Angel ne durumda proje?
greyhorse, ilk sen belirttin,, haklisin benziyor bende yapdikdan sonra fark ettim, ayrica tarlada kesmek icin kullanilan bicagada benzedi.
serdar60, proje son surat devam, ancak cogu parcayi bitirdigim icin daha cok ara montaj parcalari (braket, tasiyici vs..) ile ugrasiyorum.
ayrica yag deposunu biraz daha geriye cekmeye karar verdigimden komple basdan yapmam gerekdi, cunku durus acisi degisdi.
gorsel olarak bir yenilik oldugunda yayinlayacagim.
Bu arada, sonunda kendime ait "kullanabilecegim" bir motor edindim. Elimdeki motorlar ya yaris motoru yada musteri projesi oldugundan, gundelik kullanabilecegim motorum yokdu.. Su anda yag/buji, elektrik, carb vs.. servis islerini hallediyorum, yakinda kendi topiginde resimlerini yayinlarim..
www.sungurtekin.com
Çok güzel ve zor bir işçilik. Tebrik ederim. Merakla sonucu bekliyorum
soyleyecek pardon yazacak birşey bulamıyorum insan ya demirci,tornacı,marangoz,kaportacı,olur.
ama allah nazardan saklasın sen hepsi birden olmuşsun elegine emegine saglık...
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
Hatları köşeli oldugu için aklıma bumerank geldi
senin dedigin orak evet.oldukça yaratıcı
Polisajcim motor kaselerini, silindir ve kulbutor kapaklarini vs.. teslim etti. Netice baya etkiliyici! Motoru toplamak icin sabirsizlaniyor insan, ama once kranki dinamik balansa gondermem gerek.
Birinci sayfadaki resimlerde kaselerin/kapaklarin ilk halini gorebilirsiniz (:
www.sungurtekin.com
Alp Abi, bunlar sadece polisaj mı yoksa herhangi bir kaplama var mı (krom, nikel v.s.) ?
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Haklısın abi benim peglerim ve manetlerim aluminyum. Ben henkel'in metylan denen bir ürününü kullanıyorum. Gayet de güzel parlatıyor. hatta işi abartıp jant tellerine de denedim onda da işe yarıyor ama çok vaktimi alacak. Dremel'in hobi taşlama setini almayı düşünüyorum. Uzatma aparatı ile daha rahat çalışırım. Bu arada facebook'taki DragStar 250 projemi beğenmişsin. Teşekkür ederim
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Söyleyecek söz bulamıyorum.. En iyisi Acun Ilıcalı söylesin : YOK ARTIK !!
Muhteşem..
Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !
polısajların btmıs halı benımde ıstahımı kabarttı gercekten elıne yuregıne saglık harıka ısler cıkartıyorsun devamını merakla beklıyorz
Hocam vallahi helal olsun bende yeni görenler arasındayım ama çenem yere düştü bu nasıl bir işçiliktir gerçekten helal olsun takibinizdeyim yeni gelişmeleri bekliyorum.
tesekur ederim arkadaslar,, gelisme oldugunda yayinlayacagim.
www.sungurtekin.com
Hala sessiz sakin beklemedeyim.
Kartallar yalnız uçar...
Endüstriyel Ürün Tasarımı okumuş biri olarak mesleğimin tek sevmediğim yanı "Endüstriyel" kısmıdır. Sebebini çevremde hep sorarlar, açıklasamda kafalarında pek canlanmaz ne demek istediğim.
Bu başlık ne demek istediğimi mükemmel bir şekilde anlatacak detay kalitesine, emeğe, belli ölçüde sanata ve bence en önemlisi ruha sahip bi başlık olmuş. Hayran kaldım ellerinize sağlık.
Bence bi tasarımcıda olması gerekenlerin başında gelen bikaç madde vardır,
_ Öncelikle tasarlanacak ürünün, yaşam biçimini, içinde bulunduğu alanı ( çevreyi ) ve duygularını tasarlamak,
_ Görsel lezzet ile pekiştirip üretim aşamalarını hayal ederek kağıda dökebilmek,
_ Ortaya çıkan tasarımın üretim aşamasında, aktaracağınız kişiler ile aranızdaki en basit dili seçerek detay projesini hazırlamak.
_ Üretim aşamasında bizzat o ürünü yaratan olarak son saniyeye kadar üreticinin yanında bulunmak gerekirse müdahale etmek.
Kendimce benimsediğim en önemli maddelerim bunlardır. İnanın bukadar ciddi olsanızda işinizde şu bikaç maddecik arasında bile çok ciddi kayıplar verilebiliyor.
Bu konuda ürünün, zevkiniz, boyutlu düşünme yeteneğiniz, çizim, detay ve bilgisayar desteği kullanımınız, el hassasiyeti ve makinalara hakimiyetiniz, malzeme bilginiz, mekanik bilginiz, üretim aşamasını bizzat kendiniz ve severek yapmanız ... ...
finishing e kadar sizden çıkması hiç kayıp olmadan neler ortaya çıkabiliri herkese gösteriyor. Bu konularda kendinizi bukadar doyurmanız ve halen kendinizi yetiştiriyor olmanız muhteşem.
Hayran kalmamak elde değil. Tek temennim bu başarının karşılıksız kalmaması. Gönülden tebrik ediyorum.
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
İşte sanat, ustalık, bilgi-beceri budur. Önünde saygıyla eğiliyorum hocam. Eline atölyene sağlık
Abi nasıl desem en başından hayranlık ve heyecan ile okudum ,projenin devamını ve bitimini çok merak ediyorum.
Ellerine sağlık
Bende unutmadim arkadaslar,, en son krank/kol yataklar olcusune getirildi ve kaseleri birlestirdim.. pistonlar/silindirler tamam hersey birarada. silidir kapaklarininin sibop yataklarini kesdim ve siboplari yerlestirdim/alistirdim ama kapagi henuz torklamadim. Rocker (kulbutor) ve kapaklarini bitirmem gerek.
Bu projenin yani sira yaris sezonu yogun geciyor. onumuzdeki hafta Bonneville Speed Week basliyor. Yaris motorumu ona hazirliyorum.
Bu proje uzadi ama bittiginde umarim degecek, cunku elimden gelen en iyisini yapmaya calisiyorum.
Selam ferdinandd, guzel konulara deginmisin.. aramizda endustri urunleri tasarimcilarinin olmasina sevindim.
Ilginize cok tesekurler arkadaslar,
www.sungurtekin.com
alp üstad yeni resimler ile topic i bi kendine getirseniz ne güzel olur. anlattığınız üzere çok yoğun olduğunuzu biliyosunuz ama bizi görsel bir şölene aç bırakmak da olmaz yani
ağızımıza bir parmak bal çalıp kaçıyosunuz sizi kınıyoruz
ayrıca teoride anlattıklarınızı pratikte de görsel olarak görmek isteriz...
çalışmalarınız da başarılar
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)