Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosikleti boyadım

REKLAM ALANI
    ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    merhabalar. 2006 yılından beridir başımın belası 200gy'yi bugün itibariyle, tüm grenaj kırık vs onarak boyımış bulunuyorum ilk boya işini 2007 yılında, ilaç pompası (filit) ile yamıştım. doğal olarak pekte iyi olmamıştı. geçen hafta malzeme aldım ve bugün nasip oldu anca. ilk olarak ilk boya işim değil bu yılın başında, kendi arabamı (1991 toyota corolla) boyamıştım boya işi (eğer el becerisi ve yatkınlığı varsa) imkansız birşey değil. tabiki sadece bir motosiklet boyamak için kopressör ve iyi bir pistole almak ta pek karlı değil neticede. neyse bu kadar reklamdan sonra sonuca gelirsek, TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI!! zira bu 3 oluyor, kartelada gördüğüm reklerle, boya işinden sonraki renkler hiçbir şekilde birbirini tutmuyor rengi bir kenara bırakırsak, boyası gayet güzel oldu fakat markasız, etiketsi kaldı kendisi

ilk olarak grenajdaki kırıkları (artık 5 senede plastik aksam iyice gofrete döndü) tamirledim:

ardından yapıştırıcı dışınada, sıcak plastik eriterek, dikiş bölgelerini doldurarak bir yapıştırma sağladım.

zımparaladıktan sonra, polyester macunla doldurdum ve kuruyunca zımparaladım.

elle zımparalamak çok zahmetli (özellikle depoyu), böyle bir eksantirik zımpara çok işe yarıyor.

depoyu zımparaladım.

hepsini uygun bir şekilde astım.

önce plastik astarı (çoğunlukla tampon ilacı diyorlar) attım ardından, primer 2k astar attım.

depo

sonrasında, boyayı hazırlayıp boyadım

ardından 2k vernikte attım fakat çekmedim fotoğraflarını

sonuç olarak, renk tonu dışında iyi oldu. motoru topyaınca çekeceğim yeni fototlar. sağlıcakla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahmet şimşek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1
    Elınıze saglık.Güzel bır calısma olmus
    Biz de keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik lakin HAYATLA erken seviştik herşey üstümüze kaldı..!

ayktcnknyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kısmetse
    Bende aynı şekilde motorumu yakında carbon folyo ile kaplayacağım inşallah fotoları paylaşacağım...
    Asla pes etme !

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Eline emeğine sağlık. Fakat keşke o kırıkları nasıl onarırım şeklinde bir başlık açsaydın. Yaptığın çok sağlam olmamış. Daha sağlam teknikler vardı.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

sudabatmayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HERO HUNK
    güzel görünüyor...
    MOTOSİKLETSİZ İNSAN ÖZGÜR DEĞİLDİR

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    pilastik aksamların çatlak ve patlak kısımlarını onarmada etkili bir yöntemde ,çatlağın yada kırık granajın ,boyutu kadar hoparlör korumalarının (metalden delikli) koruma kapaklarını saç makasıyla isteğe göre kesilip ,çatlağın yapısına boyuna enine göre yamultup düzeltme yolu ile ,

kesilen parçayı pürmüz yada herhangi bir ısı kaynağı kullanarak ,granajdaki, çatlağın iç kısmından itibaren kızgın haldeyken, pilastik granaja bastırma yolu ilee tutturulur,

ve kestiğimiz hoparlör koruma telini gözeneklerinden alt katmandaki pilastik ,granaj eriyerek tellerin arasından geçmesini sağlayıp, tam soğumadan gözeneklerden çıkan ve eriyen pilastik elle yada başka bir şeyle başları baskı uygulanır ki tel yerinden çıkmasın umarım anlatabildim bu metodu bir çok uygulamada kullandım,

araç tamponu , pilastik herşeyde yalnız ince nokta kırık olan granaj yada pilastik nesne çok ince olmamalı,, sonra soğuduktan sonra soğuk soğuk servis yapılmalı

afiyet şeker olsun..

umarım anlatabildim ..

eline tırnağına sağlık ....
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Motosikleti
    200 GY Enduro
    sağolun arkadaşlar. daha önceden de bu şekilde onardım bir problem olmadı fakat dediğim gibi gofrete döndü, çarptığı an kırılıyor grenaj. (sanırım çok fazla güneşte kaldı, birde malzeme kalitesiz olunca) aynı teknikle arabamın tamponunuda onardım 5 aydır herhangi bir problem olmadı (hatta park halinde tampona vurdukları halde). renk pek hoşuma gitmedi açıkçası, başka da sorun yok gibi.

Motosikleti
    200 GY Enduro

motosiklet boya/ufak modifiye

birkaç yeni fotoğraf ekledim.

arka çamurluk hiç hoşuma gitmiyordu bende yeni bir çamurluk yapmaya karar verdim. ilk olarak, elimde önceden arka stopla birlikte aldığım bir çamurluk vardı onu bağlamak için harekete geçtim.ve bir parça yaptım profilden

düzeltmeleri yaptım

sinyalleri taktım

plakalığı taktım fakat eski stopu bir türlü uyduramadım

arabamın eski stopu aklıma geldi

spiralle uygun şekilde kestim

iç parçaları kesip yapıştırdım

son hali

ve motosiklet sonunda tamamen bitti.

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    Alıntı ayktcnknyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende aynı şekilde motorumu yakında carbon folyo ile kaplayacağım inşallah fotoları paylaşacağım...
    aynı seyı bende dusunuyorum ama beceremezsem dıye korkuyorum

---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:54 ----------

bence bu motora bu renk yakısmıs :D fakat ruhsatta hangı renk onu merak ettım dogrusu :D

Motosikleti
    200 GY Enduro
    Alıntı _pLay_06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı seyı bende dusunuyorum ama beceremezsem dıye korkuyorum

---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:54 ----------

bence bu motora bu renk yakısmıs :D fakat ruhsatta hangı renk onu merak ettım dogrusu :D
    renk yeşil. garajın loş ışığında gözüme çok kötü geldi fakat, gün ışığına çıkınca bir başka sevdim kendisini

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pilastik aksamların çatlak ve patlak kısımlarını onarmada etkili bir yöntemde ,çatlağın yada kırık granajın ,boyutu kadar hoparlör korumalarının (metalden delikli) koruma kapaklarını saç makasıyla isteğe göre kesilip ,çatlağın yapısına boyuna enine göre yamultup düzeltme yolu ile ,

kesilen parçayı pürmüz yada herhangi bir ısı kaynağı kullanarak ,granajdaki, çatlağın iç kısmından itibaren kızgın haldeyken, pilastik granaja bastırma yolu ilee tutturulur,

ve kestiğimiz hoparlör koruma telini gözeneklerinden alt katmandaki pilastik ,granaj eriyerek tellerin arasından geçmesini sağlayıp, tam soğumadan gözeneklerden çıkan ve eriyen pilastik elle yada başka bir şeyle başları baskı uygulanır ki tel yerinden çıkmasın umarım anlatabildim bu metodu bir çok uygulamada kullandım,

araç tamponu , pilastik herşeyde yalnız ince nokta kırık olan granaj yada pilastik nesne çok ince olmamalı,, sonra soğuduktan sonra soğuk soğuk servis yapılmalı

afiyet şeker olsun..

umarım anlatabildim ..

eline tırnağına sağlık ....
    o metal parçayı ısıttıktan sonra önceden ıslattığımız sıva süngeri ile baskı yapınca hem elimiz yanmıyor hem de yerine tam oturtmuş oluyoruz.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)