motosiklet sehpası (bike lift) yapımı
Reklamlar
-
Arkadaşlar ben 9 ay boyunca motosikletini depoda yatıran bir motosiklet sever olarak sizlerden bir yardım istiyorum.Motosiklet sehpası fiyatlarına baktım.50 tl civarında...Ancak benim motosikletim bir cup ve yaza da kısmetse yine cup..Benim sizlere birkaç sorum olacak.
1-Bu motosiklet sehpasını sanayide yaptırmak istesem maliyeti ne kadar olur.
2-Ucuz fiyatlı birtane buldum.Ancak motosiklet üzerine montajını gösteren bir fotoğraf bulamadım.Bu sehpayı kullanmak istediğimizde motosikletin üzerinde tadilat yapmak gerekiyor mu.
3-Burada bir adet motosiklet sehpasını örnek alabilirim.Bakarak sanayide ustalar aynısını yapabilir sanırım.Motosiklet üzerinde bağlantı yerini gösteren fotoğrafları varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Yapmak yada almak istediğimiz ürün bu.Bu sayfada yapmak isteyen diğer arkadaşlara da bilgi verelim.
http://img512.imageshack.us/img512/6...elift06ij9.jpg
Reklamlar
-
Motor üzerinde bi montajı yok yandaki kollardan birini egzoza ötekini zincirin alt tarafındaki kısma yerleştiriyosun ve kaldırıyosun havaya
Motosikletli Kaplumbağa...
-
Bunu motosikletin arka çatalın altına koyuptamı kaldıracağız? Benim baktıklarımda spool adı verilen bir parça gerekiyor.Ama benim motosikletimde racing gibi spool yeri yok...
-
-
Motorunda orta sehpa yok mu?
-
Harikasın -eren- ama bu üründe kullanılan şu çatala oturan parçaların bir adı varmıdır? Nasıl temin edeceğiz.Bu topici arayıp bulamamıştım.
-
-
Evet -eren- parça bu.Ancak benim gördüğüm bu vidanın üstüne değil başka yere takılmıştı.Bu parça arkada civatanın olduğu yere takılıyorsa bence diğer motosiklet sehpalarından kullanabiliriz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:25 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=WsURJW_-eW4
Aranan kan bulundu arkadaşlar.Ancak türkiyede varmı ve fiyatları ne alemde hiç bilmiyorum.Eğer siteden ben yapabilirim diyen arkadaş çıkarsa birkaç kişinin yaptıracağını sanıyorum.İşte yapmak istediğimiz şey bunun ta kendisi...
-
vida olamsına o kadar takılma bence yukarıdaki fotoğraflarda olduğu gibi kucaklamalı bir sistemde yapabilirsin
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Öyle diyorsan sorun yok üstat.Şimdi şöyle bir durum var.Burada motosiklet tamircimde bir adet arka sehpa var.Şu janjanlı olandan.100 lira vermiş. Ben bu sehpayı alıp bir demirciye götürsem aynısından yapabilir mi?
-
Kocaeli İl Temsilcisi
immortalboss adlı üyeden alıntı
Öyle diyorsan sorun yok üstat.Şimdi şöyle bir durum var.Burada motosiklet tamircimde bir adet arka sehpa var.Şu janjanlı olandan.100 lira vermiş.
Ben bu sehpayı alıp bir demirciye götürsem aynısından yapabilir mi?
sevgili arkadaşım bu olayları hiç bu kadar gözünüzde büyütmeyin bazı şeylerde avrupa düşüncesini başınızdan defedin, o sehpayı alıp işini seven birine götürdüğünde aynısını değil daha işlevsel, daha sağlam ve daha ucuzunu yapacaktır o sehpaya 100 lira çok para o paranın 5 te biri fiyatına sana bizzat kendim yapardım ama bana çok uzaksın sevgiyle kal...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
-
Arkadaşlar yapmak, kendin üretmek tabiki en iyi ancak yapamayacak arkadaşlar için ben şöyle bir ilan gördüm.. Fiyatı diğerlerine göre uygun Ticari bir bağım yoktur..
http://urun.gittigidiyor.com/Motosik...QQidZZ38007763
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
-
greyhorse adlı üyeden alıntı
sehpa fikri güzelde
kullanımı sınırlı
sadece arka tekerlek için çalışabilir,uygulamalarınız gerçekleştirebilirsiniz
önerim ; küçük krikolarlarla motoru orta kısmında kaldırabileceginiz bir lift yapmak mümkün
uygulama sonrasında motorda çok yonlu calısma imkanı var
bahsettiğin kriko sistemini supersport bir makinada veya grenajlı bir makinada kullanma ihtimalin nedir peki ? zincir temizlemek için gayet uygun bir alet bence...
-
< iLk@yy >fotograf'a kawasakiforum'da rastlamıstım
sondan ikinci fotograf'ta krikoyu yapan uygun takozlarla ninja'da kullanmıs
-
sonuç olarak oradaki krikoyıda sağlıklı bir şekilde kullanmak için arka maşa için kullanabilir.
motoru tümüyle kaldıramaz
-
-
boru bükme makinan varsa (ki anladığım kadarıyla yok :D) borunun metresi 1 bilemedin 1.5 lira. toplamda (komple) 15-20 liraya halledebilirsin
yok sanayide yaptırayım dersen yine 30-50lirayı bulurç
50 ver al kurtul. ki zaten çözmüşsün kurtulmuşsun daha ne
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)