mypcrt adlı üyeden alıntı
Öncelikle alkol ve uyuşturucudan neden bahsettiğimi açılayayım. Bu forumda bir arkadaş çok çirkin bir ifadeyle önce küfretmiş, sonra da şüphelinin 18, 19 yaşında sarhoş, kafayı çekmiş bir maganda olduğunu söylemiştir. Haksız bir suçlamaya sizler de hak verirsiniz ki karşılık vermem gerekiyordu.
Modifiyeli araç konusuna gelirsek, şüphelinin aracında motor gücünü artıracak herhangi bir ekleme yapılmamıştır. Arabadaki modifiyeler sadece dış görünüş açısından yaptırılmıştır. Modifiyeli araçların yarış amacıyla yaptırıldığını söylemişsin dreamdark, peki motosikletlilerin Caddebostan S virajı hakkındaki tutkularına ne diyeceksin? Aynı şekilde vefat eden kardeşimizin kullandığı motosiklet de herhalde 60 km ile gitmek için alınmamıştır?
Ayrıca arabanın olaydan hemen sonra yıkandığını söylemişsin bu yanlış bir bilgi. Araba olaydan bir gün önce yıkanmıştır. Tuğhan Bey’in arabada gördüğü çizik arabanın sağ tarafında bulunmaktadır ki o çiziğe dair kaza raporunu şüpheli teslim etmiştir. Polisler de onun olayla bir ilgisi olmadığına karar vermiştir. Zaten herhangi bir çarpma olsaydı arabanın sağ değil, sol tarafı çizilmiş olurdu.
Bir şahidin vermiş olduğu ifadeden bahsetmişsin, şahidin çarpma konusunda emin olamadığı doğru ancak kesinlikle herhangi bir sıkıştırmadan bahsetmemiş, bulunduğu yerden olayı görmenin imkânsız olacağını söylemiştir. Ayrıca şüphelinin en sağ şeritten en sola makas atarak geçtiğini değil, soldan 2. şeritten önündeki aracı sollamak için en sol şeride geçtiğini söylemiştir. Ayrıca neden bir şahidin ifadesini öne sürüyorsunuz? Ortada iki şahit vardı. Başkalarının söylediklerine bu kadar çok güveniyorsanız, bu şahidin de söylediklerini bir inceleyin derim.
Anlayamadığım bir başka şey ise böyle önemli bir olayda nasıl “söylentilere” göre konuşuluyor olmasıdır. Arabada sadece şüpheli vardı. Yanında kesinlikle kimse yoktu. Yanına 2 bayan ve 1 erkek yakıştırması nasıl yapılmış, nereden çıkartılmış, hiç anlamış değilim.
Vicdan azabından bahsetmişsin, bir insan suçlu olmadığından eminse, merak etme, herhangi bir vicdan azabı hissetmeyecektir. Ayrıca burada, sonuçlanmamış bir dava sırasında yapılan onca hakareti ve okunan belaları bir kişinin adını lekelememek olarak algılıyorsan, söyleyebileceğim pek bir şey yok.
Ayrıca arabanın harçlıklarla alındığını söylemedim, yapılan modifikasyonları kendi parasıyla yaptığını belirttim. Bu harçlıklar da 2-3 ayda biriktirilmedi, kendisi yaklaşık 3 senedir para biriktiriyordu. Nasıl Tuğper kardeşimiz yıllarca hayalini kurduğu motoruna kavuşmayı bekledi, şüpheli de yıllarca bunun hayalini kurmuştu.
Son olarak, bana objektif olamadığımı söylemişsin dreamdark, ama ben kesinlikle karşı tarafı suçlayarak konuşmuyorum, sadece eldeki verilerden ve gerçeklerden bahsediyorum. Aksine objektif olamayan sizlersiniz, ne desem bir karşı görüş yaratmışsınız. Anlayabiliyorum acınız gerçekten çok büyük ama gerçekleri de göz önünde bulundurmalıyız. Şu an yapılacak tek şey mahkeme sonucunu beklemektir. Tartışma ve kavga, bunların hiç biri ölen kardeşimizi geri getirmeyecektir.