Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor koymak için kapalı kulübe/garajcık

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 250
    Merhaba Arkadaşlar,

Çok inceleyemedim belki önceki konularda vardır;sizlere bir fikir danışmak isterim:

Yeni aldığım motorum için apartmanımızın arka tarafındaki otoparka ufak, kapalı bir kulübe/garajcık yapmak istiyorum. Hani hem yağmurdan-güneşten hem de meraklı veletlerin gazabından korumak için iyi olur. Hatta ufak bir kapısı olsa hırsıza karşı güvenli bile sayılabilir..

Yapı marketlerde satılan pratik çözümler de olabilir, sizlerden gelecek alternatif çözümler de..

Nasıl bir yol önerirsiniz, hangi malzeme kullanılmalı, kaça mal olur vs vs..

Yardımcı olabilecek arkadaşım var mı?
    Şimdiden teşekkürler
    Kazasız ve keyifli sürüşler,
    Serdar
    15.08.1970 Karşıyaka

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    baysamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    En hesaplısı hurdacıdan profildemir alarak iskeleti oluşturun etrafınıda istediğinz malzeme ile kapplıyabilirsiniz (mdf, saç, sunta vs gibi) kapısınıda yapabilirsiniz bu şekilde. bende dediğim şekilde birşey düşünüyorum çünki bahçeye.
    Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin

Motosikleti
    Regal raptor 250e-10 kısmetse
    arkadasım nerde oturuyosun benm motorda mayısın 15 inde gelince bana da lazm bi garaj sana hem maddi hem manevi konuda yardımcı olurum tabi bana yakınsan birlikde koyardık motorları

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 250
    Alıntı macrem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadasım nerde oturuyosun benm motorda mayısın 15 inde gelince bana da lazm bi garaj sana hem maddi hem manevi konuda yardımcı olurum tabi bana yakınsan birlikde koyardık motorları
    Özel mesaj attım.
    Serdar
    15.08.1970 Karşıyaka

Motosikleti
    yakında olsaydık cok iyi olurdu cünkü buda benim ilk motorum ve bazı arkadasların yardımlarına ihtiyac var öncelikle park konusunda biseyler ayarlamam gerek yakınlarda bi otopark olmadıgı için oraya bırakma sansımda yok malesef MT ailesinden garajı olupda bana da orda motoru bırakmam konusunda yardımcı olabilicek birileri cıkarmı acaba

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 250
    Alıntı macrem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yakında olsaydık cok iyi olurdu cünkü buda benim ilk motorum ve bazı arkadasların yardımlarına ihtiyac var öncelikle park konusunda biseyler ayarlamam gerek yakınlarda bi otopark olmadıgı için oraya bırakma sansımda yok malesef MT ailesinden garajı olupda bana da orda motoru bırakmam konusunda yardımcı olabilicek birileri cıkarmı acaba
    Sevgili Macrem,
    İstersen öncelikle sol tarafta bulunan kısımdaki bilgileri dolduruver ki seni tanıyalım, biraz da olsa bilgi sahibi olalım...
    Serdar
    15.08.1970 Karşıyaka

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    4*2 dikdörtgen profil 2 boy, : toplam 12m ediyor, 2m'lik kestiriyosun,
    sonra bunların 30cm'ni yere gömüyorsun beton ile, 3'erli 3'erli olarak iki sıra halinde, aralarında da bi 2m bıraksan rahat yeter. sonra bu arkadaşların etrafını tercihen PVC (pimapen) panellerle, veyahut talaş tozunun kalıplanmasıyla yapılan adını hatırlamadığım bir malzeme var, onun levhaları ile kaplıyosun. Kapı için de bir PVC doğramacıya yaptırırsın bir kapı.

Tüm malzemeyi PVC'den yaparsan, hem kapıyı da yaptırır bi seferde halledersin, hem de rüzgar, soğuk, yağmur, çamur ve güneşten korursun. Çatısını tam düz yapma ama. Çok hafif bile olsa bir meyil ver. Nasıl yapılacağını bulamazsan onu da anlatırım bi ara.

Ben PVC panel ve demir profil kullanarak, 4x8x2m ebatlarında ufak bir atelye yaptım kendime zamanında. hem dayanıklı hem kullanışlı oluyor. Yazın çok sıcak oluyor o kadar... ayrıca hırsıza karşı koruma, çünkü PVC paneller ortasından kırılmaya ve kesilmeye çalışıldığında, aşırı ses çıkartıyorlar.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Motosikleti
    arkadaslar ben kendimi ilk üye oldugum zaman tanıttıgım için o sol taraftaki yere bakmak hiç aklıma gelmedi acıkcası kusura bakmayın en kısa zamanda güncelliyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:37 ----------

Seddülbahir arkadasım sana özelden attıgım mesajı aldın dimi

Arkadaşım bende yapacaktım böyle bir garaj.Birkaç çizim yapmıştım.Ancak şu anda bilgisayarımda mevcut değil.Tamamen saç ve profilden yapacaktım.Maliyet dersen 400-500 oluyordu.Dedemin garajı aşırı tozlu(kalorifer var.)Ben de bu yüzden 1 adet branda ve tahtadan bir kutu yapıp kışın motoru bunun içine koymayı düşünüyorum.Paintte basit çizimler yaparak kağıda aktar ve bir demirciye git kaynat.Sonra yere beton atıp yaptırdığın demirleri buraya sabitle ve etrafınıda isteğine göre kapla. tamamdır.Ama etraftakiler şikayet ederse karışmam.(ben bu yüzden yapmaktan vazgeçtim.)

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    İmar Kanunu'nda bir yükseklik ölçüsü var...1,50 yada 1,70 M.

Eğer, garajın yüksekliği bu ölçüyü geçmezse; kim şikayet ederse etsin, belediye bir şey yapamaz.(Bu ölçüye tavan dahil)

Profilcide bir iskelet yaptır, ama iskeleti civata ve somunlarla tuttur, kaynak yaptırma ki, istediğin zaman sökmesi kolay olsun

Etrafı, sac yaptırırsın, onları da vidalarla tuttur.

Tavana hafif bir eğim verdir, bu eğimi iyi düşün ve yağmur suyunu "milletin bıdı bıdı yapmayacağı" bir yere yönlendir.

Klübeyi yere sabitlemek için beton atarsan, cav cav edenler olabilir...Bunu da çözümü, iskeletin tabanında, yan taraflara 5'er cm.lik 4'er tane ankraj (L şeklinde) yaptır.Bu ankrajları da yeri matmapla deldirip, beton dübel ve civataaları takarak sabitlet.
    İstediğin zaman 15-20 dk. içinde hepsini sökersin.

Yalnız, bunu kalın kafalı ustalara anlatman çok zor olur, onlar seni, kendilerine göre yönlendirmek isterler (Daha kolay iş yapıp, gene aynı parayı almak için )

Motorun var mı, derdin var.

Ben de çok sıkıntı yaşıyorum bu motor park konusunda.Üstelik, 4 tarafı bahçe olan bir sitede oturuyorum Çocuklardan rahat yok.Ve, maalesef çocuklar bitmiyor, bir grup yaramazlık yapıyor, büyüyüyor, yerine başka bir grup alıyor

Ben en son, bir hurda minibüs alıp, motoru içine koydum.Ama, çıkarıp-koyması zor oluyor.Şimdi de, 3 arkadaş birleşip dükkan kiraladık, sırf motor koymak için :9

Sana kolay gelsin, inşallah gönlüne göre olur

carpe diem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000 RR Fireblade
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0010856/detay/

bu link de sana yarcımcı olabilir.
    Ben hayatımı her seferinde ÇEYREK MİL yaşarım...
    Drift Religion

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Prefabrik yapılar alternafif olabilir. İnsanın aleti edevatı olsa yapamayacağı şey değil ama. Mecburen ustaların eline kalıyoruz. Linkteki şey aşırı pahalı ve bana çok çirkin geldi Ben utanırım ona motorumu koymayı
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

konyada olsaydınız yardımcı olabilirdim.60 lık U demirlerden iskeletini oluşturur kenarlarını 5 mm saç ile gaz altı kaynakla dökme kaynak yaptıktan sonra dışına astar ve boya ;) 10 numara garaj olurdu walla...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)