Motosiklet Parcalarini Carbon Fiber ile Kaplama
Reklamlar
-
coq adlı üyeden alıntı
Hem de acil ihtiyaç var.
Asagidaki motor satilik.
Bi an önce adam etmek lazim.
Satlik linki
Coq senin icin bugun o zaman bu konuyu aciyim. Ordan ihtiyacin olan her seyi bulacaksin.
watercolours adlı üyeden alıntı
Üretim için kullanılan karbon fiber böyle görünmez denmiş ama F1 araçlarının gövdeleri tamamen karbon fiberdir ve bazı kısımları boyanmaz. O kısımlar aynen böyle görünüyor. Ve ağırlığın çok önemli olduğu F1'de parçayı düz karbonfiberden üretip üstüne görsel olsun diye ekstra karbonfiber kapladıklarını düşünmüyorum.
F1 arabalarindaki teknoloji SMC ve Prepreg karisimi bir teknoloji. Ama son yuzunde gorsel guzellik olmasi icin 2x2 Twill Carbon fiber kullanirlar altindaki yine soyledigim carbon dan yapilir. Saatte 330km/h hizla giden bir aracta ki ruzgar basinci inanilmazdir. Bu degerlere dayanmasi icin cok yonlu karbon ve kevlar gibi malzemeler ile desteklenmesi lazim. Parcanin katman ve birlesimlerini gorme sansiniz yoktur disardan. Son katta gordugunuz carbonun her katmanda kullanildigini dusunmeyin Bu is cidden cok karmasik muhendislik bilgisi isteyen bir istir.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Reklamlar
-
motorsiklet grenajlarina uyguladik bu carbonu diyelim.. kirlendiginde oto yıkamacıda tazyikli suyla yıkandı kalkma açılma olayı olurmu? zamanla solma sarkma olur mu? ömrü nedir bu carbonun?
-
nakrugu adlı üyeden alıntı
motorsiklet grenajlarina uyguladik bu carbonu diyelim.. kirlendiginde oto yıkamacıda tazyikli suyla yıkandı kalkma açılma olayı olurmu? zamanla solma sarkma olur mu? ömrü nedir bu carbonun?
Carbonun omurunu soyle acikliyim, senin yikamacinin cocuklari olur, torunu olur, onun torunu olur, onun torunu olur, yildiz savaslari olur biter onlarinda torunlari olur. Senin carbon halen ayni yerde durur. Carbonun omru sonsuz. Carbon pas tutmaz, erimez, yanmaz. Umarim acikliyici olmustur
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Kask a bunu uygulamakla kaskin mukavemetini artirirmiyiz, azaltır mıyız ?
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
Merhaba izmirde bu işi profesyonel anlamda yapan biyer bilen varmı?
-
Benim bu konuyla alakalı bir bilgim yok ne nedir bilmem fakat bunun türkçesi KARBON değilmi niye CARBON yazıyorsunuz ?
Her mesajı okudumda kimse KARBON yazmamış.
You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak
-
bu parça tüm carbon severlere gelsin
carbon made
found her at the
end of a chain
"time to race" she said
"race the downhill"
behind crystaline irises
loons can dive
where the world bleeds white
just keep your eyes on her
keep don't look away
keep your eyes on her horizon
bear claw
free fall
a gunner's view
black and blue
shred in ribbons
of lithium
blow by blow
her mind cut
in sheets
layers deep
now unravelling
just keep your eyes on her
keep don't look away
keep your eyes on her horizon
get me neil on the line
no i can't hold
have him read
"snow glass apples"
where nothing is what it seems
"little sis you must crack this"
he says to me
"you must go in again
carbon made
only wants to be unmade"
blade to ice
it's double diamond time
and keep your eyes on her...
on her eyes
on her horizon
*benimde 1-2 parça kaplama ihtiyacım doğdu ama yapabilir miyim kararsızım daha doğrusu değer mi değmez mi bilemedim...
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
Dostum yapıp yapamamak senin becerine bağlı,
Konuyu şimdi gördüm birşeyler yazılıp çizilmiş bende bir ek yapmak isterim
Kaplayacağınız parçanın materyalinin ne olduğu bu işte çok önemli
epoksi ve polyester reçinelerle yapılır deniyor evet doğrudur bunların içinde en güvenlisi epoksidir çok iyi yapışır çok serttir karbon fiberle birleştiğinde çelikten kat kat güçlüdür
amaaaaaaaaaa
ne epoksi nede polyester reçine plastiğe yapışmaz
grenaj yada başka plastik parçayı kaplarsanız bilirnki kaplamanızla plastiğin arsındaki boya katmanı kadar sağlam olacaktır,yani tüm yapışma boyanın üzerinedir.
-
çok güzel bir çalışma olmuş açıkçası benim motorun panzotları için böyle birşey yapma fikrim var fakat daha tam olarak karar verebilmiş değilim
heleki şu aralar geçirdiğim sıkı dönemden dolayı düşünmesem daha da iyi olacak :D
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
kırmızı bölümün üst tarafı iç plastik malzeme alt tarafı ise şasi bu yüzeyler carbon kaplanabilir mi? şaside kaplama yapılsa ısı ne reaksiyon gösterir bunları bir çözsem valla yapacam
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
Kocaeli İl Temsilcisi
zeda3000 adlı üyeden alıntı
ilk urun folyo kaplama
Ikinci urun karbon gorunumlu boya ustunde vernik oldugundan parlak duruyor yakindan baktigindan bariz boya oldugunu anlarsin,
Malesefki kaplama kelimesinin ucu acik birakildigindan insanlar ne dogru ne yanlis bilmiyor. Bunu satanlarda kendi malinin gercek olmadigini soylemek yerine kaplama adi altinda olayi yuvarliyor.
Icinde gercek karbon fiber kumas kullanilmamis bir urun karbon fiber kaplama degildir.
ilandaki opel araç için söylüyorum metalin üzerine carbon görünümlü kaplama uygulaması yapılmış ve bence çok saçma ve yersiz çünkü metal darbe aldığında plastik gibi parçalara ayrılmaz buradaki mantık sadece ön kaputun carbon kaplama görünümü versin diye dir,nedense? zaten metal aksamları karbon kaplama işi bence boştur artı olarak pilastik aksamların videodaki gibi carbon kumaş ve katkılarını kullanarak kaplama işi mükemmel sonuçlar ortaya çıkartıyor çünkü bir çok motorda granaj aksamlar pilastik ve kırılmaya karşı büyük riskler taşıyor bundan dolayı pilastik aksam yüzeyi carbon kaplama işine 10 üzerinden 10 veririm ancak böyle bir setin var olduğunu bilmiyordum sevgili zeda arkadaşımın konuyla alakalı olarak her türlü arkasındayım sevgi ve hürmetler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:54 ----------
ozturkkaan adlı üyeden alıntı
Benim bu konuyla alakalı bir bilgim yok ne nedir bilmem fakat bunun türkçesi KARBON değilmi niye CARBON yazıyorsunuz
?
Her mesajı okudumda kimse KARBON yazmamış.
demekki adı karbon değil carbon muş
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:57 ----------
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Coq senin icin bugun o zaman bu konuyu aciyim. Ordan ihtiyacin olan her seyi bulacaksin.
F1 arabalarindaki teknoloji SMC ve Prepreg karisimi bir teknoloji. Ama son yuzunde gorsel guzellik olmasi icin 2x2 Twill Carbon fiber kullanirlar altindaki yine soyledigim carbon dan yapilir. Saatte 330km/h hizla giden bir aracta ki ruzgar basinci inanilmazdir. Bu degerlere dayanmasi icin cok yonlu karbon ve kevlar gibi malzemeler ile desteklenmesi lazim. Parcanin katman ve birlesimlerini gorme sansiniz yoktur disardan. Son katta gordugunuz carbonun her katmanda kullanildigini dusunmeyin
Bu is cidden cok karmasik muhendislik bilgisi isteyen bir istir.
zeda arkadaşım carbon diye başın ağrıyor zaten dur birde kevları karıştırma
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
takendy adlı üyeden alıntı
kırmızı bölümün üst tarafı iç plastik malzeme alt tarafı ise şasi bu yüzeyler carbon kaplanabilir mi? şaside kaplama yapılsa ısı ne reaksiyon gösterir bunları bir çözsem valla yapacam
Dostum
kaplayacagın malzemedeki alan nekadar genişse okadar işin dikkat ister
parçan sökülüyorsa ve arka kısmına karbonu yatırabiliyorsan,arkadan fazlalığı keser atarsın fakat sökülebilir parça değilse(şasi gibi) birleşim yerlerinde çok canın sıkılır
epoksi reçine ile kaplarsan cinsine göre markasına göre değişiklikler göstersede kürlenme (sertleşme) süresi 18 derece ortam sıcaklığında minumum 48 saat gibidir (üstüne çıkılabilecek,darbe alabilecek sertleşme 1 haftadır) 10 derece ve altındada donma olmaz işlem yapılmaz
yinede yapacağım dersen malzeme boyalı ise boyayı ince zımpara ile çizip reçinenin iyi yapışması için yüzey hazırlamalısın
yaniiiiiiiiiiiii
bilesinki ya yapacaksın yada yapacaksın bu işin
dönüşü olmaz
-
Kocaeli İl Temsilcisi
sapo adlı üyeden alıntı
hergun agliyonuz benzin zamlandi diye yok servisler pahalli yapiyo kendim yapsam kar edermiyim yok parcalar pahalli boyle abuk subuk seylere para harcicaniza benzin koyun motora bol bol gezersiniz.Neymis karbon fiber kaplama guzel ama gerek yok simdi karbon kaplama olmayan motor motor degilmi yani sevgili arkadaslarim...
sevgili arkadaşım fikirlerine saygı duyarım doğrudur ancak olaya tek taraflı bakmanı onaylamıyorum benim motorumun sıfırı 4000 lira kafa granajları olsun olsun yenisi 300 lira atıyorum fiyat temsilidir fakat 30-40 bin liralık bir motorun granajları çıkmalarını bulabilirsen ki en kötü ihtimal orjinalinin yarısından fazladır şimdi şu soruyu kendine sorabilirsin ?30 bin liralık bir motosikletin olsa ve kendine ait tam teşkilatlı bir atölyen olsa ve bu işlerede elin yatkın olsa,motosikletini emniyete almak sağlama bağlamak istemezmisin ? ben bile kendi motoruma yaparım farklı olsun diye değil sağlam olsun diye ,çatlama yok,patlama yok kırılma yok ve bunu yaparken zevk alırım sevgiler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------
ZIPPIRMAN adlı üyeden alıntı
Dostum yapıp yapamamak senin becerine bağlı,
Konuyu şimdi gördüm birşeyler yazılıp çizilmiş bende bir ek yapmak isterim
Kaplayacağınız parçanın materyalinin ne olduğu bu işte çok önemli
epoksi ve polyester reçinelerle yapılır deniyor evet doğrudur bunların içinde en güvenlisi epoksidir çok iyi yapışır çok serttir karbon fiberle birleştiğinde çelikten kat kat güçlüdür
amaaaaaaaaaa
ne epoksi nede polyester reçine plastiğe yapışmaz
grenaj yada başka plastik parçayı kaplarsanız bilirnki kaplamanızla plastiğin arsındaki boya katmanı kadar sağlam olacaktır,yani tüm yapışma boyanın üzerinedir.
zıppır abim dur hele tam olayı çözdüm kafamı bulandırma şimdi pilastiğin üzerindeki boyayı sıfırlarsak reçine o zaman carbon kumaşını sağlam tutmayackmı yani cabbarıma selam...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
boyayı sıfırlarsan reçine plastiği tutmaz
reçine ile plastik parçanın arasındaki boyadır tutan, boyada yüzey parlak ve pürüssüz olduğundan yapışma çok sağlıklı olmaz,boya zımpara ile çizilip reçinenin dolayısı ile fiberin sağlam yapışması için zemin hazırlanmalıdır.aslında ham demirede yapıştırmak istenirse yine zımpara ile yüzey çizilirse yapışma daha sağlıklı olacaktır.
Bu zımpara işi metal parçanın boyanmadan evvelki kumlanması ile aynı mantıktır,mantık şudur
boyanacak yüzeyim milimetrekaresini kumlayıp yada zımparalayıp çoğaltmaktır
ege kıyılarımızı düşünün girinti çıkıntı doludur
düz bakarsanız ölçü,alan küçüktür
girintileri çıkıntiları içten ölçersenin yüzey 2 kat artar
-
şunu soracam burada ilgilenene kişiler biraz var gibi bu işler ile .
carbon malzeme ile kaplamak mı daha ucuza mal olur yoksa folyo veya sticker tarzı şey ile kaplamak mı daha mantıklı
şu an motorda ayna ve gidon topuzları carbon desenli boya kalıbı ile yapılmış ve panzotlarımıda bu şekilde bir görünüme kavuşturmak istiyorum açıkçası daha iyi bütünlük sağlayabilmesi açısından...hatta gidonun üst kısmınıda yapabilirim...
hatta burada güzel bir folyo kaplama örneği var bunun tam olarak ne olduğunu (marka vs gibi ) bilen var ise söylemesini rica ederim.
carbon kaplama örneği
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
arkadaşlar ben bu sitede satılan fiberin metresini çözemedim (11.8 ") 300mm 1000mm (39.4")
12cm e 40cm mi
-
xburakx adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ben bu sitede satılan fiberin metresini çözemedim (11.8 ") 300mm 1000mm (39.4")
12cm e 40cm mi
Ne sitesinden bahsediyorsun pek anlamadım ama yazdığın ölçüler 30 cm X 100 cm
-
konu biraz hortlıyacak ama bir sorum olucak galvaniz üstüne karbon fiber yada fiberglass ile kaplama şansımız varmıdır birde türkiyede carbon kumaşını ve gerekli malzemeleri hangi isimde nerede bulabilirim
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
-
bütün mesajları okuyamadım ama, reklama girmezse eğer, www.kompozit.net diye bir site var. amacınız sadece kaplama yapmak ise, buradan 300 gram/metrekare yada daha hafif varsa karbon kumaş alıp ( gerçek karbonfiberdir ) uygun ucuz bir reçine ile uygulama yapabilirsiniz... zeda3000 iyi bir noktaya değinmiş
eğer amaç görsellikse, var olan materyalin üstüne de kaplanabilir. bütün mesajları okuyamadım ama, bazı arkadaşlar ekstra ağırlıktan bahsetmiş.
toplasan 2 kilo yüklemez motora. katacağı görsel tat ile kıyasladığında pek önemsiz bence .
-
link tam benlikmiş istediğim herşey var telefondan girdiğim için üye olamadım o yüzden fiyatları görmüyorum ama sanırım aşırı ucuk değildir
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)