Motosiklet Parcalarini Carbon Fiber ile Kaplama
Reklamlar
-
m.şanveren adlı üyeden alıntı
1-Bu malzeme her yüzeyde uygulana bilirmi?
2-Bir motosikleti komple bu malzemeyle kaplamak mümkünmü?
3-Motosikleti diyelimki bu malzemeyle baştan aşağı ''eksozdan tutuda benzin tankına kadar'' olabilirmi?
4-Nekadar tuttuğunu sormayı unuttum?
Bu Malzeme Plastik yada recine emini ve puruzlu her yuzeyde uygulanir. Cam , metal gibi yuzeyler emici degildir bu yuzden uygulama geri atabilir.
Motosikletin tum plastik aksamini kaplayabilirsin.
Egzoz kaplanmaz cunku metaldir. Ancak Carbondan kendine yeni egzoz yapabilirsin, (Bu isi iyice ogrenince tabiki)
Tahmini bir rakkam olarak soyle diyim M2 de 100 -150 Euro dusun. Motorun tum parcalarini olc, ve Kac m2 es deger oldugunu soyle
coq adlı üyeden alıntı
Her yere uygulanabilirmi sorusuna bir cevap verelim.
Bu guzel bir ornek ama kaplama degil. Bunu yapan deli adam tum orjinal parcalari bire bir carbondan uretmis.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Bu guzel bir ornek ama kaplama degil. Bunu yapan deli adam tum orjinal parcalari bire bir carbondan uretmis.
Ulem biseyi de çaktirma be abicim.
Bu spesyal bir model.
Fakat tum motosikleti karbon kaplama yapan deliler gordum.
Fakat dogrusu tamami karbon kaplama hos durmuyor.
Ben geçen yil çok yakisikli bir Mv Agusta gormus ve fotografini çekmistim.
Bulursam asayim buraya.
Kafayi çalistiran çok guzel kombinasyonlar elde edebiliyor.
Yalniz ben bir detay soyleyerek katkida bulunmak isterim.
Bu karbon kaplama mevzusunu genellikle darbe almaya musait yerlere uygulamak daha mantikli.(maliyet açisindan)
Ön arka çamurluklar, motor blogunun dis kisimlari,yan kapaklar veya varsa karenajlar gibi.
Boylece hem guzel bir goruntu, hem de koruma elde ediliyor.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
bir sorum olacak...İstanbul trafiğinde bazı lüks araclarda siyah karbon kaplamalar görüyorum...tüm kaporta kaplanmış...tahminim bu lüks araclar rent a car aracları ve bu şekilde müşteriye kiralanıyor...amac arac dış koruma sağlamak...değil mi...
ya da bir arac sahibi neden aracını mat bir şekilde karbonla kaplar ...çok estetik olduğu söylenemez...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
İlkay abi ayıp sana beee uyandırmasalar sende bizi götürücen valla...
Ben motorumu komple böyle kaplamak isterim açıkcası,bencede çok hoş bir görüntüsü var.
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
eyüp su carbonu bi anlat bana . benim motora uygulasak diyorum. cruıserden yaz kardesim.
-
mete_han adlı üyeden alıntı
bir sorum olacak...İstanbul trafiğinde bazı lüks araclarda siyah karbon kaplamalar görüyorum...tüm kaporta kaplanmış...tahminim bu lüks araclar rent a car aracları ve bu şekilde müşteriye kiralanıyor...amac arac dış koruma sağlamak...değil mi...
ya da bir arac sahibi neden aracını mat bir şekilde karbonla kaplar ...çok estetik olduğu söylenemez...
TREND gelir hoş gelir... başka birşey değil.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
hergun agliyonuz benzin zamlandi diye yok servisler pahalli yapiyo kendim yapsam kar edermiyim yok parcalar pahalli boyle abuk subuk seylere para harcicaniza benzin koyun motora bol bol gezersiniz.Neymis karbon fiber kaplama guzel ama gerek yok simdi karbon kaplama olmayan motor motor degilmi yani sevgili arkadaslarim...
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
-
Motosiklet Eğitmeni
sapo adlı üyeden alıntı
hergun agliyonuz benzin zamlandi diye yok servisler pahalli yapiyo kendim yapsam kar edermiyim yok parcalar pahalli boyle abuk subuk seylere para harcicaniza benzin koyun motora bol bol gezersiniz.Neymis karbon fiber kaplama guzel ama gerek yok simdi karbon kaplama olmayan motor motor degilmi yani sevgili arkadaslarim...
Ayynenn katiliyorum.
Biz fakiriz, anneme gösterdim, sen modelini çikart ben sana aynisini örerim dedi.
Yarin gidip karbon elyafi ile sis alacam, hoop en kral motor bende.
-
çok güzel ve zevkli bir uygulama ama fiyatı pahalı. bunu uygulamak için devlet destegi gerekir. malum devlet bizden çeke çeke para kalmadı cepte.
paylaşım için teşekkürler. parası olana saygılar. kolay gelsin.
-
Ikıncı bır konuyu da cam elyaftan mamul etmek ile ilgili acalim, o zaman daha cok kisinin isine yarar.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Bende yakın zamanda 3m folyoyla kapladım kafa grenajını, ufak tefek aksaklıklar dışında güzel oldu ve şunu belirtmeliyim, kesinlikle dikkat çekiyor. Yan grenajları da kaplayacağım zaman bulabilirsem.
-
Bu kiti su anda turkiyede satan yer var mi? Motoruma uygulamayi dusunuyorum yapamazsamda cnm sagolsun?
-
Dogan88 adlı üyeden alıntı
Bu kiti su anda turkiyede satan yer var mi? Motoruma uygulamayi dusunuyorum yapamazsamda cnm sagolsun?
Turkiyede hic kimse bu kdar uygun fiyata satmaz. Firma uluslararsi gonderim yapiyor bence direk alin.
-
-
kardeş sende mblt parçası varmı
-
Motosiklet Eğitmeni
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Ikıncı bır konuyu da cam elyaftan mamul etmek ile ilgili acalim, o zaman daha cok kisinin isine yarar.
Hem de acil ihtiyaç var.
Asagidaki motor satilik.
Bi an önce adam etmek lazim.
Satlik linki
-
coq adlı üyeden alıntı
Hem de acil ihtiyaç var.
Asagidaki motor satilik.
Satlik linki
bu nasıl bir motor arkadaş. subhanallah! rüya değil dimi bu?
-
mete_han adlı üyeden alıntı
yine mi uzaklaştırma bir gidiyor bir geliyor o bunu hep yapıyor
-
Üretim için kullanılan karbon fiber böyle görünmez denmiş ama F1 araçlarının gövdeleri tamamen karbon fiberdir ve bazı kısımları boyanmaz. O kısımlar aynen böyle görünüyor. Ve ağırlığın çok önemli olduğu F1'de parçayı düz karbonfiberden üretip üstüne görsel olsun diye ekstra karbonfiber kapladıklarını düşünmüyorum.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
coq adlı üyeden alıntı
Hem de acil ihtiyaç var.
Asagidaki motor satilik.
Satlik linki
gidişini görmeniz lazım diyip durmuş gözümle görsem bile gittiğine şüphe ederim
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)