sevgili alp, bizi çok bekletme. bütün site takipçiniz.
sevgili alp, bizi çok bekletme. bütün site takipçiniz.
What goes around, Comes back arround...
Arkadaslar cok tesekur ederim, piyanist_irf biraz abartmiyormuyuz yapdiginiz isleri hepimiz gorduk, onemli olan sonucdur.. bize guzel ilham oluyorsunuz..
Daha once soyledigim gibi bu aralar yogun bir sekilde bu proje uzerinde calisiyorum, kesinlikle bekletmek gibi bir niyetim yok, hatta daha fazla guncellemek istiyorum ama gorsel olarak sizlere sunacagim birseyler olmasini bekliyorum.
www.sungurtekin.com
Alp , sanirim yine geyik derisi isi cikti sele icin
Falcon motora ben hayranim. Cok ciddi detaylar var, Piyasada yeni isimler parliyor, bu arada gecenlerde senin haberi pipeburn da gordum history ya bakar iken. Tebrik ederim. Guzel bir haber olmus.
Asiri is yogunlugundan motoru istanbula dahi getirmeye vakit bulamiyorum. O yuzden senin resimlere bakarak ic cekiyorum sadece
Buralardan bir sey lazim olur ise soyle aninda kapina gonderirim.
Kolay gelsin
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Tanisiriz bir gun, cok isterim.... bende cig kofte yapmasini seviyorum, misafirim olucak haftasonu o yuzden malzemelerimi toparlamaya calisiyorum bende, Zedaya yazdigim tam olarak saka sayilmazdi, son yapdigimda kardesim malzemeleri hazirlarken bu resimi cekmisdi,
www.sungurtekin.com
Alp gerçekten hayran kaldım. Ellerine emeğine sağlık. Bunca emek verip bu fotografları da bizimle paylaşınca insanın ya isotun olayım diyesi yada okyanusu yüzerek geçip isotlu çiğ köfte rakı yapası geliyor seninle. Kısmetse birgün tanışmak isterim. Kolay gelsin
Bir gün 4 teker istersem bir motor daha alırım.
tesekurler arkadaslar, tekrardan projeye donuyorum...
.
.
Norton on takimi triumph'a monte edebilmek icin baglanti saftini basdan yapmam gerekdi, ne uzunlugu nede rulman yataklarinin capi uygundu.
Saftin gunumuz modern "konik rulman" larina uygun sekilde tornada imal ettim.
Saftin alt rulman ic capini ustekinden cok az buyuk kabul edicek sekilde yapdim, boylelikle alt rulman asagaya kadar rahatlikla getirilip hafice isitildikdan sonra yerlestirilebilcek.
Bir sonraki asama saft somununun imalati olucak..
www.sungurtekin.com
harikasın dostum takipteyim ve heyecanla yeni resimleri beklemekteyim ...
yalnız yaptığın parçanın resimlerini çekerken , özellikle arka fon olarak yermi seçiyorsun sen yahuuu ? malzemeyi koyduğun levhaya kitlendim metal gibi duruyor da hiç çiziği yok yada resime çıkmamış ...
bak bak nerelere kitlenmişim hey allahım allah akıl fikir versin bene
sen bu işi harbiden biliyon dostum ...
E ben diyorumda bana inamıyorlar
işte kendide birnevi itiraf etti görsellerde aluminyum falan filan
kandırıyor bu Alp bizi yav yasaklanmalı bu forumlar falan Alp'e bunalıma girip duruyoruz
yakında intiharlar bile başlar,
Çanta procesi içinde biraz daha zaman lazım bana çok yoğunum ama tabi bu arada şimdi boşta durmuyorum
sürücü pilot bar,
sürücü basamak,
yolcu basamak ve
ayna uzatma procelerim 4/3 gibi bitti 10 güne yazarım çizerim bişeyler
haaaa yayınlayınca sana özelden linkini yollarım nede olsa acemilere yardım genlerimizde var bakar bakar öğrenirsin bişeyler
anlamadığın olursa yapamam diye korkup vazgeçme haaa yardım ederim )))
Şaka biryana dostum ellerine saglık,ellerinden öperiz
keşke benim de imkanım olsa ben de dalabilsem şu metallere
harley is making love with davidson
ZIPPIRMAN artik sana diyecek birsey bulamiyorum, neyse ;) .... bu arada guzel projelerle mesgulmusun, kolay gelsin neticeleri merakla bekliyoruz.. eminim cam projesi gibi kaliteli urunler cikaracaksindir.
.
.
Bugun saft somununun resimlerini yayinliyorum...
On takim baglanti saftinin somununun yapimi;
Once celik barin icini tornada olcusune getiridim, sonra icine dis acdim. Duzgun frezem olmadigi icin uygun bir somun ismarlayip onu icine dis acdigim celik tupun ucuna tornada bir elimle cevirerek tig'le fuzyon kaynagi yapdim.
tam bitmemis hali ama bu resimde tam olarak ne yapdigim belli oluyor. gordugunuz gibi o yapdigim somun yanindaki safta siki sert gecerek on takimi (rulmanlari) yerinde sabitliyor.
www.sungurtekin.com
Evet arkadaslar siradaki parcamizin adi kopek kemigi "dog bone" (benim mutis tercumem haricinde daha dogru bir karsiligi var ise lutfen katkida bulununuz)
Bu parcadan genelde iki tane olur ve gidon/handlebar'lari sabitlemek icin kullanilirlar.
Bu sefer kullandigim malseme saf pirinc.
Ilk olarak tornada tuplerin gececegi delikeri acip olcusune getirdim, sonra dis sinirlarini belirleyip once kesip, zimparalayip en son torpu ile final formunu verdim.
Irfan Bey bu altdaki resmi sizin icin cekdim, sirlarimi paylasmak zorunda birakdiniz beni ;))))
bu arada o yuvarlak olan (cicek gibi) on takim damper tokmagi
ust kismi komple serbest el yapdim, simetrik bile sayilmaz, altini tornada.
www.sungurtekin.com
Aman Ya Rabbii bunlar nasıl temiz işçiliktir böyle hemde günümüz makinalarını kullanmadan.
üstad saygıyla şapka çıkartıyor paylaşımların devamını sabırsızlıkla bekliyorum...
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)