Merhaba Millet,bundan 4 ay önce mondial zn 125 scooter aldım 2.el biraz bakım gerektiriyordu.Bende hafta sonları motorla uğraşmayı kafaya koydum.
sonunda siyah 2007 zn 125 aldım,
hemem hemen tüm nikelajlı kısmı söktüö motordan sonra internette ve cevremdekilere sorarak sonunda bu işi ikitellide galvano sanayi sitesinde yapıldıgını öğrendim,aldım parçaları gittim bir kaç kişiye sordum sonunda bu işle uğraşan bi ustaya denk geldim anlattım,
usta elimdeki parçaları görünce ilk sözü bunu burada kimse yapmaz dedi,çünkü üzerinde kaplama olan parçalar da risk var dedi kaplamayı sökerken parçaya zarar verirsin de
sonrada kaplama tutmayabilir dedi.nasıl sökebileceği sordum asitten baska hiçbirsey sökmez dedi.
daha sonra internette asit aramaya başladım 2 kg jel asit buldum 25 tl aldım bir kutu yarısı daha duruyor,
ilk önce küçük parça ile başladım sinyal herhangi bir sorun ile karşılanmadım,
sonrasında sırasıyla elimdeki tüm parçaları asitle kaplamalarını söktükten sonra
ikitellinin yolunu tuttum geçen pazartesi gittim 5 dk bunları yapacak bir yer buldum,11 parça ya 75 tl dedi ben abi öğrenciyim dedim 50 olmaz mı derken 60 bağladık
ve bugun parçalarımı aldım gerçekten yeniden farksız duruyorlar,parçaların üzerindeki derin çizikler olan küçük bir kısım var orasındaki çizikler de kapanır diye düşünüyordum sadece orada biraz hayal kırıklığı uğradım. ama aldıgım sonuç ben oldukça sevindirdi.
öncelikle size sadece kaplama sonrası resimler gösterebileceğim sadece sinyal lambalarından arka takımı yaptıgım için ön takımla yanyan olan bir resim var zaten o resim her seyi özetliyor bence,
size lazım olan malzemeler asit,latex ve camaşır leğeni
asit konusunda dikkat etmeniz gereken plastik dışındaki herseye zarar verir,ayrıca olur da cildinize temas ederse hemen su ile yıkamanız,asitin en etkili silahı tatlı su
benim parçalar plastik abs diye geçiyor parçaların üzerindeki kapla
asidi nereden buluruz derseniz ben internette sahibinden.com birisinden buldum isteyenlere telefonunu veririm,sorusu olan varsa da çekinmesin sorsun
Shot at 2012-02-11
Shot at 2012-02-11
Shot at 2012-02-11
Shot at 2012-02-11
Shot at 2012-02-11
Shot at 2012-02-11
son resimdeki parça ,bir önceki resimdeki kırık yerin parçası,burayıda nasıl yapacagım konusnda kararsızım