Syanur adlı üyeden alıntı
Dizlik takmayın demedin evet, olmadı dizliğin yada body armorun üzerine/altına yapalım dedin. Ama şunları da yazmışsın ;
ve ben bunlardan şu sonuçları çıkartıyorum, tane tane yazıyorum,
-Omuza, dirseğe strafordan koruma yapılabilir,
-Kışlık normal mont giyelim, içine koyacağımız strafor bizi korur (burada kışlık motosiklet montu yerine tavsiye ediliyor ucuz olduğu için),
-Motosiklet korumalı botu yerine straforlu YDS iş ayakkabısı tavsiye ediyorsun. Mesela YDS nin motosiklet botlarının kalitesi ve koruma kapasitesi hakkında en ufak bir bilgin yok anlaşılan(YDS nin motosiklet kullanıcıları için özel ürettiği motosiklet botlarından bahsediyorum). Hiç bir iş botu/ayakkabısı gerçek bir motosiklet botunun yanından bile geçemez. Üstelik bir de botun üzerini straforla kaplamayı önermişsin, şaka mı bu ?? İyice palyaço olcaz, zaten botlar bir garip duruyor...
-Hiç 5-6 tane strafor yemek tabağını üst üste koyup kalınlığına baktın mı? Hangi pantolonun altına giyebileceksin onu ? Hem de dizlik ile beraber... Hiç mi koruma giymediniz hayatınızda ? Giydiyseniz mümkün olmadığını bilirsiniz. Ha dizliği dışardan bağlayıp sonra "amaç maximum güvenlik" diyorsanız o ayrı...
-Sırt koruması alma, strafordan sırt koruması yap dediğinizi anlıyorum. Pahalı geldiği için sırt korumaya alaternatif öneriyorsunuz anlıyorum ama sırtınızda en az 5 cm lik bir strafor ile gezemeyeceğinizi, düzgün süremeyeceğinizi, rahat edemeyeceğiniz, o straforun çok uzun ömürlü olamayacağını siz anlamıyorsunuz. Kaldı ki 5 cm lik strafor hangi seviyede koruma sağlayacak hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz.
Montlar pahalı olabilir belki ama şu mantığı oturtamadıktan sonra size herşey pahalı gelecektir. Ekipman, motosiklet işinin bir parçasıdır ve bütçemizi ona göre ayarlamalıyız. 3-4 TL lik motora biniyorsan 1000 TL de ekipmana ayıracaksın, bunun başka yolu yok. O bütçe sana çok geliyorsa bedenin değeri sana az geliyor demektir. Omuriliğin zarar gördüğü zaman yada iş ayakkabısı ayağından fırladığı zaman anlarsın belki.
Ha gelelim 4-5 kat staraforu yada dizlik üstüne, omuzluk altına vs, vs, koruma olarak kullanmaya. Koruma üreticileri biraz daha kalın sünger kullanmayı akıl edemiyorlar mı sence? Sorun şu ki, koruma nekadar koruduğu bölgeye otursa da belli bir kalınlığın(çıkıntılık) üzerinde ise dönmeye sebep olur yada maruz kalır. Çok yüksek, çıkıntılı bir dirsek yada omuz koruması darbe anında döner. Zor olan vucuda yakın, ince ve darbe emiciliği olan koruma üretmek, çünkü doğrusu ve işe yarayanı budur.
Umarım yeterince net olmuştur. Benim insanlara yardımcı olmama gerek yok çünkü Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Motosiklet koruma ekipmanları ortada, internet elimizin altında, tek yapılması gereken bütçeyi belirleyip en iyi ekipmanı araştırmak