direnç gibi durmuyorlar direk direnç üzerindekiler (=
renk kodlarını hatırlasam kaçlık olduğunuda yazardımda bizden geçti artık
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Motorda 12 volt var fenerde ise pil sayısı çarpı birbuçuk volt var.Yani 2 pil varsa 3 voltla besleniyor ledler.12 voltu verdiysen duman da çıktıysa ledlerde gitmiştir.Araya ana voltaj girişine bi watlık uygun bi direnç koysaydın problem çıkmazdı.
Diyotla direnci karıştırmışım ben :D Old abi yardım etti 3 wattlık direnç koymam lazımmış ama o resimdeki dirençleri söküp ledleri birbirine bağlayıpmı direnç koyuyum yoksa öylemi ??
Öylece kullanacaksın devreyi,bir şey sökmeden.Alacağın direnci pilin + ucunun değdiği yere lehimleyip 12 volt vereceksin.
Tamam ben şimdi elektrikçiye gidip alıyorum direnci,çok tşk süper bişey olacak. :D
birkere bütün ledler yanmıştır şu anda, 3 voltluk devreye 12volt verdin.
o yüzden muhtemelen ne yaparsan yap çalışmayacaktır (%99)
araya seri 3wattlık ( peki direncin değeri ne ?? ) direnç takarsanız bile düzgün çalışmayacaktır
çünkü motordaki voltajımız 12.00 volt gibi ip gibi bir değer değil
bazen 13.8 volt olur, uzunları yakarsın 13 volta düşer , kornaya basarsın 12.7 olur, falan filan
bu voltaj değişikliğide ledlerin parlaklığının değişmesine neden olur, adamı gıcık eder.
doğrusu o devreye her lede tek tek ayrı bir direnç takmak veya 3 voltluk bir regülatör kullanmaktır.
* devrenin 2 pil ile çalıştığını yani orjinalinin 3volt olduğunu farz ediyoruz.
* patron bana 3 watlık bir direnç ver dersen adam suratına bakar boş boş
doğrusu: bana 220ohm luk 3 wattlık direnç ver olacak.
* peki 220 ohm doğru bir değermidir?
bilmiyorum, devrede 7 tane led olduğunu ve 3 volt ile çalıştığını düşünerek ona uygun bir değer yakalamaya çalıştım, yanlış olabilir.
en doğrusu devredeki ledlerin bağlantı şekillerinede bakarak direncin değerini hesaplamaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)