Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2 m2 Cast Folyo Nereden Bulurum?

REKLAM ALANI
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Selamlar. Motosikletimi değiştirdim bir kaç hafta önce. Eskisini bilenleriniz vardır boyayıp kişiselleştirmiş ve severek kullanmıştım. Şimdi de yine motosikletimi kişiselleştirmek için bir kaç düzenleme yapacağım. Zamanla onları da paylaşırım. Şimdilik Mat siyah Cast Folyo üzerine Turuncu çift çizgi çektirerek ve koltuk döşemelerimi de buna uydurarak bir konsept uygulamak istiyorum. Genel fikir vermesi için absürd bir örnek belki ama şu şekilde;

Bu işin maliyeti aslıdna oldukça düşük fakat son zamanlarda revaçta olan bir hadise olduğundan uçuk fiyatlar isteyebiliyorlar. Tabelacı bir abim malzemeyi bulur getirir parçaları da sökersen beraber hallederiz dedi. Telefonla aradığım yerler genelde top olarak satmak istiyor. Bildiğiniz 2 m2 alabileceğim bir yer varmıdır bu folyoları. (Normal tabelacı folyosu olmazmış. Cast folyo olacak)

Bu arada motosikletim alttaki model.

Gökhan YAŞDAL

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sahibinden.com üzerinden alabilirsiniz birçok satıcı var ve çok uygun fiyatlar bence.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    Malzemeleri aldım, Cumartesi motoru söküp, Pazar işe giriştim.

Hafta sonu biraz uğraştım ve istediğim renk değişimini bitirdim. Tabelacı bir abim ve bir arkadaşlar yardım ettiler muhtelif bölümlerde sağ olsunlar. Buyrun ayrıntılar ;

Tüm grenajı, depoyu, çamurlukları söktüm.

Bir güzel Zımpara yaptım. (Çelik macun da gerekliymiş sonradan farkettim)

Parçaları yıkadıktan sonra kaplamaya hazırlamak için ispirtoyla biraz sildik.

Tabelacı Cevdet Abi sağolsun başladı kaplamaya. Sonradan pişman olmadı değil Depo bombeli olduğundan ne yaparsak yapalım bir ucu kırışıp iz bırakıyordu. Tutturana kadar canımız çıktı. Sadece depo 2 saat kadar sürdü.

İş geldi zevkli kısma yani Turuncu şeritleri atmaya.

Bu işleri Cevdet Abi'nin dükkanında yaptık. İş bitince arkadaşım Muharremla atlayıp GARAJ'a gittik, söktüğüm makineyi toplamaya.

İşte burada beni derin mevzular içinde görüyorsunuz.

Kaya abi sağolsun ilgi ve alakasını esirgemedi. Özellikle deponun takılması işlerini bizzat yürüttü

Gece motoru toplamama yardım eden Cihan arkadaşıma da vesile ile teşekkür edeyim.

Son olarak Kaya Abi Kontrol Edip onayladı OK'i aldık gönül rahatlığıyla binebiliriz.

Bir kaç saat önce eve geldim ve hala o depoyu nasıl hallettik tam çıkaramıyorum. Bu işi kendi başına yapacak arkadaşlara önerim bol bol malzeme alsınlar. Ziyan olma ihtimali fazla. Bir de depo gibi üstü altı dar ortası geniş yüzeylerde geniş değil dar kısımdan başlayın geniş yerlerde ısıtıp çektirin. daraltmak imkansız ama genişletmek nispeten kolay.

Motosikletimi kişiselleştirmeyi seviyorum. Bu işi kendim yapmak da işin tuzu biberi. Elinden gelen arkadaşlara tavsiye ederim.
    seyyid47 bunu beğendi.
    Gökhan YAŞDAL

güzel çalışma olmuş ben aynı işlemi normal folyo ile denediğim içim 2 gunde kabardı her tarafından sökmek zorunda kaldım

peki folyoyu ne kadara aldınınız m2 sini

Motosikleti
    Mondial MR250 DESTRO
    bu kaplama işlemi için zımparalamakmı gerekiyor ki
    Degersiz insana cok deger verirsen...... SENİ aptal yerine koyar.....?:bounce:

Angel Spear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1977 cb750
    guzel olmus sevdim, turuncu ve mat siyah favori renklerimden
    keyfini sur,
    www.sungurtekin.com

Motosikleti

seyyid47 bunu beğendi.
    Gökhan YAŞDAL

Motosikleti
    ASYA AS 100 - 8
    Mükemmel olmuş ellerinize sağlık (:
    Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık , doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık ...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)