Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosiklet sehpası (bike lift) yapımı

REKLAM ALANI

Arkadaşlar ben 9 ay boyunca motosikletini depoda yatıran bir motosiklet sever olarak sizlerden bir yardım istiyorum.Motosiklet sehpası fiyatlarına baktım.50 tl civarında...Ancak benim motosikletim bir cup ve yaza da kısmetse yine cup..Benim sizlere birkaç sorum olacak.
    1-Bu motosiklet sehpasını sanayide yaptırmak istesem maliyeti ne kadar olur.
    2-Ucuz fiyatlı birtane buldum.Ancak motosiklet üzerine montajını gösteren bir fotoğraf bulamadım.Bu sehpayı kullanmak istediğimizde motosikletin üzerinde tadilat yapmak gerekiyor mu.
    3-Burada bir adet motosiklet sehpasını örnek alabilirim.Bakarak sanayide ustalar aynısını yapabilir sanırım.Motosiklet üzerinde bağlantı yerini gösteren fotoğrafları varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
    Yapmak yada almak istediğimiz ürün bu.Bu sayfada yapmak isteyen diğer arkadaşlara da bilgi verelim.
    http://img512.imageshack.us/img512/6...elift06ij9.jpg

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Motor üzerinde bi montajı yok yandaki kollardan birini egzoza ötekini zincirin alt tarafındaki kısma yerleştiriyosun ve kaldırıyosun havaya
    Motosikletli Kaplumbağa...

Bunu motosikletin arka çatalın altına koyuptamı kaldıracağız? Benim baktıklarımda spool adı verilen bir parça gerekiyor.Ama benim motosikletimde racing gibi spool yeri yok...

-eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Motorunda orta sehpa yok mu?

Harikasın -eren- ama bu üründe kullanılan şu çatala oturan parçaların bir adı varmıdır? Nasıl temin edeceğiz.Bu topici arayıp bulamamıştım.

-eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150
    Çataldan kastın maşa sanırım.
    http://www.kocaelimotosiklet.com/4um...hp?topic=905.0
    buradaki parçamı sorduğun?

bu şekilde tekerin vidasına ekleme yapabilirsin.

Ekleme yapmayı düşünmüyorsan resimdeki yere dönebilen bir parça koyup üzerini kauçuk tarzında boyaya zarar vermiycek birşeyle kaplaman en doğrusu.

Evet -eren- parça bu.Ancak benim gördüğüm bu vidanın üstüne değil başka yere takılmıştı.Bu parça arkada civatanın olduğu yere takılıyorsa bence diğer motosiklet sehpalarından kullanabiliriz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:25 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=WsURJW_-eW4
    Aranan kan bulundu arkadaşlar.Ancak türkiyede varmı ve fiyatları ne alemde hiç bilmiyorum.Eğer siteden ben yapabilirim diyen arkadaş çıkarsa birkaç kişinin yaptıracağını sanıyorum.İşte yapmak istediğimiz şey bunun ta kendisi...

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    vida olamsına o kadar takılma bence yukarıdaki fotoğraflarda olduğu gibi kucaklamalı bir sistemde yapabilirsin
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Öyle diyorsan sorun yok üstat.Şimdi şöyle bir durum var.Burada motosiklet tamircimde bir adet arka sehpa var.Şu janjanlı olandan.100 lira vermiş. Ben bu sehpayı alıp bir demirciye götürsem aynısından yapabilir mi?

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı immortalboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle diyorsan sorun yok üstat.Şimdi şöyle bir durum var.Burada motosiklet tamircimde bir adet arka sehpa var.Şu janjanlı olandan.100 lira vermiş. Ben bu sehpayı alıp bir demirciye götürsem aynısından yapabilir mi?
    sevgili arkadaşım bu olayları hiç bu kadar gözünüzde büyütmeyin bazı şeylerde avrupa düşüncesini başınızdan defedin, o sehpayı alıp işini seven birine götürdüğünde aynısını değil daha işlevsel, daha sağlam ve daha ucuzunu yapacaktır o sehpaya 100 lira çok para o paranın 5 te biri fiyatına sana bizzat kendim yapardım ama bana çok uzaksın sevgiyle kal...
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

sehpa fikri güzelde
    kullanımı sınırlı
    sadece arka tekerlek için çalışabilir,uygulamalarınız gerçekleştirebilirsiniz
    önerim ; küçük krikolarlarla motoru orta kısmında kaldırabileceginiz bir lift yapmak mümkün
    uygulama sonrasında motorda çok yonlu calısma imkanı var

kendi çalışmam:

fikir vermesi açısından:

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Arkadaşlar yapmak, kendin üretmek tabiki en iyi ancak yapamayacak arkadaşlar için ben şöyle bir ilan gördüm.. Fiyatı diğerlerine göre uygun Ticari bir bağım yoktur..

http://urun.gittigidiyor.com/Motosik...QQidZZ38007763
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

Motosikleti
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sehpa fikri güzelde
    kullanımı sınırlı
    sadece arka tekerlek için çalışabilir,uygulamalarınız gerçekleştirebilirsiniz
    önerim ; küçük krikolarlarla motoru orta kısmında kaldırabileceginiz bir lift yapmak mümkün
    uygulama sonrasında motorda çok yonlu calısma imkanı var
    bahsettiğin kriko sistemini supersport bir makinada veya grenajlı bir makinada kullanma ihtimalin nedir peki ? zincir temizlemek için gayet uygun bir alet bence...

< iLk@yy >fotograf'a kawasakiforum'da rastlamıstım
    sondan ikinci fotograf'ta krikoyu yapan uygun takozlarla ninja'da kullanmıs

Motosikleti
    sonuç olarak oradaki krikoyıda sağlıklı bir şekilde kullanmak için arka maşa için kullanabilir.
    motoru tümüyle kaldıramaz

Arkadaşlar ben de sahibinden araştırmalarım sonucunda buldum.Arkadaş İzmir de.Universal tabir ettiğimiz ama gerçekten universal olan ürün bu.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6484118/detay?
    Arka çatalın altına koyuyorsunuz ve kaldırıyorsunuz. Tek yapacağınız isteğe bağlı olarak motora temas eden kısımlara sünger vs koyarak çizilmeyi tamamen önlemeniz.
    Şöyle bir sorun oldu.2011 model cryptonda zincir açıkta değil.Üzerinde koruma var.Bu yüzden de çatalın sol tarafı kapalı.Yani sehpamız tek tarafa temas edecek.Arkadaş çok güzel açıklamalarda bulundu.Son olarak fiyatını 45 tl'ye anlaştık.Ancak alamıyorum.Çünkü kullanamayacağım.Almak isteyen arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.İyi forumlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:51 ----------

Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili arkadaşım bu olayları hiç bu kadar gözünüzde büyütmeyin bazı şeylerde avrupa düşüncesini başınızdan defedin, o sehpayı alıp işini seven birine götürdüğünde aynısını değil daha işlevsel, daha sağlam ve daha ucuzunu yapacaktır o sehpaya 100 lira çok para o paranın 5 te biri fiyatına sana bizzat kendim yapardım ama bana çok uzaksın sevgiyle kal...
    ilgine çok teşekkür ederim kardeşim. Forumda olduğumda gerçekten mutlu oluyorum.Bu arada sehpa olayını çözdük.Alamıyorum.Ama düşündüğüm şeyin zaten yapılmış olması beni mutlu etti.

kenrox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Iron 883
    boru bükme makinan varsa (ki anladığım kadarıyla yok :D) borunun metresi 1 bilemedin 1.5 lira. toplamda (komple) 15-20 liraya halledebilirsin
    yok sanayide yaptırayım dersen yine 30-50lirayı bulurç
    50 ver al kurtul. ki zaten çözmüşsün kurtulmuşsun daha ne
    yol iyidir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)