Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Polis Sireni Yapmak istiyorum yardım...

REKLAM ALANI
    SimsonHunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 250

Uploaded with ImageShack.us

Resimdeki GÖrmüş oldunuz bölgeye Kırmızı led döşeyip Bir devre sayesinde sürekli yanıp sönmesini sağlayacak bir şey yapmak istiyorum.. Devre ve Sistem hakkında Tecrübeli abilerime ihtiyacım var Abi diyorum Çünkü Ben 94 Doğumlu olup 17 yaşındayım..
    Motorsikletim..
    Mondial 100 SFC SNAPPY Yardım edermisiniz???
    Buda Motosiklet...

Uploaded with ImageShack.us
    Bir Motorumu Bir Seni Sevdim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Simdi bu okul projesi olsaydi hadi ne ise diyecemde, polis sireni yapmak , cakar lamba takmak yasak ve kanunlara aykiridir. Eger motorunun polis motoru gibi gorunmesi gibi bir hevesin var ise, bu is basina ciddi bir bela acabilir. Boyle bir goruntu sana yolda ozellik saglamaz, insanlar seni polis sanip yolun kenarina gidecegini dusunuyor isen yaniliyorsun. Ozelikle istanbul daki trafikten siyrilmak icin cakar lamba ve siren takan ve emmniyet seridinden giden bir ton saygisiz sofor var.

Cakar bir kenara sesli uyari olan sireni hic tavsiye etmiyorum. Yasinin 17 olmasindan dolayi ne yaptiginin farkinda olmadigini dusunuyorum. Polis yada Jandarma motorunu o sekilde yakalar ise olan sadece motoruna olmaz, buyuk ihtimalle mahkeme ce idari para cezasi dahi alabilir ve siciline dahi islenebilir. Bu hevesler yakalanana kadardir, ve yakalandigin gun keskeler baslar.

Umarim bu hevesten su yazdiklarim sonrasi kesinlikle vazgecmisindir.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    CBF 250
    Konu Tamamen yanlış anlaşılmış..Ben Tekirdağın Bir Köyündenim...Ama İllaki polis sireni değil iki farklı renk ama dikkat çekmesi için yapıyorum..
    Kırmızı-Mavi Olması SART DEĞİLDİR...Bunu yapmam için bir devre gerekmektedir..Söylediklerini tabiki anlıyorum..Yasak olduğunuda biliyorum ama benim amacım dikkat çekmek Mavi Sarı Mavi Yeşil olur ama polis sirenine benzetmek YANLIŞ ANLAŞILMIŞ SANIRIM...

Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı SimsonHunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu Tamamen yanlış anlaşılmış..Ben Tekirdağın Bir Köyündenim...Ama İllaki polis sireni değil iki farklı renk ama dikkat çekmesi için yapıyorum..
    Kırmızı-Mavi Olması SART DEĞİLDİR...Bunu yapmam için bir devre gerekmektedir..Söylediklerini tabiki anlıyorum..Yasak olduğunuda biliyorum ama benim amacım dikkat çekmek Mavi Sarı Mavi Yeşil olur ama polis sirenine benzetmek YANLIŞ ANLAŞILMIŞ SANIRIM...
    Seni daha iyi anladim ama cakar lamba yada sesli uyari sistemi rengi yada tonu ne olur ise olsun trafikte kullanilamaz. Koyde eminim bu tip kontroller cok daha gevsektir. Ama kurallar koy , mezra yada sehir diye pek ayrilmiyor. O yuzden sahsi dusuncem dikkat cekmek icin cakar lamba yada siren yerine reflektoru kullanmandir. Yoksa muzikhol gibi her yerdinden isik cikan bir motorun ne tur bir ilgi cekecegi malum
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    CBF 250
    Herşey için TEŞEKKÜRLER Bu planı kaldırsam iyi olacak..Hem Beni Yoracak Hem Motoru ...

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyaz cakarlarin trafikte fark edilmek icin kullanilmasinin yasak olduguna emin misin david? Ben yasak degil diye biliyorum.

harun1077 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SUPER8// Yamaha XJ6N'e Kasııyor.
    BEYEZ ÇAKARLAR YASAK DEĞİL

Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Devlet size hic oyle beyaz serbest kirmizi yasak diye acik kapi verirmi Sonra vatandasimiz trafik polisine renk korusun bu bariz beyaz diye cikisir

17/10/1996 - 4199/11 md.) Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerinin takılması, yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulması ve izin verilmesine dair esas ve usuller ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilir.

Soyle diyelim, bu tip arac, cihaz veya logolari araaclarinizda birakin kullanmayi bulunduramazsiniz bile. (Yani kullanmadiginiz halde polis tespit eder ise yine ceza var)

Yada Basit bir santiyede agir vasita icin konvoy araci olmak adina hic bir amac gutmeyen bir adet turuncu cakar lambayi araca taktiniz. Kesinlikle bunu TUV turkte onaylatmali ve araca isletmelisiniz. Cunku baska bir kanunda toplumsal alanlarda ve karayollarindan sesli yayin ve ikaz yayini yapacak hoparlor ve megafon gibi cihazlara sahip olacak araclarindan Ic isleri bakanligindan izin almasi gerektigini soyluyor.

Sonucta takan bir ton insan var, ama sakina polise Beyaz cakar serbest diye kafa tutmayin Cakar lamba ve sirenler yasak

Ayni lamba eger sabit yaniyor ve Tuv Turk onayina gore Drive lamp yada gunduz surus lambasi gibi ozeliklere sahip ise serbest.

Bu arada cakar lamba ile yakalanan aractan bu tecizat ali konuluyor. Yada bu tecizat aractan cikarilana kadar arac gecici trafikten men ediliyor.

volkantour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250r yakında :)
    eger yapmak istersen PIC16F84a entgresi ile bir güç devresi kurup PC üzerinde ISIS ve PIC c compiler porgramlarında programı yazıp yani nasıl yanacagını PIC entgresine yükleyip devreye yerletirip güç kablosu baglıyıp ledlere baglaman ve ledlerin beyaz yada sarı olması daha iyi olur ama ugraşamam dersen motorsikletteki sinyallere baglı flip flop devresinin üstünde degişiklik yapııp ta kullanabilirsin iyi günler

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyaz cakarlarin trafikte fark edilmek icin kullanilmasinin yasak olduguna emin misin david? Ben yasak degil diye biliyorum.
    Maalesef yasak. Orjinali haricınde hersey yasak.
    İyide aslında. Arabanın önüne kırmızı sis lambası takan salaklar gördüm. Yakıyor onları arabanın önümü arkasımı anlayamıyorsun.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben de motosikletime dolmuşçu düdüğü takmak istiyorum nerden bulurum ıslık gibi bi sesi var.
    cenkito bunu beğendi.

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de motosikletime dolmuşçu düdüğü takmak istiyorum nerden bulurum ıslık gibi bi sesi var.
    Bende taksi kornası takmak istiyorum 8-10 tane takıyolar ya ön tampon full korna
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende taksi kornası takmak istiyorum 8-10 tane takıyolar ya ön tampon full korna

Böyle olur heralde.

astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    ben beyazın yasak olduğunu bilmiyodum ve motorun ön tarafına taktırdım bide araya anahtar koydum istediğimde açıp kapamak için ama yasak dediler doğrusu açmaya pek cesaret edemiyorum görüntü olarak duruyor
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Benim projem de shad 40 lt lik çantama led uygulması çanta demirine led ve ön farın altında yanıp sönen tek kırmızı ve ya kırmızı beyaz led takmak yanıp sönen led taksam sorun olur mu kanunen sonuçta rengi kırmızı beyaz yada sadece kırmızı ben görünür olmak için takıyorum arkada çanta olduğu için gece hiç birşey belli olmuyor.

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    delikanlı polis sireni demiş, verdiğiniz örnek tam da onun istediği gibi
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Polis sireni bu şekilde olur. Arkadaş yıllar önce polis çakarı istemiş ama anlatamamış.
    Yassak Massak arazide dağda bayırda arkadaşlarla eğlenmek için yaptım. Ancak bir haftasonra hevesim gitti.
    Zaten arazide zıplamaktan kafayı yedi, sesler garip çıkmaya başladı. En sonunda kayaya vurarak finishin yaptım. Kellesini aldım.
    Tavsiye etmiyorum. yapmayın böyle şeyler, o paraya benzin alıp gezin.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)