ne bildiğimi size kanıtlama derdinde değilim. ama sizin neden öyle bir çabanız var. frene basarsanız motorun ne kadar iyi frenaj yapacağı ön tekerin yere bastığı nokta ile ağırlık merkezinin oluşturduğu hipotenüsün yola yaptığı açı ile doğrudan alakalıdır vs. vs.
daha önce birisi "bu gün ilk kez motora bindim ve 140'ı geçtim. hiç zorlanmadım " diye bir mesaj yazmıştı. ona demiştim. seri üretim hiç bir 2 tekerlekli araç düz gitmek için sürücünün dengesine ihtiyaç duymaz diye.
arkadaşım, senin bildiklerin de yanlış olabilir. benim bildiklerim de... senin bildiklerin de doğru olabilir. benim bildiklerim de... ama başkaları da senin bildiklerini bilebilir. yanlış olduğunu iddia edebilir. 30 yıl mühendislik yapmış bir adamın farkedemediğini, bir çiftçi su kovasının çatlağından esinlenip farkedebilir. hayat garip tesadüfler ve saçma şeylerle dolu. farzedin ki ben de o saçma şeylerden biriyim
.. zaten saçmalıyorum şu anda :D
lütfen siz, beni karıştırmadan istediğiniz kadar motosiklet yapın. sizin kim olduğunuz yada neye yön verdiğinizle de ilgilenmiyorum. ben kendi halinde motosikletini modifiye etmek isteyen, hiç birşeyin kurucusu olmayan, ve bilmediği hiç birşeyi iddia etmeyen nacizane üç kuruş maaşla ve birkaç ekstra primle yaşayan hayatında 4 - 5 motosikletten fazlasına sahip olamamış birisiyim.
Belli ki ne ben senin yazış tarzından, ne de sen benim yazış tarzımdan hoşlanmamışsın. ben senin bilgilerini mantıksız, sen benim bilgilerimi mantıksız görüyorsun. 35 yaşında olman, benim yerime senin ukalalık yapabileceğin anlamına da gelmiyor.
o yüzden, bir dahaki sefere kimsenin kimseye tepeden bakmadığını, benim bilgilerimin yanlış olabileceği gibi senin bilgilerinin de yanlış olabileceğini de düşün. 30 yıldır motosiklet yapıyor olabilirsin. ürün geliştiriyor da olabilirsin. hatta bu işin bible'ı da olabilirsin. ben yapacağım motorla belki atomlarıma ayrılacağım bi kaza da yapabilirim.
iyi niyetle bi fikir vermiştiniz. ben de şahsi fikrimi alıntı yapıp belirttim. üstüne beğenmediğim bi üslupla cevap verdiniz. ve hala aynı şekilde cevap vermeye devam ediyorsunuz.
istediğiniz şeye yön verin yada istediğiniz kadar deneyimli olun, üslubunuz dolayısı ile sizin yardımınızı istemiyorum. bu sitede neyin ne olacağına eminim adminler karar verir. eğer adminler sizin haklı olduğunuza karar verirse ben zevkle giderim merak etmeyin
Bak insanlara tepeden bakmak , herseyi bilirim edalarina burunmek hic hos bir sey degil.
size karşı hoş olmaya çalışmıyorum zaten son iki mesajımda. siz 35 yaşındaysanız da ben de 28 yaşındayım. ve bana göre yaş insanın kişiliğinin belirleyici unsuru değil... tepeden bakmak derken, 3 ana firmadan birisi olarak bence siz destek verdiğiniz uçaklardan bakıyor gibisiniz.
Ukalalik bu sitede pek sevilmeyen bir davranis turu.
bu yüzden benim kadar sizin de dikkate almanız gerektiğini düşünüyorum.
biz burda bir birimize destek oluruz.
biz dediğiniz kısmını dışarıda tutup, sanırım sizden destek almazsam kendimi eksik hissetmeyeceğim. zira... buraya destek alırım toplumun bi parçası olurum kaygısı ile gelmedim. bi konu açıp yapacaklarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim. o kadar!
Her cumleme cevap verme yarisin , senin bariz bir sidik yarisinda oldugunu gosteriyor. Kendini bu durumlara dusurme lutfen...
senin de hiç farklı olduğun söylenemez :D neden sürekli birşey öğütleme modunda olduğunuzu merak ettim. siz bilgi ve tecrübelerinize benim kendi bilgi ve tecrübelerime güvendiğimden daha fazla güveniyorsunz o açık. ben şahsen kendi bilgi ve tecrübelerimi başkasına dayatmayıp doğruluğunu iddia ederim. sizin bütün cümleleriniz emir kipinde... zaten bu da nasıl 3 ana firmadan birinin kurucusu olduğunuzu açıklamaya yeter. böyle baskın bir karakter olmasanız zor o iş...
amacım tatsızlık değil. ancak ben alıngan, gıcık ve sinirli biriyim. lütfen benim konuma yazmaya devam etmeyin. zira yazdığınız sürece yazış tarzımda bir değişiklik olmayacağı gibi daha saygısızlaşabilirim. hır gür çıkarmak değil derdim.
şurada bir konu açtım. ve müsadenizle kendi açtığım konuda paylaşmak istediklerimi paylaşayım. müsade etmeyecekseniz de sizi forumunuzla baş başa bırakayım. şurada oturmuş motor çizmem gerekirken yazdıklarıma bakın.
şu yazdıklarımla gurur duymuyorum. yazmak zorunda hissediyor olmaktan tiksiniyorum hatta...