Tüm ampülleri LED'e çevirdim
Reklamlar
-
Arka sinyaller,ön parklar, arka park, arka stop, top case ışığı, gösterge ışıkları artık hepsi led.El atmışken egzoz koruyucuyu da beyaz folyo ile kapladım.Plaka ışığını da yeşil renk yaptım.
Işıklarda şerit led kullandım.Metresi 4tl.Zaten yapıştırmalı herhangi bir bağlantı istemiyor.Yapıştırıp geçiyorsun.Birazdan da videosunu çekicem.Bakalım akşam nası görünecek.
Reklamlar
-
En iyisini yapmışsınız hem aküyü de daha az zorlar hem daha iyi ışık verir hem de hoş durur. Merakla bekliyorum videoyu
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
-
ledler yakın mesafede güzel ışık versede uzun mesafe aydınlatmıyo çok saçma olmuş ve tehlikeli
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
hocam şerit led güzel olmuş da aklıma takılan bir soru var;
şerit ledler standart uzunlukta oluyor 60-40 cm fln; malum arka stop'a 4-5 cm lik parçalar eklemişsiniz, eğer uzun ledlerden kestiyseniz kestikten sonra onların kablo bağlantılarını nasıl yaptınız?
ayrıca güzel olmuş; arkadaşın dediği gibi uzak mesafede aydınlatması bence kötü değildir arka stop için ve sinyaller için ama ön far için uzun mesafede sorun olabilir bide far ayarı olmadığından dolayı vizedede problem yaratabilir...
kardeşim pardon farı ellememişsin ben yanlış okumuşum...
-
kefeeee adlı üyeden alıntı
ledler yakın mesafede güzel ışık versede uzun mesafe aydınlatmıyo çok saçma olmuş ve tehlikeli
led var led var arkadaşım git karaköye. sana 2 kilometreden göz bozacak led versinler ... ama doğru ledleri seçmek önemli tabi. yine de bir çok led, sinyallerdeki 2-3 wattlık akkor ampüllerden çok çok daha iyidir.
-
-
ah doğruya tmm kardeşim anladm tşkkürler;
bende düşünüyorum arka stop a fln sürekli patlayıp değiştirmekten bıktım
-
elinize sağlık çok güzel olmuş. arka stop benim de patlamıştı ve sadece arka far kısmı led değil. büyük ihtimalle ben de tamamlayacağım yakında.
-
ellerinize sağlık güzel olmuş.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
25 Temmuz 2011, 10:27
El emeği,göz nuru işte,çok güzel olmuşş
-
25 Temmuz 2011, 11:36
güzel görünüyor ama o ledler tası eritmesin?
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
25 Temmuz 2011, 14:30
Raphae1 adlı üyeden alıntı
ledler tası eritmesin?
ledler normal lamba kadar ısıtmıyor.verimi yüksek olduğu için ısınma çok düşük.
normal lamba 5watt / 21 watt iken benim bağladığım ledler 1,4watt 3,7 watt
ışık gücü olarak en az 1.5 kat daha verimli son 2 resimde iyi anlaşılıyor
-
25 Temmuz 2011, 14:41
lightoff adlı üyeden alıntı
ledler normal lamba kadar ısıtmıyor.verimi yüksek olduğu için ısınma çok düşük.
normal lamba 5watt / 21 watt iken benim bağladığım ledler 1,4watt 3,7 watt
ışık gücü olarak en az 1.5 kat daha verimli son 2 resimde iyi anlaşılıyor
Haklısın ampul daha fazla ısınır ama tasla temas etmıyor. Senın yaptıgın ledler direk tas uzerıne yapıştırılmış . o yüzden dikkatimi çekti ve ısıdan eriyebilir diye düşündüm.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
25 Temmuz 2011, 15:20
led candır. smd ledlerde ısınma sorunu yok. power ledler 5wdan sonra ısınma yapıyor. onu da dibine aluminyum plaka konularak hallediyorlar. 100wlık power led falna soğutuluyor ve xenonun 2 katı ışık veriyor.
-
19 Ağustos 2011, 07:31
-
20 Ağustos 2011, 07:19
kefeeee adlı üyeden alıntı
Tehlikeli derken çarpılmayı kasdetmiyorsun sanırım )
Cümleyi bitirirken iletişimin kopmuş. Bir Görsel İletişim Tasarımcısı için fatal error
info için; led aydınlatma mesafe olarak en performanslı ışık kaynağıdır.
-
20 Ağustos 2011, 08:25
Ellerine sağlık, güzel uygulama.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
proman adlı üyeden alıntı
Tehlikeli derken çarpılmayı kasdetmiyorsun sanırım
)
Cümleyi bitirirken iletişimin kopmuş. Bir Görsel İletişim Tasarımcısı için fatal error
info için; led aydınlatma mesafe olarak en performanslı ışık kaynağıdır.
süper yorum ehe ehe
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
-
Başlık tehlikeli olmuş haberin olsun
Şaka bir yana bencede güzel olmuş görüntü güzel..
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
lightoff adlı üyeden alıntı
Çelışmanızı çok beğendim ancak aklıma bir şey takıldı. Şöyle ki: Sinyalleri lede çevirdikten sonra yanıp sönme hızları değişmedi mi? Bunu şundan dolayı soruyorum. Motorun orijinal sinyallerinden (sağ arka) birisi yandı yeni bir tane alayım dedim. servise gittim istedim bir tane neyse taktık ama deneyince sağ tarafın sinyallerinin sol tarafa göre daha hızlı yanıp söndüğünü fark ettik. bir kaç tane aynı marka ampül denedik nafile. w, V dereceleri hepsi aynı. dört sinyali de aynı ampül takalım sorun çözülsün dedik bu sefer yanıp sönmeler daha da serileşti. Servis ampüllerin orjinallerine göre daha az enerji çektiği için böyle olduğunu belirtti. bildiğim kadarıyla ledler daha az enerji harcıyor. siz takmışsınız peki siz böyle bir durumla karşılaştınız mı? Her sinyale kaç led döşediniz.?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler