Merhaba arkadaşlar,
Forumu ne zamandır okuyorum aslında ama başlığı bir daha baştan sona okuyunca sonunda üye olmaya karar verdim.
Konu biraz hortlamış gibi olacak ama birkaç öneri alayım dedim.
Yakın zamanda ehliyetimi aldım başlangıç için bir motosiklet arıyorum kendi düşüncelerime ve sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olacağım.
Yaş 27
Boy 164 cm
Kilo 85(gidiyor yavaş yavaş)
Öncelikle motosikletle ilgili deneyimim çok az. Yamaha Riding Academy de 1 gün eğitim aldım ki sadece temel eğitimdi adı üzerinde. Ardından sürücü kursunda 4 hafta eğitim aldım bu da daha çok sınavı geçmeye yönelikti birkaç sefer de trafiğe çıktık.
Ardından 100 km kadar da kursun motosikletleriyle kapalı alan & trafikte kullandım.
Otomobil tecrübem bayağı var, zamanında uzun süre(uzun yol dahil) bisiklet kullandım, davul çalıyorum el ayak koordinasyonum gayet iyi.
2-3 hafta içinde naked bir motosiklet almak istiyorum.
Başlangıç motorum olacağı için tabii ki en fazla 250 cc lik bir motosiklet düşünüyorum. Ardından 1-2 ay Mecidiyeköy-Gülbağ civarında deneme turları, düşük hızda tecrübeler, trafik tecrübesi, maksimum Mecidiyeköy - Beşiktaş arası falan kullanmayı düşünüyorum. Sonra yavaş yavaş daha çok trafiğe çıkmaya başlayacağım.
Başlama amacım artislik - kız düşürmek falan değil tamamiyle eskiden beri olan isteğim ve İstanbul' un dayanılmaz trafiği.
CBF150, YBR125, başlangıç scooterlar bunları eledim çünkü gerçekten beni çekmiyorlar bunlar gibi motosikletlerle başlamam gerektiğinin farkındayım ama aldığım motosiklet beni mutlu etmedikçe nasıl kullanırım bilmiyorum.
Şimdi kafamda 3 model var:
z250sl
Şu ana kadar sadece z250sl e oturabildim. Topuğum tam yere değmiyor 3-4 cm lik bir fark var ancak biraz da motoru yürüttüm o şekilde sorun olmadı. 785mm sele yüksekliği var.
Ancak oturuş tarzı ninjanın çıplak versiyonu olduğu için biraz yatık ve ben kısa olduğumdan mütevellit bayağı bir yarış pozisyonunda gibi oldu o yüzden çok rahat edemedim.
duke200
Sele yüksekliği 800 mm yarım cm fark var çok sorun olursa alçaltma kitleri varmış 3-4 cm alçalabiliyormuş. Hafta içi bir oturup deneyeceğim bakalım sıkıntı yaratacak mı. Bunun oturuş pozisyonu z250sl e göre daha dik ve rahat ve motor daha hafif.
mt125
Görünüşü en güzel olan
Aslında motor hacmi olarak da bana en uygun olanı bu ancak üsttekilerle hemen hemen aynı fiyat değer mi diye düşünmüyor değilim.
810mm en yükseği bu bir deneyeceğim nasıl olacak.
1) Bu üçü arasında bana uygun olan motor sizce hangisi?
2) z250 sl in oturma şekline zamanla alışır mıyım?
3) mt-125 bu fiyata değer mi? 2014 model 2. elleri 9500-10000 civarlarında.
4) mt - 125 le çevre yollarında (elbet ileride kullanacağım), köprülerde ne kadar rahat ederim ? Yoldaki hıza ayak uydurmak için yeterli mi ?
5) Bu 3 motoru benim boylarımda olan kullananınız var mı? Varsa nasıl tecrübeler yaşadınız.
Biliyorum çok uzun yazdım ancak yorumlarınız benim için önemli o yüzden şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar.