Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Eksoz ve sübap ayarı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda VTX 1300S
    tamamen tasarladığım biçim ve şekilde içinde her hangi bir susturucu ve ya egsoz gazının dışarı çıkmasını engellemeyen bir eksoz yapmayı düşünüyor tasarımlarımı 3 boyutlu olarak çizdim beklediğim tek şey bu eksoz değişikliği sonrası sübap ayarlarını nasıl yaptıracağım bunu bilen yada bu konuda uzman birileri varmı...
    Ancak özgürleştirdiğin rüzgarlar kadar özgürsündür..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ogrenim statunuzu bilmiyorum. Ama makina muhendisi isen ve master ini icten yanmali motorlar uzerine yapti isen. Bir adet motoru heba ederek icine sensor yerlestirmek ve olcum degerlerine gore dogru subap ayarini yapman lazim. Sonucta otomotivciler boyle yapiyorlar.

Eger bu pahali geldi ise motorun kac subapli ve kac silindirli oldugu gibi teknik verileri soyler isen ve tabiki sikistirma degerlerini biraz kafa patlatip sana bir kac deger verebilirim belki.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Honda VTX 1300S
    bu kadar kompleke bişey olması doğal ama bu işi yapan deneyimli biri daha kolay çözebilir sanırım ama ben motor hakkında bilgi vereyim vtx 1300 2 silindir 1300 cc chooper bir motorsiklet... Üzerinde cobra performans eksoz var ama ben bunu kendi tasarımım la değiştirmek istiyorum. bu değişiklik sonrası sübaplar üzerindeki basınç değişeceği için cesaret edemiyorum bunu yapabilecek birini bulsam hiç düşünmeyeceğim bu değişikliği yapmak için.
    Ancak özgürleştirdiğin rüzgarlar kadar özgürsündür..

harun1077 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SUPER8// Yamaha XJ6N'e Kasııyor.
    bir şey sormaik istiyorum cavap çok önemli.
    Ben eksozun boğaz kısımındaki 3 vidanın 1ine pul koyarak oradan da hava vermesini sağladım sesi çok güzel çıkayır benim ve bir kaç kişinin hoşuna gitti. (video yu Youtube yükleyebilirsem paylaşıcam.)
    Ama bunun motora bir zararı olurmu?

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı _EMRE_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu kadar kompleke bişey olması doğal ama bu işi yapan deneyimli biri daha kolay çözebilir sanırım ama ben motor hakkında bilgi vereyim vtx 1300 2 silindir 1300 cc chooper bir motorsiklet... Üzerinde cobra performans eksoz var ama ben bunu kendi tasarımım la değiştirmek istiyorum. bu değişiklik sonrası sübaplar üzerindeki basınç değişeceği için cesaret edemiyorum bunu yapabilecek birini bulsam hiç düşünmeyeceğim bu değişikliği yapmak için.
    Benim istedigim bilgiler cok daha komplike sanirim bunlari bilmiyorsun. Acikcasi bu tasarimi nasil yaptiginida tam anlamadim. Biraz gorsel ve daha detayli bilgi vermen gerekli. Belkide basit bir subap ayari ile cozulecek .

Alıntı harun1077 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir şey sormaik istiyorum cavap çok önemli.
    Ben eksozun boğaz kısımındaki 3 vidanın 1ine pul koyarak oradan da hava vermesini sağladım sesi çok güzel çıkayır benim ve bir kaç kişinin hoşuna gitti. (video yu Youtube yükleyebilirsem paylaşıcam.)
    Ama bunun motora bir zararı olurmu?
    Dostum baskasinin konusuna neden kendi amacin icin kullanmak istiyorsun? Sorun var ise bunu kendine ait bir konuda sor bence...
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

harun1077 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SUPER8// Yamaha XJ6N'e Kasııyor.
    Konu açıp kalabalık yapmak istemedim.ama cevap alamyınca konu açtım.
    Her soruna konu açılsa ne olurdu acaba

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)