Evet arkadaşlar uzun zamandır jant şeridimi değiştirmeyi ve tekerlerime beyaz yanak yapmayı düşünüyodum(hep beyaz yanak hayalim vardı). Bildiğiniz gibi dublex dediğimiz tubeless lastiğe beyaz yanak takılamıyorİrfan abiyle özelden görüşmelerim neticesinde yağlı boyayla yapmamın daha sağlıklı ve güzel olacağını söyledi. Fakat ben sprey boyayla işimin daha kolay olacağını düşünerek beyaz selülozik sprey boya kullandım. İşlemlerimi daha tam olarak bitiremedim ama bir kısmını hallettim. Daha 2,3 günlük işim var bu yanak konusunda. Şimdilik yaptıklarımı yorumlarınıza açıyorum. Elimdeki imkanlarla yapılmış şeylerdir. Tek masrafım 5 tl jant şeridi önceden almıştım. 6 tl selülozik beyaz boyadır. Selamlar. Saygılar.
Öncelikle tekerleri söküp güzelce yıkıyoruz. Annemde sağolsun sabrıyla bana yardımcı oldu. Annem tekerleri pis olarak balkona almaz diye aşağıda yıkadım Resimlerden şeritlerin halini görüyosunuz parça pincik
Uploaded with ImageShack.us
Arkadaşlar önceki kırmızı şeridi sökemedim. Bazı yerlerini söktükce jantın da boyası kalkıyodu bu nedenle eski şeridin üzerine çektim. Şimdilik bir sıkıntı yok daha güzel oldu. Kullandığım şerit siyah aparatı olan şeritten. Aparat hiçbi işe yaramadı. Elcezlerimle çektim
Önceki şeritler mavi motora kırmızı şerit çekmiş önceki aldığım kişi. Sevmediğimden beyaz çekiyorum.
Arka jantta boyalar çıkmış biraz rütuş atmam lazım.
Çakmakla şeridin üzerinden geçip iyice yapışmasını da sağlamayı unutmayalım.
Evet arkadaşlar şimdide teker yanağını boyama kısımlarına geçiyoruz.
Kullandığım sprey boya
Arkadaşlar tekerlerde yanağı düzgünce çekebileceğim daire çizgileri mevcut. Alttaki resimlerde göstermeye çalıştım. O daireye göre şablon çekicem.
Bu resimde ise alttaki ince çizgiyi baz aldım.
Evet arkadaşlar şablonu çekmeye başlıyorum. Şimdi kullandığım şey bildiğimiz sarı banttır. Fakat en alt kısmı bunla yapmamanızı öneririm. Ben ilk anın acamiyliğiyle yaptım daha sonrası bantların kenarları kalktı. Çünkü tam yapışmıyo ve yanlardan hafif kalkıyo. Böyle olunca sprey boya sıktığınız da dairenin dışına hafif taşmalar oluyo.
Bantları parça parça kesip yapıştırmaya devam ediyoruz.
Evet arkadaşlar yan tarafları bitirdik. Şimdi sıra geldi jantı kapatmaya. Dediğim gibi elimdeki imkanları kullanıyorum gazete çekiyorum. Bunun içinde normal sarı bantı çift taraflı yapıştırıcı gibi kendi etrafında dolayıp şantla tekerin resimlerde görüldüğü gibi birleşme noktalarına yapıştırıp gazeteyi üzerine yapıştırıyorum.
Gazetelerin artan yerlerinide bir bıçak yardımıyla kesiyoruz.
Son olay budur.
Şimdi sıra geldi boyama kısmına. Boyayı ilk katta 30 cm yukarıda tutup sıkıyoruz. Daha sonra 15 cm en son katta da 7-8 cm yakından sıkıyoruz. Her sıkışımızdan sonra 20 dk boyanın kurumasını bekleyip sonraki katı sıkıyoruz. Ben şimdi sıradan katları koyuyorum resimlerde.
Evet ilk kat aşağıdadır.
2. kat aşağıdadır.
Ve son kat aşağıdadır.
Evet arkadaşlar olay budur. Şimdide hatarımdan bahsediyim. Öncelikle sarı bandın takip ettiğim daire tarafından kalktığını gördüm. Yani sarı bant tam yapışmıyor. Fakat o kadar uğraşmışken geri çıkarmadım ve boyayı sıktım. Sonuç olarak jantı kapattığın yerlerin kenarlarından hafif janta boya geçti. Ve sarı bantlar hafif kalktıkları için tekerin yuvarlak dışınada boya geçmiş. Ama bunları sorun etmiyorum. Saf alkolle çıkarırım mesele değil. İlk yanağı hafif taşmalarla bu tecrübeyle atlattık. Aşağıda ön tekerin yanağını yaparken ki akıllanmış fotolarımı çektim Öncelikle alt kısma normal şeffaf koli bandı yapıştırdım. Koli bandı emin olun tekere daha sağlam yapışıyo kalkmıyo. Üstüne de sarı bant çektim. Sarı bantta altta şeffaf bant olduğu için çok güzel yapıştı. Yani boyayacağım kalan 3 yanakta taşma gibi bi sıkıntı yaşamıcam artık. Fotolar aşağıda.
Gördüğünüz gibi şablonu artık altta şeffaf bant üste sarı bant şeklinde çekiyorum. Akşam olduğu ve hava çok soğuduğu için yarına işleme devam etcem.
Arkadaşlar bu arada tekerlere taşan boyayı ve janta taşan boyayı saf alkol ile çıkarabil miyim bunuda sormak istiyorum?
Herkese teşekkürler. Saygılar.