basit bir zincir yağlama sistemi
Reklamlar
-
05 Temmuz 2011, 19:04
Kocaeli İl Temsilcisi
şeytan küçük ayrıntıda gizlidir, akıl akıldan üstündür eline emeğine sağilık...
ayrıca zincir koruma aparatı olması giydiğin pantolon yada kıyafetin için artı avantaj sağlıyor , muhafazası olmayan zincirlerde acaba sıçratma yaparmı yeni yağlama yaptığında..?
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Reklamlar
-
05 Temmuz 2011, 19:10
güzel.... fatih 10 üzerinden 8 ....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
05 Temmuz 2011, 19:12
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
ayrıca zincir koruma aparatı olması giydiğin pantolon yada kıyafetin için artı avantaj sağlıyor , muhafazası olmayan zincirlerde acaba sıçratma yaparmı yeni yağlama yaptığında..?
sıçrama kesin yapacaktır ama en güzeli zinciri akşam işimiz bittiğinde garajına çektiğimizde yağlamaktır...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
05 Temmuz 2011, 19:22
güzel iş çıkarmışsın tebrikler...
HONDA;hayat onda...
İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
-
05 Temmuz 2011, 19:25
isg adlı üyeden alıntı
bence süper bir icat desem yanlış olmaz herhalde. uzun yolculuk yapacakların anlık hemen tedarik edebileceği ucuz parçalardan oluşmuş. yalnız o SİNKOV beni askerlik anılarıma götürdü çantalarımızda mutlaka ekmek kumanya mühümmat ve sinkov olmazsa olmazımızdı ne çektik sivrisineklerden bi bilsen
güzel çalışma emeğin için teşekkürler.
yamyamaha adlı üyeden alıntı
sistem güzel. ve pratik.
şimdi tek eksiğin sanırım ucuzundan bir su fiskiye motoru.
o da oldumu sistem tam otomatik olmuş olacak.
zincirin iç kısmına hortumun ucunu denk getirmen güzel içe damlayan yağ hareket halinde merkez kaz kuvetiyler dışa doğru kayacak. bolece yağlama sağlıklı bir şekilde amacına ulaşaçak.
teprik ederim güzel olmuş.
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
sternboy adlı üyeden alıntı
çok zekice ve pratik bir çözüm eline sağlık
teşekkürler hepinize arkadaşlar
gv650i adlı üyeden alıntı
güzel biraz eksik vakkumlu musluk koyarsan motor çalışlırken yaglar stop edince durur
sağol abide biraz açıklarmısın ben nasıl birşey bu vakumlu anahtar ve nasıl bağlanır :D
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
zaten abi zincir muhafazayı kendim yaptım orjinalde yoktu yağlarken sıçratıyor diye :D
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
güzel.... fatih 10 üzerinden 8 ....
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
sıçrama kesin yapacaktır ama en güzeli zinciri akşam işimiz bittiğinde garajına çektiğimizde yağlamaktır...
sağol ramazan abi ama arkadaşlar artık bu sistem yok motorumda sebep http://www.motosiklet.net/forum/etki...i-1200-km.html adlı geziye çıkmıştım yolun yarısına kadar bir sorun yoktu sonra bir yemek yerken bir baktık motorun arkasında bir yağ izi yerdede baya bir birikinti olmuş meğer benim sistemin vanası çatlaşım yani kırılmış oradan olan yağın hepsi boşalmış ve sistem çöktü bende söktüm ancak zincirin işi bitti gibi birşey yeni zincir dişli takımı aldığım zaman geri takacam :D
-
05 Temmuz 2011, 22:00
güzel fikir türkler motor yapamaz ama olanları daha da geliştirir olduğu gibi binmez yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
06 Temmuz 2011, 00:08
hasanpinar0537 adlı üyeden alıntı
güzel iş çıkarmışsın tebrikler...
F54 adlı üyeden alıntı
güzel fikir türkler motor yapamaz ama olanları daha da geliştirir olduğu gibi binmez yani
teşekkürler arkadaşlar yapmaya çalışıyoruz birşeyler :D
-
06 Temmuz 2011, 00:54
Ne dicemi bilemedim valla on numara olmuş. Ben de zincirimi yağlamalıyım ama o kadar üşeniyorum ki. Çünkü yan ayaklıktan başka ayaklık yok ve birisi yağlarken birisinin de motoru itmesi gerekiyor. Çok da zor geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum.
-
06 Temmuz 2011, 10:13
caraskal adlı üyeden alıntı
Ne dicemi bilemedim valla on numara olmuş. Ben de zincirimi yağlamalıyım ama o kadar üşeniyorum ki. Çünkü yan ayaklıktan başka ayaklık yok ve birisi yağlarken birisinin de motoru itmesi gerekiyor. Çok da zor geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum.
teşekkürler kardeş sana da zor geliyorsa benim gibi bir şey yapabilirsin motoruna basitinden :D
-
06 Temmuz 2011, 12:41
sağol abide biraz açıklarmısın ben nasıl birşey bu vakumlu anahtar ve nasıl bağlanır :D
vakummlu benzin muslugu alacaksın yag hortumunun arasına baglıyacaksın vakumm yerinede hortumla karburatör manifoltuna baglıyacan bu kadar motor çalışırken muslıgu açacak o vanadanda ayar yaparsın veya vanayı kaldırıp 1mm çapında delikli bir meme koyarsın olur biter
-
06 Temmuz 2011, 13:40
-
07 Temmuz 2011, 10:32
vakummlu benzin muslugu alacaksın yag hortumunun arasına baglıyacaksın vakumm yerinede hortumla karburatör manifoltuna baglıyacan bu kadar motor çalışırken muslıgu açacak o vanadanda ayar yaparsın veya vanayı kaldırıp 1mm çapında delikli bir meme koyarsın olur biter
anladım abi teşekkürler
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
güzel çalışma ellerine sağlık
bir şey üretmek her zaman güzeldir,önemli olan üretileni geliştirmek ,örnek olmak,İnsanlara fikir vermek
yakında bir otomatik yaglama bende yapmayı düşünüyorum ama şu an için vakit yok gezmeye devam
teşekkürler abi sende yaparsın inş. en kısa zamanda vakit bulup
-
07 Temmuz 2011, 11:03
İki gün önce GARAJ'da gördüm Kaya abinin sistemi. Oldukça profesyonel olmuş. Özetle ; Emme manifoldundaki vakumdan faydalanıp, vakumlu benzin musluğunu açıyor. Bu sayede motor çalışmıyorken yağlama yapmıyor. Delik çapını ufak tutarsanız (veya kısıp açabileceğiniz bir düzenek kurarsanız) gayet sağlıklı işliyor. Yalnız Kaya Abi bırak o yanmış motor yağlarını Şöyle güzel zincir yağı alalım sana
-
07 Temmuz 2011, 15:11
Bende yıllardır böyle birşey kullanıyorum. Ama dikkat et o akvaryum vanaları fazla sıkıldıgı için alttan parçalanıyor hep, yanında yedegi hep bulunsun. Bide biliyorsundur ama sürekli açık tutmana gerek yok. Yağlama vakti gelince birza açık dursun sonra kapat yeter.
-
07 Temmuz 2011, 15:50
ilginç olmuş eline sağlık
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
07 Temmuz 2011, 22:08
ODUNCU adlı üyeden alıntı
Bende yıllardır böyle birşey kullanıyorum. Ama dikkat et o akvaryum vanaları fazla sıkıldıgı için alttan parçalanıyor hep, yanında yedegi hep bulunsun. Bide biliyorsundur ama sürekli açık tutmana gerek yok. Yağlama vakti gelince birza açık dursun sonra kapat yeter.
evet abi dediğin gibi çatladı o vana hemde uzun yolda bir yerde durmuştuk bir baktım heryer yağ olmuş geldiğimde söktüm bende şuan yok ama kısa zamanda takacam
htmetin adlı üyeden alıntı
ilginç olmuş eline sağlık
teşekkürler
-
çok güzel bi çalışma işte bir Türk aklılı buna denir tebrikler
-
fatih acaba bu koruma yı hangi marka dan alıntı yaptın...bende yapmak istiyorum ve yaparken şaseye kaynak falanda yaptırmak istemiyorum bu mümkün mü en azından kışın koruma olsa zincir yağmur ve çamurdan etkilenmez ömrü uzun olur bence
-
sinka251 adlı üyeden alıntı
çok güzel bi çalışma işte bir Türk aklılı buna denir tebrikler
sağol kardeş
F54 adlı üyeden alıntı
fatih acaba bu koruma yı hangi marka dan alıntı yaptın...bende yapmak istiyorum ve yaparken şaseye kaynak falanda yaptırmak istemiyorum bu mümkün mü en azından kışın koruma olsa zincir yağmur ve çamurdan etkilenmez ömrü uzun olur bence
fatih abi benimkinde somun kaynağı var eski titan 125 lerin zincir kapağı o sen kaynak yapmak istemiyorsan iki tane ince uzun saç bulacan iki tarafından da mahtapla delecen ve bir tarafının arkasına somun kaynatacan o tarafa kapağı tutturacan o ince uzun sacın bir tarafınıda yukardan yandan biryerden tuturacan işte motora anlatamadım tam ama idare et
-
sanırım sadece alt tarafa 2 tarafa ön arka ya yani punta atmak gerekecek mecburen heralde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)