Bende takip ederdim yazılarını :( şuan bu haberi görmem gerçekten içimi sızlattı ve tarifi zor duygular kapladı keşke verilen uyarıları dinleseydin be abi :( mekanın cennet olsun. Mevlam Geride kalanlara sabır versin.
Bende takip ederdim yazılarını :( şuan bu haberi görmem gerçekten içimi sızlattı ve tarifi zor duygular kapladı keşke verilen uyarıları dinleseydin be abi :( mekanın cennet olsun. Mevlam Geride kalanlara sabır versin.
Çok şaşkınım inanası gelmıyor insanın . Allah rahmet eylesin.
Heygidi Bilgin gece gece yüreğime ateş düşürdün. bir aya yakındır girmiyordum foruma. Keşke girmez bu yazılanları okumaz o kanlı görüntülerini görmez olaydım..
Sabaha karşı 03:28 yine aklıma geldi. Kalkıp tekrar okudum başlığı... Başımız sağolsun.. Çok bir sey konuşmak anlamsız artık. Sadece bir rahmet ve yeni baslayacaklara yüksek cc uyarısı. Rabbim her şeyin hayirlisini versin. Sevenlerine Sabırlar diliyorum :(((
Bursa'da özellikle İzmir yolunda son yıllarda tek şeride düşürülen yol çalışmaları vardı. Normal tek şerit gidiş / tek şerit geliş yollara göre onlar daha tehlikeli cunku ortada kukalar var. o yolda en son arabayla birkaç kez geçmiştim, yol açık olsa bile hızı limitleyerek ve ön ve arkamda araç varsa baya mesafe bırakarak ilerledim o yollarda. Motosikletde de aynı şeyi yapardım. Bu videoyu zamanında görseydim aynı bu şekilde yorum yapardım.
Hatırlıyor gibiyim geçen sene bu günler, facebookta gördüm geçenlerde şu geçen sene şunu şunu paylaştınız dalgasında. Sadece bir etkinlikte ortak bir noktamız 'motosiklete binmek' olan tanıyıp samimi oldugum onlarca insandan birini kaybedip resmini paylaşmışım benden 2 yaş büyük. Ölüm işte acı baya soğuk insanın yuzune yılbaşı günü yagan kar gibi sert vuruyor.. Neden yazıyorum bunları tam bilmiyorum geçen akşam motocafe buluşmasında aklıma geldi Bilgin ondan sanırım yada insanoğlu işte bazı gerçekleri unutuyor kendime hatırlatmak için dikkat etmek için, bişey için işte.
Ağzından yel alsın diye diye susturup koparttılar bizi "Ölüm"'den, oysaki doğum kadar gerçek idi Korkuttular Ölümle, adını ağzımıza almaktan korktuk. Ölümden korktuğumuz kadar, vicdansızlık, adaletsizlikten, hak yemekten korksak daha mı güzel olurdu sanki. Evet hepimizin kaybedeceği birsürü şey var ve bu motor ile çok kolay hep unutuyoruz. Lütfen dikkat edelim, eğitim alalım. Koruyalım kendimizi zaten ondan sonrası artık bizim elimizde değil..
Bana pek şaşırtıcı gelmedi.Böyle bir şey bekliyordum.Çok defa uyarıldı ukalalık yapıp kendi burnunun dikine gitti.
Mete abinin attığı şu video her şeyi anlatıyor
2.dakikadan sonrasına bir bakın elimde olsa ben bu arkadaşa bisiklet bile bindirmezdim.
https://www.youtube.com/watch?v=aKqieRKyguI
Neyse rahmetlinin arkasından konuşmayalım. Üzüldüm mü hayır kendi düşen ağlamaz.
ALLAH rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah
Bariyer ile bir ağır vasıtanın arasında kalan bir arkadaşımızın hayatını kaybetmesi üzerine konuşuyoruz ama hatayı hep 600 cc ile başlamasına bağlıyorsunuz. YBR, CBF, Pulsar kullanıyor olsaydı ve yine bariyer ile ağır vasıta arasına giren Bilgin kardeşimiz veya Ahmet, Mehmet, Ayşe kardeşimiz böyle bir kazaya karışsaydı hayatını kaybetmezdi diyebilir misiniz ?
YBR, CBF ile kaza yapıp hayatını kaybedenler için de bilmem kaç bin km bisiklet sürseydi şu an yaşıyor olurdu mu derdiniz ?
İyicene tadını kaçırdınız. Arkadaşımızın hayatını kaybetmesinin sebebi 600cc kullanıyor olması değil, bariyer ile ağır vasıta arasına girmesi neticesinde dengesini kaybederek vasıtanın altında kalmasıdır.
Mekanı cennet olsun, seviyeli ve çok düzgün bir insanı kaybettik, başımız sağolsun..
Adam rahmetli olmuş arkadaş kendi düşen ağlamaz demiş.
Ölmeyi şaka sanıyor galiba
Bilgin'in ölüm sebebi tabi ki 600 cc ile başlaması değil.
Ancak şöyle bir gerçek var ki, supersport'lar tecrübe isteyen motosikletlerdir.
Videolardan gördüğümüz kadarıyla Bilgin, motosiklete hiç bir şekilde hakim değildi. Özellikle de frenleme konusunda ne yazık ki sıfırdı.
Eğer 600rr değil de cbf 150 kullanıyor olsaydı aynı kazaları muhtemelen yine yapacaktı.
Ayrıca yine videolardan gördüğümüz kadarıyla Bilgin, boşluğu gördüğünde gaz açmaktan geri kalmıyordu. Tabi bunu da oldukça tedirgin ve kararsız yapıyordu.
Kaza hakkında "şöyle olmuştur böyle olmuştur" demek çok yanlış. Ancak Bilgin'in kamyonla bariyerler arasında kalma sebeplerini değerlendirdiğimde aklıma şu ikisinden başka ihtimal gelmiyor.
- Düzlüğü gördüğünde gazı açtı, son anda sapağı fark edip girmek istedi. Hızı yüksek ve fren kabiliyeti düşük olduğu için kontrolü kaybetti ve düştü.
- Kamyonun arkasından seyrediyordu. Şuradaki gibi yanından geçip gitmek isterken panikledi ve kontrolü kaybetti.
Eğer altında 600rr gibi güçlü bir motosiklet olmasaydı belki de bu riskleri almazdı. Tabi bu sadece bir muamma.
Yalnız şunu unutmamak gerekir. Her ne kadar hız düşkünü olmasanız da, altınızda güçlü bir motosiklet varsa o gücü öyle yada böyle kullanmak isteyeceksiniz ve kullanacaksınız. Bu durumda tecrübesiz, öngörüsüz ve yeteneksizseniz ne yazık ki kötü sonuçlara maruz kalmanız an meselesidir.
Motosikletli Kaplumbağa...
Ne zaman siteye girip bir kaç konuya baksam, o konularda Bilginin yorumlarına denk gelsem keyifle okurdum.
Kaza zamanından beri sadece takip edebildim bu konuyu. Yazmaya elim gitmedi.. Çünkü birebir tanıyormuşum gibiydim. Sitede bu şekilde hissettiğim daha onlarcası var..
Şimdide çok bir şey söylemek istemiyorum. Yanlışların ve doğruların ile sen bizim ''bilginozi'' mizsin!
Allah sevenlerine ve yakınlarına sabır versin..
Yeni haberim oldu, üzüldüm forumda yazılarını okurdum ALLAH rahmet eylesin mekanını cennet eylesin :(
Bilginözi ile tanışıklığım yok forumdan yazılarından tanırım arada bir aklıma geliyor adam hüzünleniyorum konusunu gördüm şimdide Allah rahmet eylesin
Şu forum ne kadar ilginç bir şey arkadaş. 6-7 senedir okuyucusuyum burada ne duyguları hissettim yazsam kitap olur. Bir insanın hiç tanımadığı bir insan için endişe duyması, üzülmesi yeri gelince sevincine ortak olması ne kadar da değişik insani duygular. Burada çok kişiyi kaybettik supporterimizden tutun yeni üyesine kadar ayrılık acılarına ortak olduk yeni motorlarını sanki biz almışcasına sevindik gruplarımızı burada kurduk insanlar tanıdık dostluklar kazandık. Tabiki sert mizaçlı ve ya düşüncesiz insanlar olabiliyor ama yine de her şeyiyle güzel bir ortam burası. Tüm üyelere selam olsun buradan... İyi ki varsın mt ailesi!
Foruma girip çıkarım ama görmemişim bu yazılanları yeni okudum.. Başınız sağolsun Allah Sabır versin..
Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun Allah geride kalanlara sabır ihsan eylesin. evet arkadaşlar neden başlangıç motorun 600 cc olmayacağının kanıtı 100 cc le de kaza yaparsın ölebilirsin ama yüksek cc çok farklı birşey
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
Ailesini tanıyan varsa forumdaki açtığı konular yazdığı msj ları iletseniz iyi olur onun hatırasına bakarlar ben de geçen hafta babamı kaybettim böle şeyler çok önemli arkadaşı tanımasam da çok üzüldüm Allah rahmet eylesin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)