Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cruiser Tipi Ön Cam Yapımı

REKLAM ALANI
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    3-4 ay önce bir arkadaşımın kırılan ön camının aparatları ile pleksi glas'dan cam kestirip kendime ön cam yapmıştım. Park yerinde üzerine tahta parçası düşmüş, kırıldı. Bende yenisini kendi istediğim gibi yapayım dedim.

Paslanmaz aparatları CNC Punch tezgahta yaptım, Pleksi parça reklamcıda CNC Lazer Kesim makinada kestirildi. Çizimleri bana ait. Fotoğraftaki camı örnek aldım. Eski camlarımdan deneyimlediğim üzere biraz daha uzun ve büyük bir cama ihtiyacım vardı. Ben de bir kaç çizim yapıp en güzel gelene karar verdim. Öndeki vidalar çirki durmasın diye crom vida kapakları kullandım. Fazla uzattık. Buyrun fotoğraflar.

Büküldükten sonraki fotoğraflarını da eklerim yarın.
    Gökhan YAŞDAL

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    eline sağlık Gökhan güzel çalışma olmuş...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

çok güzel banada lazım bi tane kendim yapsam süper olurdu ama malesef yapamam hazır alırım artık yada sana sipariş ederiz
    yanlız büküm olayı infraret sobaylamı yapılıyo çok şaşırdım valla helal olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş,büyüklüğe göre metaller biraz daha geniş ve az daha uçlardan uzunca olsa nasıl olurmuş dedim içimden,birde uçlardaki radyuslar tam olaymış

Çok güzel olmuş.Şu cnc tezgahı olayı çok hoşuma gidiyor.Maliyet hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Maliyet pek bir şey değil. Burada sadece CNC lazer Kesim yapan reklamcıya 30 TL verdim. Çizimleri kendim yapıp, çalıştığım fabrikada paslanmaz sacların Punch işlerini yaptırdığımdan pek para harcamamış oldum. Ama aklınızda olsun siz de böyle bir iş yaptırmak isterseniz sanayide lazer Sac kesen fason iş yapan dükkanlarda kestirebilirsiniz. Sacınızı kendiniz götürürseniz 20-30 TL ye keser verirler size. İsteyene Autocad ile çizilmiş halini yollayabilirim ama oradaki üçgen ayaklar sizin motorunuza muhtemel uymayacaktır. Ayak için tekrar ölçü alıp çizmek gerekebilir. Aslında ayarlanabilir beynelminel bir şey yapmak lazım ama uğraşmadım ben pek fazla. CNC lazer de kestirirseniz eğer benim düz yaptığım ön sacı istediğiniz eğim ve görsellikte kestirebilir gerekirse üzerine lazer ile yazı dahi yazdırırsınız. Pek zor işler değil. Hem kendi zevkinize göre Custom bir aksesuarınız olur hem de yapıp üretmenin verdiği hazzı duyarsınız.
    Gökhan YAŞDAL

Motosikleti
    Asya Ghost 350 cc
    gökhan kardeşim ellerine sağlık.benim motor,asya ghost 350 cc chopper.ön cam için ne yazık ki istediğim modeli bulamadım(denizli'de yaşıyorum).yaptığın cam tam istediğim gibi,mümkünse ölçü ve çizimlerini mail olarak atabilirmisin? teşekkür ederim.mail adresim: "ozkayaalper@hotmail.com"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler