Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Motordan ne zaman düşülür

Motovento
    REKLAM ALANI
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Bin bilsende bir bilene sor demişler. Düşüşlerle ilgili neredeyse bütün bilgiler bu topicte toplanmış. Elinize sağlık..
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ercan77100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kırmızı honda cbr 125
    47- 120 mil hızla bir otobüsün arkasına yaklaştığınızda türbülasyona girersiniz, akşam haberlerine konu olursunuz.

güzel bir yaklaşım

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    100 üzerinden kalan 37 ihtimalle düşmemeye çalışarak motor kullanamaya devam desenize paylaşım için teşekkürler güzel tespit edilmiş her birisi
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

Motosikleti
    Hyosung Gt 250
    10 numara süper :D

Motosikleti
    Hyosung Gt 250
    Şimdi tüm yazıyı okuyunca aklıma şu geldi. Bi aksilik olmazsa 4 nisan gibi motor alıyorum. sahibinden'de ilanlarda motorun düşmesi , kazası yoktur diyo ya:D onlara inanmamak lazım demek ki :D Ufak tefekte olsa,iz bırakmamış bile olsa illa ki düşmüştür demek ki :D öyle değil mi?

cykilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    teşekkürler çok güzel bilgiler...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:26 ----------

Alıntı bariscingiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi tüm yazıyı okuyunca aklıma şu geldi. Bi aksilik olmazsa 4 nisan gibi motor alıyorum. sahibinden'de ilanlarda motorun düşmesi , kazası yoktur diyo ya:D onlara inanmamak lazım demek ki :D Ufak tefekte olsa,iz bırakmamış bile olsa illa ki düşmüştür demek ki :D öyle değil mi?
    Kesinlikle öyle

1000 KM'lik motorumu satttım çok temizdi ama bir kere düşmüştüm. ama ben bir kere düştüm demiştim

demek istediğim 300 km'de olsa da düştüğü için bile satıyor olabilir korup da...

Kanımca en iyi çözüm yolu yavaş kullanmaktır. Değilmi abilerim

Aklı başında bir insan dönüşlerde sağa sola bakar. Yani dikkatli olur. Buda 2. temel esas.

Benim gibi vurdumduymazlarsa bir kaza geçirdikten sonra akılları başlarına geliverir. Tıpkı benim gibi.

arkadaşlar biraz abartmışınız sizde hiç motor sürmeyen biri bunları okusa motor almak deil yanına bile yaklaşmaya korkar üstüne düşer diye :D ama bilgiler için herkese tşkürler

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    pek sayın admin kardeşim hep limitlerde demişsin
    ama ben bu limiti çözemedim ne kadardır hangi motorda nasıldır
    hangi tip motora göre ne kadar belirlenir
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

slm arkadaşlar ben honda cbr 600 rr almayı düşünüyorum yakıt tüketimi nasıl böyle motorlardan hiç kullanmadım (genelde 125lik kullanıyordum) bunu almadan biraz yardımcı olabilirmisiniz kullanımda fazla zorluk çekermiyim cvp yazarsanız sevinirim.

Motosikleti
    Honda Shadow 750
    faydalı bilgiler..
    teşekkürler...

çok korkuyorum....

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    topuklu giyin kaymaz zannıımca çivi topuk özelilkle:D

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yan ayaklığı açık unutmuşum ve hız kesin üzerinden geçtim,ama düşmedim.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Faydalı bilgiler ama okumaklada olmuyor düşdünmü düşüyorsun yani yazılmışsa yaşıycağın varsa yaşıyorsun tecrübe ile sabit..

Motosikleti
    Honda CBR 125 R İnş :)
    Islak asfaltta özelliklede mondial 100ukh tarzı bi motosikletle virajı hızlı almaya calısırsan dusersın asfaltı öpersın 2yıl önce başıma gelmişti acemilikten baya gulmustum sonrasında .allahtan karsı serıttekı arabaların ısıgı kırmızıydı

Motosikleti
    151 RS
    teşekürler baı bilgileri bilmiodum

mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    Vay be... Biz nasıl düşmüyoruz şaşırdım valla... Üstadmışız da haberimiz yokmuş.
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Hafif buzlanmış yolda rampa aşağı inerken
    son derece düşük hızınıza güvenerek
    dur bakalım tekerlek nasıl kayacak der ve hafifçe arka frene basarsanız
    motor bir anda fırıldak gibi döner ve azgın beygir gibi sizi sırtından atar
    bütün kemikleriniz birbirine geçer ve bir süre gökyüzünü seyretmeden ayağa kalkamazsınız.

Acemilik anılarından biri işte

Alıntı admin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...
    1 - Yan çatalı açık zannedip inerseniz, düşersiniz.
    2 - Duruş anında bir çukura denk gelirseniz, düşersiniz.
    3 - Durduğunuz yerde kayganlık varsa, düşersiniz.
    4 - Sıcak asfalt, ıslak toprak veya gevşek zeminde, yan çatalın altına sert bir cisim koymazsanız, motosikleti düşürürsünüz.
    5 - Kick Starter motorlarda, motoru viteste unutursanız, marşlama anında düşersiniz.
    6 - Kum veya kaygan zeminde, yüksek devirde dönüş yaparsanız, düşersiniz.
    7 - Blok ön fren yaparsanız, düşersiniz.
    8 - Dönüşlerde yoldan çıkıp çimen veya gevşek zemine ön tekeri denk getirirseniz, düşersiniz.
    9 - Motosiklet tecrübesi olmayan heyecanlı bir yolcuyu arkanıza alırsanız, düşersiniz.
    10- Trafik ışıklarında geçiş anında vitesi boşta unutup ayakları pedala koyarak kalkış yaparsanız, düşersiniz.
    11- Dönüşlerde motosikleti ağırlık merkezinden kaçırırsanız, düşersiniz.

12- Serin havalarda eldivensiz uzun kullanımda, elin hassasiyetini kaybetmesi sonucu düşersiniz.
    13- Araçların asfalta döktüğü yağlara denk gelirseniz, düşersiniz.
    14- Yazın yol kenarındaki tozların, kışın tuzlanmış yolların, rüzgarın etkisiyle asfaltın üzerine yaydığı toz ve kum tanecikleri kaygan zemin yaratır ve bu zeminlerde düşersiniz.
    15- Motordan inerken çalışır vaziyette viteste unutursanız, düşersiniz.
    16- Botunuzun bağcıklarına dikkat edin. En iyisi bağcıksız bot giymektir.
    17- Duruş anında bağcıklarınız pedala takılırsa, düşersiniz.
    18- Ekstra emniyet için taktığınız disk kilidini takılı unutup, hareket ederseniz, düşersiniz.
    19- Gidon klilidi boyunda olan motosikletlerde, gidonu kilitli unutup hareket ederseniz, düşersiniz.
    20- Duruş anında pantolonunuzun paçası pedal ve çubuklara takılırsa, düşersiniz.
    21- Köşeli dönüşlerde limitlerdeyken, yandaki aracı geçmek için biraz daha gaz verirseniz, düşersiniz.
    22- Sürüş esnasında selenin arkasına kayıp, motosikletin yanlarına veya yerdeki bir cisme bakarsanız, düşersiniz.
    23- Motordan inerken sürücünün veya arka yolcunun ayağının motosiklet çantalarına takılması halinde, düşersiniz.
    24- Durma noktasına geç frenaj yaptığınız takdirde, düşersiniz.
    25- Kabak lastik ve yağış bir arada olursa, düşersiniz.
    26- Yokuştaki virajın görünmeyen bölümünde, kum, çakıl gibi sürprizler varsa düşersiniz.
    27- Uzun cisim taşıyan tedbir alınmamış aracı takip ederseniz, dokunup düşersiniz.
    28- Tek teker yapmaya özenirseniz, düşersiniz.
    29- Oto parklarda motosikletinizi otomobillerin arkasına yakın park ederseniz, motosikletinize çarpıp, düşürebilirler.
    30- Sağ virajlarda sert arka frenle spin atarsanız, karşıdan gelen araçla çarpışırsınız.
    31- Çimen üzerine cadde lastiği ile gitmek, buzlu zeminde gitmekle aynıdır, düşersiniz.
    32- Islak asfaltta çamurlu lastikle gitmek, buzlu zeminde gitmekle aynıdır, düşersiniz.
    33- Yüksek seleli motosikletlerle yokuş aşağı inerken ayağınızı yere koyma anında boşlukta kalırsa, düşersiniz.
    34- Uzun yolda sık sık dinlenin. Çok uzun sürüşlerde durma esnasında denge unsuru zayıflar, düşersiniz.
    35- Grup seyahatleri disipline edilmezse, karambol olur. Sağdan geçiş yaparsanız çarpışırsınız.
    36- Yeni başlayan yağış asfaltı buzlu zemin gibi yapar, düşersiniz.
    37- Her zaman kullandığınız, bildiğiniz yolda sizi kum, çakıl yağ gibi sürprizler bekleyebilir. Güvenmeyin, düşersiniz.
    38- Limit giderken viraj içinde vites düşürür veya fren yaparsanız, düşersiniz.
    39- Kask yada korumalı giysileriniz sadece bir kere lazımdır. Düşerseniz hem hasarı hem de haklı olduğumu görürsünüz.
    40- Yeni lastiklerin yola alışma kilometresi vardır. En az 100 km. dikkatli sürün. Aksi halde kayıp düşersiniz.
    41- Sele yüksekliği bacak boyunuzu aşıyorsa, özellikle duruşlarda düşersiniz.
    42- Arka yolcuyu ikaz etmeden hareket etmeyin. Ani kalkışta arka yolcuyu düşürebilirsiniz.
    43- Yanında yürüyerek motorunuzu garaja sokarken, ağırlık merkezini kaçırmayın, motosikletinizi düşürürsünüz.
    44- Daha önce tecrübesi olmayan birine motosikletinizle deneme sürüşü yaptırmayınız, Düşerler. Ayrıca motosiklet düşürenindir.
    45- Yoldaki cisimlere dikkat ediniz. Erimiş çikolata, meyva kabuğu gibi şeyler sizi düşürebillir.
    46- Motorunuzun bakımı esnasında, arka tekerleğin yağlanması hareken halinde iken sizi düşürebilir.
    47- 120 mil hızla bir otobüsün arkasına yaklaştığınızda türbülasyona girersiniz, akşam haberlerine konu olursunuz.
    48- Devamlı limit giderseniz, sonunda düşersiniz.
    49- Açık ve rüzgarlı alanda, motosiklet örtünüz yelken gibidir, motorunuz devrilebilir.
    50- Yeni motosikletinize alışmadan arka yolcu alırsanız, beraber düşebilirsiniz.
    51- Sert kumaşlı dar pantolon giyerseniz, ayağınızı atarken motora çarpıp beraber düşebilirsiniz.
    52- Hareket ettikten sonra, kaskınızın kilidini veya giysinizin düğmelerini kapatmaya kalkarsanız düşebilirsiniz.
    53- Kısa mesafeyi, iki ayak solda seleye yan oturup sürerseniz, düşebilirsiniz.
    54- Alkollü motosiklete binerseniz, sonunda düşersiniz.
    55- Hareket halinde gözlük, eldiven takmak gibi çabalarda bulunursanız, düşersiniz.
    56- Gösterge paneline devamlı bakarsanız, önden bihaber olur, kaza yaparsınız.
    57- Çamlık alandan geçerken, yola serpilen çam yaprakları buz gibi kaygandır. Dikkat ediniz, düşebilirsiniz.
    58- Dar alanda Motoru yatırarak dönerseniz, düşersiniz.
    59- Motosikletinizi rampa ile bir yere çıkarırken, yardım aldığınız kişiye ön bilgi vermezseniz, rampa ortasında motoru düşürebilirsiniz.
    60- Uzun yolda kaska veya ceketin içine arı girdiğinde debelinirseniz, düşebilirsiniz.
    61- Arka yolcuya hareket halinde gidonu emanet ederseniz, düşersiniz.
    62- Uzun yolda mola vermeden giderseniz, uyuklama halinde yoldan çıkablilirsiniz.
    63- Kaza geçirmiş bir motosiklete onarım yapmadan binerseniz, düşersiniz.

Tolga Büyüköner

Copyright © Motosiklet.Net Tüm hakları saklıdır.

Bilgiler için çok teşekkürler gerçekten hepsi çok doğru emeğine sağlık sizin gibi bilgili arkadaşlara ihtiyacımız var

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    48- Devamlı limit giderseniz, sonunda düşersiniz.

komik geldi valla ne diyim hızlı gitmek kesinlikle düşmek mi demektir?
    100cc bir cup'ın limit hızı taş çatlasa 90km dir, o hızda dümdüz yolda giderken düşülür mü

REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler