosiklet. Yanlış vitesteysen sitem ediyor ama istop etmiyor, doğru viteste eğlenceli bir sürüş sağlıyor. 0-50 arası iyi hızlanıyor (Şehir içi motoru zaten o hızlarda gitmek için tasarlanmış) ve çok iyi duruyor. Göstergede gördüğüm en yüksek hız 120 ama nispeten yokuş aşağıydı ve motor o hızlarda gitmek istemiyor Ki ben o hızlara da çok çıkmadım, etrafa baka baka yavaş yavaş gitmeyi seven biriyim. Bu motoru alırken de buraya "Köy yollarında da gidebileceğim bir motosiklet" aradığımı söylemiştim.

İlanla ilgilenenler sahibinden sitesini kontrol edebilirler. Fiyat olarak motoru aldığım fiyat olarak 35.500₺'ye veriyorum. 2. el piyasasının bu kadar yükselmesine karşıyım. Bu motorun bende bıraktığı manevi etki çok fakat maddi olarak ederinin bu olduğunu düşünüyorum.



Motosiklet hakkında istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Almayacak olup modeli merak edenler de sorsun hatta