El yapimi 1956 custom Triumph projesi
-
Angel Sasideki 2" uzama ilerde vibrasyon sorunu yaratirmi ?
Parcalari elle uretmek asilda o zamanki imkanlari sana hatirlatmistir sanirim. Bence parcalarin bir miktar dahi kusurlu olmasi aslinda onlari ozel kilar. Dunyada hic bir Ferrari bir digerine benzemez. Herbirinin kendine has kusuru veya stili vardir. Bu yuzden ferrariler ozeldir.
Devamini bekliyoruz.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Reklamlar
-
Alp yine döktürmüş gidiyor....
Sadece meraktan soruyorum alp; TÜRKİYE'ye ne zaman geleceksin?
-
meyto adlı üyeden alıntı
bunu yıllar yıllar once yapmamışmıydın angel
meyto, herhalde karisitirdin, bunlari ilk defa bu proje icin yapdim.
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Angel Sasideki 2" uzama ilerde vibrasyon sorunu yaratirmi ?
Parcalari elle uretmek asilda o zamanki imkanlari sana hatirlatmistir sanirim. Bence parcalarin bir miktar dahi kusurlu olmasi aslinda onlari ozel kilar. Dunyada hic bir Ferrari bir digerine benzemez. Herbirinin kendine has kusuru veya stili vardir. Bu yuzden ferrariler ozeldir.
Devamini bekliyoruz.
zeda3000, cok haklisin, elbette serbest el iscilik meraklilari icin cok degerlidir.
Saseler icin 2" - 6" uzatma kitleri/hardtailleri satilmakdadir, eger problem olsaydi kesinlikle satilmazdi diye dusunuyorum.
Saglikli / duzgun yapilmis uzatma islemleri tam tersi daha fazla stabilite saglar yuksek suratlerde. bu yuzden kara hiz surat "LSR" motorlarinin saselerini uzatirlar.
AYBERK adlı üyeden alıntı
Alp yine döktürmüş gidiyor....
Sadece meraktan soruyorum alp; TÜRKİYE'ye ne zaman geleceksin?
onumuzdeki yillarda kesinlikle ugramayi dusunuyorum. henuz belli birsey yok ama haber veririm.
-
Motosiklet Eğitmeni
Baris geliyor senin oralara.
Hurda motorlari yerinde inceleyecegim abi dedi bana.
Gorusursunuz insallah.
Aslinda ikinizden guzel sirket kurulur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Yaaa ustad bitince bibtur verde fiyakamiz olsun :p super gidiyo valla
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
-
sase komponentleri birlestirilmesi
-
detaylı açıklamalar ve güzel fotoğraflar için teşekkürler alp...
Fotoğrafçılığında gayet başarılı....
-
Tebrikler hocam.
İşin teknik yönüne de bu kadar hakim olmanız, en basit toleransları bile göz ardı etmemeniz gerçekten takdire değer. Türkiye'de usta diye geçinen bazılarının bu yazıyı mutlaka okuması lazım. Hoş, okusalar çoğu detayı ne gerek var deyip sallamazlar ya neyse...
-
İşçiliğe hayran kaldım mükemmel...
Gerçek bir sanatçısınız.
-
üstad yaptığın çalışmalar için seni tebrik ediyorum. düşündüm de 1940'dan önce üretilmiş bir ön takım böyle sağlam kalabilirken günümüzün motorları neden 10-15 senede çürüyor..?
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
detaylı açıklamalar ve güzel fotoğraflar için teşekkürler alp...
Fotoğrafçılığında gayet başarılı....
Aslinda hala iyi bir makina alamadim, bu fotolari cep telefonu ile cekiyorum.
Seko adlı üyeden alıntı
Tebrikler hocam.
İşin teknik yönüne de bu kadar hakim olmanız, en basit toleransları bile göz ardı etmemeniz gerçekten takdire değer. Türkiye'de usta diye geçinen bazılarının bu yazıyı mutlaka okuması lazım. Hoş, okusalar çoğu detayı ne gerek var deyip sallamazlar ya neyse...
duz tamirci ile usta arasinda fark olmasi gerek, ustalik sanatcilik gerektirmez ancak gercek bir usta zenaatkar olmali, yapdigi is hakkinda surekli okumali ve kendini gelistirmeli. Tamircinin yaratici olmasina gerek yokdur alir yedek parcayi takar, is biter.
Detaylar cok onemlidir, adamin zihniyetini gosterir yani Is kendisini anlatir, fazla konusan adam benim gozumde usta degildir.
Beki adlı üyeden alıntı
İşçiliğe hayran kaldım mükemmel...
Gerçek bir sanatçısınız.
Beki cok tesekurler,
ozgurakman adlı üyeden alıntı
üstad yaptığın çalışmalar için seni tebrik ediyorum. düşündüm de 1940'dan önce üretilmiş bir ön takım böyle sağlam kalabilirken günümüzün motorları neden 10-15 senede çürüyor..?
Bircok sebebi var (ekonomik/kulturel), benim dusuncem ise, eskiden bir urunun tasarimini yapanlar o urunun uretiminide yaparlardi, ve onunla gurur duyup, urunun herzaman arkasinda dururlardi.
-
Gerçekten cok güzel bir çalışma soluksuz takipteyim Bnde herzamn boyle bir tezgah Alet edevat ve snn yaptıgın ısı yapmayı hayal ederdım İnş ilerde. Devamını merakla bekliyorum
Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper
-
QM50 adlı üyeden alıntı
Gerçekten cok güzel bir çalışma soluksuz takipteyim Bnde herzamn boyle bir tezgah Alet edevat ve snn yaptıgın ısı yapmayı hayal ederdım İnş ilerde. Devamını merakla bekliyorum
QM50, guzel ugraslar bunlar, umarim istedigin atolyene kavusursun, istedikden sonra olmamasi icin bir neden goremiyorum.
tesekurler,
alp
-
bravo çok beğendim ama işte insanın imkanı ve yeri zamanı olursa birde hevesi varsa değmeyin keyfine inşalllah bu sabırla gidersin
sürmek için yaşa , yaşamak için sür ...
-
telefonun ne marka ve modeli nedir acaba? çekimleri çok iyimiş...
-
Yine güzel bir proje ortaya çıkıyor,ellerine sağlık
Angel Spear adlı üyeden alıntı
Düz tamirci ile usta arasinda fark olmasi gerek, ustalik sanatçilik gerektirmez ancak gerçek bir usta zenaatkar olmali, yaptığı iş hakkinda sürekli okumali ve kendini geliştirmeli. Tamircinin yaratici olmasina gerek yoktur alır yedek parçayi takar, iş biter.
Detaylar cok önemlidir, adamin zihniyetini gösterir yani iş kendisini anlatir, fazla konuşan adam benim gözümde usta degildir.
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
tesekurler arkadaslar,
telefonun ne marka ve modeli nedir acaba? çekimleri çok iyimiş...
buna cevap yazdim saniyordum, sorry Ayberk
benimkisi google in eski g1'i (ilk android) ama cogunu kiz arkadasimin google 2'si ile cekiyorum o biraz daha iyi benim kulusturden. ama ismarladim sonunda gercek bir fotograf makinasi, ilerde resimlerden fark edersiniz ;)
gorusmek uzere,
alp
-
çok gıcıksın be üstadellerine emeğine sağlık sizin yaptığınız bu işlere saygı duymamak imkansız ama tabi imkanlarda çok önemli bulunduğunuz ülkede her imkan mevcut ve ekonomik açıdanda çok ilerde bir ülke biz daha burada fabrikasyon seri üretim motorların hayalini kuruyoruz malum ülkemiz motorlu taşıtlarda en yüksek vergi ödeyen ülkelerin başında geliyor ha bide dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz o yüzden sizin bu yaptığınız projelere imrenmemek elde değil başarılarınızın devamını diliyorum
gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY
-
karayılan adlı üyeden alıntı
çok gıcıksın be üstad
ellerine emeğine sağlık sizin yaptığınız bu işlere saygı duymamak imkansız ama tabi imkanlarda çok önemli bulunduğunuz ülkede her imkan mevcut ve ekonomik açıdanda çok ilerde bir ülke biz daha burada fabrikasyon seri üretim motorların hayalini kuruyoruz malum ülkemiz motorlu taşıtlarda en yüksek vergi ödeyen ülkelerin başında geliyor ha bide dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz o yüzden sizin bu yaptığınız projelere imrenmemek elde değil başarılarınızın devamını diliyorum
Selam karayılan, bende bazen kendime gicik oluyorum ;)
Soylediklerin teker teker cok dogru ve haksizlik ama bu ekonomik konulara bakis acin, kendine bulundugun pozisyonun sanki oldugundan daha kotuymus izlenimi yaratiyorsun. positiv olmakda fayda var.
Elbette eldeki imkanlar dahilinde isler yapilir.
Turkiyede benim yapdiklarimi cok daha iyi imkanlarla dahada guzel yapabilcek yetenekli bircok arkadas/usta var. Evet pahali benzin aliyorsunuz ama en pahali motorlarida aliyorsunuz. O supersport lara (BMW / harleyleri saymiyorum bile) verilen parayla herhalde ben orada atolye kurar 4 tanede Jawa vs.. custom yaparim. Demek istedigim parasi olsada ordaki insan elini yaga / pislige pek sokmaya merakli degildir (kendi arkadaslarimdan biliyorum, $10binlerce harcayip parca getirtip sanayide araba toplatan o kadar cok insan varki) bu daha cok bir kultur/hayat tarzi. Benim bu islere harcadigim butcenin tamamini orda bircok kisi bir yilda sigaraya harciyor ve sigarada benzin gibi orda cok daha pahaliymis
Uzun lafin kisasi eger hakkaten bu isleri yapmak isteyen varsa nerde olursa olsun bence bir sekilde yapar ve mutluda olur, bahane bulmak en kolayidir.
katilimin icin tesekurler,
Gaziantepe selamlar
alp
-
Sigaraya ayda 200, yılda 2.400 TL dersek yaklaşık yılda 1.500 $ ediyor 1 maaşı yılda sigaraya veriyoruz demek ki
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler