tam olarak durmadan ayağınızı yere koyarsanız ve koyduğunuz yer de kum vb gibi nedenlerden dolayı kaygansa düşersiniz..en azından düşeyazarsınız...
tam olarak durmadan ayağınızı yere koyarsanız ve koyduğunuz yer de kum vb gibi nedenlerden dolayı kaygansa düşersiniz..en azından düşeyazarsınız...
Tesekkurler.. Dusurmek icin çok sebeb var massallah..
Motordan kaza yaptigin zaman dusulur...
Einstein mod off
Yokus asagi giderken onundeki araba aniden durursa sende mesafe azsa kesin dusersin daha bugun dustum. Sukir bende bisey yok bir iki siyrik disinda ama motorun siperligi givi idi artik patates
şu zamana kadar bütün dümelerim ani fren sonucu oldu ön freni sürekli kitliyorum ve düşüyorum elime hakim olamadığımı anladım 3 seferdir sonıç olarak benim gibi birine absli motor şart herhalde bde çift kaliperli olacak tabii ki.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
valla arkadaşım seninki gene mantıklı sebeplerden ben bebekliğimden beri uykusu olduğumdan hep panik sonucu ön frene ani asılmamdan düşüyorum okadarda aramama rağmen 250 cc absli bi vitesli bulamadım hep scooter var.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
motosiklet eğitimi al muhakak dostum..
5-6 kez gittim eğitime
fakat orada kaza yaparken bile nasıl düşülecegini filan gösteriyorlar...
cocuga vurmayayım diye yatırdım motosikleti ..
orada cok profosyonel bi iş cıkardım hala inanamıyorum
# motosikletle.blogspot
eğitimlerimin hepsi tamam arkadaşım amaneden bilmiyorum bazen yol boşken panik fren çalışıyorum zaten ama biranda olması ile hazırlıklı çalışmak arasında fark var tabiki.
tecrübelerim:
önde ne araç olursa olsun takip mesafesini korumalı
virajlarda gidonu çok yumuşak tutmalıyız
kaldırıma yanlama girmemeliyiz
Teşekkür ederim Favorilerime aldım hemen an an bunları okucam boş buldukça kendimi bilgileri devamlı tazelicem
Kaza Anında Seni Korur !
arkada ağırlık varsa yani arka çantada yüklü bir ağırlık varsa motorunda ccsi düşükse dik bir yokuşa geldiğinizde çıkamassanız arkaya doğru yavaşça takla atarsınız
bende bir keresinde cin mali arkadasimin scooteryla istinye park in otoparkinda dustum. iki kisiydik otoparkta yer ariyorduk bir ara durdum saga sola baktim sonra solda bos bir yer buldum gidonu sola cevirip hafif gaza dokundum fakat sanki gaz verip debriyaji aniden birakmiscasina arka teker bir hizla donup motoru sola dusurduk. tabi durdugumuz yerde oldu bu olay ve biz direk ayaklarimizi yere koyduk kaldik oyle altimizdada motor komik bi durumdu. benim motorda en korktugum kisim tekerlerdir. kesinlikle paraya kiyilip kaliteli teker alma taraftariyim yoksa donuslerde guvenemiyorum motora.
Bir sabah işe gidiyordum. Trafik yoğundu. Bilirsiniz bölümnüş yollarda blr tarafta tadilat varken diğer tarafa S şeklinde bir aktarım vardır.O sabah otobüsün arkasındaydım. Arkadaki arabanın tacizleri neticesinde otobüse uzaklığım 1 metreydi. Konum olarakta otobüsün sol tarafındaydım. Otobüs bir anda S virajına girdi. Hızım 50-60 ve trafik çok yoğundu. Nltekim o işaret direkleriyle karşı karşıya kaldım. Direkleri kum çuvalıyla sabitlemişlerdi. Eğer kurtarmaya çalışcam yani virajı dönmeye çalışsam.Kurtarma şansım çok düşük. Eğer düşersemde arkadaki araba hemen götümde. Ezmesi çok muhtemel. Bende hadi olum iyi seyirler diyerekden daldım direğe kafalama. Bir anda kendimi yerde buldum. Allaha şükür montum kaskım tamdı. Kaskımın sağ tarafı çizildi çok derin. Montumun sağ tarafında yırtıldı.Montum olmasaydı en azından 1-2 hafta hastanede yatardım.Nitekim sıfır hasarla çıkmadım bu kazadan.Sağ diz ön çapraz bağlarım kopmuş. Yinede allaha şükür pek bir şey olmadı.Motorum YBR 125 ydi.
daha 1-2 hafta olmadı esenyurt doğan araslı bulvarında hemen esenyurt girişinde bir petrol istasyonu var trafik meydana kadar tıkanmıştı 50-60 metrelik bir yolu gitmektense benzinliğe girip diğer taraftan çıkıp sağa dönmeyi tercih ettim etmez olaydım benzinlik çıkışında yaklaşık 10 metrelik döküm mazgallar var paralel ilerlerken yavaşlamak için frene bastım metal zemin üzerinde frene basmak çok zekiceydi üstelik mazgallar azıcık çukurda kalmış ve yol tarafı 3-4 cm yüksekti bir anda kendimi yerde buldum... 64. maddeyi ben ekleyeyim döküm-metal zemin üzerinde dikkatli olun düşersiniz bu olaydan sonra motorun ismini hacıyatmaz koydum zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------
ilk düşüşüm henüz ürkek bir kedi gibi kullanırken motosikleti biraz alışınca " leaaan boşu boşuna abartmışım ne güzel yağ gibi akıyor be makine" diyerekten üstelik hafif ıslak bir asfaltta sola girdim sonra " yok lan boşu boşuna abartmamışım" diye kalkıp üstümü başımı temizledim
motoru alalı 1 ay oldu alırken kuzenim yardımcı oldu o kullandığı için en başından beri söylediği şey "şimdi korkmuyorum da kendine güvendiğin zaman senle nasıl baş etcez onu bilmiyorum" burdada okuyunca ne demek istediğini daha bi anladım
Sonuç olarak motordan düşersiniz öyle yada böyle
Yolcu indiren yada alan otobüsün sağından yada solundan geçerken, birden yola fırlayan teyzeye LAAAN AMANİN BOOOO!!!!! derken frene ani asılırsan düşersin!!! Ne işin var otobüsün sağından geçiyorsun bekle işte efendi gibi zibidi herif!!!
Sorma hocam öyle böyle değil.. Ama çektim kulaklarımı, hatta kendimi kulaklarımdan tavana astım :D artık fren yapmıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)