san göre bir haberim var aslında.
geçen senelerde transalpi oln bir arkadaş kendisi yapıp kullanmıştı. O da bir BMW de görmüş ;)
aslında oldukça da basit bir yöntem kullanmış.
koçtaş veya praktikerde stılan aliminyum dört köşe çantalardan tanesi 40-50 tl ye almış.
topcase olarak birbüyük boy, diğerlerini de motorun büyüklüğüne göre bir küçük boy almış.
sidecase çantalara, yanlara " L ve ters L " şeklinde kalın sac perçinletmiş. sonra motordaki demire de bunun dişi yuvasını yapmış ve en alt kısmını da kapatmış ( ki oldukça basit )
yani yolculuğa çıkarken kızaktan tıpkı çekmece gibi takıp-çıkartıyor.
arka demir için ise yine sabit bir demi yaptırtmış, çanta içine de galvanizli saç kestirmiş ( ben de öyle yaptım ) ve bu noktalardan delerek arka demire sabitlemiş.
toplam 150-200 tl ye malolmuştu. haa, yan çantalar da yana doğru açıldığından sağlam bir derciden iç tarafınaderi veya kablo ile sabitlersen kapak 90 dereceden fazla açılmaz. ben yanlara deri kestirdim ve perçinle sabitledim. böylece yanlardan da taşma ve dökülme yapmıyor.
istemezsen de fazla uğraşmadan sabitleyebilirsin. kelbek somun kullanırsan da kontrasını takmayı unutma aksi halde kelebek somun düşüyor
kolay gelsin