Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Göbeksiz Jant Yapmak İstiyorummmmm

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MCT 330 special
    Ya varya izledim resmen ayar oldum bu gobeksiz teker yapımına ayın 10 undan itibaren başlıyorum şimdiden 2 tane jant siparişi verdim neden 2 tane demeyin tak sök yapa yapa 1 tanesini dağıtırım zaten

Şimdi Size 1 -2 soru sormak istiyorum herkezin anlayacağı bir şekilde yazacağım

Yanlız bunu abim görmemesi lazım motorumu tamamıyle abim yaptı ama ben bu jantı kendı basıma yapmak istiyorum yani sizden yardım alabılırım ama abimden almayacağım

benim yafrunun arka tarafı amortisörsüz

ön jantın yapısı basit aşağıdaki gibi yapmayı düşünüyorum

ancak şöyle bir sorunum varki türkiye yollarını hesaba katarsak eğer
    kendinyap ta verilmiş olan şekildeki arada ufak tekerler ile onlara kapatacak 4-5 parmak kalınlıgındakı yuvarlak ortası boş bir sac kullanmak istemiyorum.
    yani aşağıdaki gibi istemiyorum

ben aşağıdaki gibi yapmak istiyorum

jantın ustunde jant olacak gibi (anlatım bozuklugu )

Ama Arada Nasıl bir sıstem kullanmak gerektiğini çözemiyorum yanii diğeri gibi ufak tekerlekler kullansam tutmayacaktır darmadağın olacaktır ama jant ustune jant mantıgıyla gittiğim zaman arasında nasıl bir sistem kullanmalıyım yanı arasındaki sürtünmeyi azaltmak için..

kimisi gereksiz diyebilir kimisi gerekli diyebilir şimdiden olumsuz yorumlar yazan arkadaşlara sevgilerimi iletir düşüncelerine tekrardan saygı duyduğumu belirtirim.
    Hyosung ve s&t kanuni arasındaki farklar ıcın:farao: tıkla http://img441.imageshack.us/img441/2789/88496e0a04f846249c1a790.jpg

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    acaba bu şekilde motorun yol tutuşu gidişi falan nasıl olur onu hiç hesaba kattın mı ?

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ya bıraktım yol tutuşu felan...Asıl O arka teker gücü nereden nasıl alıyor...
    #sürenadam

JUSTice4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsx 1300r hayabusa

sistem bu. show amaclidir, hadi kendin boyle birsey uretebildin diyelim, gunluk kullanim icin uygun degildir.

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya bıraktım yol tutuşu felan...Asıl O arka teker gücü nereden nasıl alıyor...
    arka teker motorun cevirdigi kaucuk bi silindir ile temas halinde

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Hımmmm.... Kauçuk temas iyi fikirmiş, biraz güç kaybı felan olur gerçi ama olsun. Böyle bişey için değer bence.

Arka tekerin tasarımındaki uygunsuzluk nedir peki? Yani yeterince sağlam olmuyor mu??
    #sürenadam

JUSTice4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsx 1300r hayabusa
    cukur-tumsek-toz-toprak gostermeyeceksen yada yukarda resmi olan motosiklettin yapilis amaci gibi vitrinde sergileyeceksen sorun yaratmaz. sonucta etrafinda lastik olan bir rulmandan bahsediyoruz

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Anlıyorum, dayanıklılık sıkıntımız var...Kırılmasa bile eğilip elips olması işten bile değil diyosun... Ozaman günümüz teknolojisiyle hiç girmesek mi bu işe..?
    #sürenadam

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Arka tekere hareketide verdin kauçuk silindir yada benzeri birşeyle.
    Peki nasıl duracak bu alet. Fren konusunda da çalışmak gerekli.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

umtglsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik SK125-7
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka tekere hareketide verdin kauçuk silindir yada benzeri birşeyle.
    Peki nasıl duracak bu alet. Fren konusunda da çalışmak gerekli.
    aynen aynı kauçuk durma gorevinidemi ustleniyo yada surtunmeyle falanmı duruyo
    Uçurtma, rüzgardan güç aldığı için değil, rüzgara karşı durduğu için uçar!!

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Eger kafaya koydu isen , ve ingilizcen de yeterli ise internet sana bunu yapman icin her bilgiyi verecektir.

Yanliz arka camurluk ayni zamanda arka masa gorevi goruyor, bunu dikkate almalisin, o parca gorundugunden cok daha pahali malzemeler ile saglamlastirilmistir. Yoksa ilk cukurda ikiye ayrilir.

umarim hayaline kavusursun
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Yarın öbür gün kilyos tarafında olabilirim. Bugün rumelifenerinden öte gitmedim
    Eğer oralarda görüşme imkanımız olursa oturur konuşuruz. Benimde az çok kafam basar bu işlere. Yer alet edevat ve teknik konularda gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Özelden cep numarası yazman yeterlidir.
    Yalnız işin hakikaten zor ama imkansız değil.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    haydi bakalım...sonucu merakla bekleyeceğim

Dayanamadım al bakalım sana faydalı olabilecek bir site var...Bu arada göbeksiz jantlar sadece show amaçlı değildir...
    http://greginthedesert.net/2009/01/h...ed-motorcycle/
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    olmaz, olsa bile sağlıklı olmaz heleki türkiye gibi yolları olan bir ülkede

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Yapamazsınnnnnnnnnnnnnnn
    Olmaaazzzzzzzzzzzzzz

Merakını başka modifiyeler ile gider bence. Günümüz koşullarında olup olmamasını bırak elindeki son teknoloji ürünü makinaların, alet edavatın bir listesini yap bakalım önce. Torna, CNC tezgah bilginden, matematiğinden falan bahset bi...

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Dayanamadım al bakalım sana faydalı olabilecek bir site var...Bu arada göbeksiz jantlar sadece show amaçlı değildir...
    İstersen arabana da göbeksiz jant uygulayabilirsin
    http://www.osmoswheel.com/pages/galerie_photo.asp#

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:47 ----------

Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapamazsınnnnnnnnnnnnnnn
    Olmaaazzzzzzzzzzzzzz

Merakını başka modifiyeler ile gider bence. Günümüz koşullarında olup olmamasını bırak elindeki son teknoloji ürünü makinaların, alet edavatın bir listesini yap bakalım önce. Torna, CNC tezgah bilginden, matematiğinden falan bahset bi...
    Aaaa...kınarım ama neden kırıyorsunu arkadaşımızın şevkini hemen....bırakın paylaşsın yaratıcılığını bizimle..belki bir AYINŞITAYN vardır içinde
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

http://www.osmoswheel.com/pages/descriptif.asp

yukarıda baglantı seri üretim yapan firmanın sitesiyap bari yanıldıgımızı göster.cünkü bu işlem için mühendislik bilgisi,gerekli makineler ve cek defteri gerektiriyor
    önce bunu yap sonra digerini yaparsın
    normal custom jantlar 500 dolardan baslıyor hubless'in fiyatını yazmadım sitede var

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    konuyu açan arkadaşın böyle bir şeye girişecegine inanmıyorum. çünkü böyle birşey yapmanın maliyeti yüksek olur. fantazy işte.

Motosikleti
    MCT 330 special
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın öbür gün kilyos tarafında olabilirim. Bugün rumelifenerinden öte gitmedim
    Eğer oralarda görüşme imkanımız olursa oturur konuşuruz. Benimde az çok kafam basar bu işlere. Yer alet edevat ve teknik konularda gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Özelden cep numarası yazman yeterlidir.
    Yalnız işin hakikaten zor ama imkansız değil.
    eyw dostum gel her zaman beklerım benım hafta sonu çalışıp çalışmamam cuma gunu fılan bellı oluyor ama yınede haberlesırız

EYw dostumm tsk ederim

Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olmaz, olsa bile sağlıklı olmaz heleki türkiye gibi yolları olan bir ülkede
    bu konuda sana hak verıyorum yol deme bence tarla de :D

Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapamazsınnnnnnnnnnnnnnn
    Olmaaazzzzzzzzzzzzzz

başkan düşünmek yapmanın yarısıdır gibi bir laf vardı ben kafaya koydum doğru haklısın belkı yapamam ama bu benım denememe engel deilki ben yapamam edemem şeklinde tereddütte kalsam 8.5 sene once motora binmezdim düşerim diye tamam benım bilgim yok diyelım ama imkanları kendimize biz sağlarız düşünsene bunu yaptığımızı ve motosiklet.net adı altında bunu fuarda sergilediğimizi ne kadar güzel olur...

İstersen arabana da göbeksiz jant uygulayabilirsin
    http://www.osmoswheel.com/pages/galerie_photo.asp#

yok be dostum ben anti 4 teker ciyim :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:47 ----------

Aaaa...kınarım ama neden kırıyorsunu arkadaşımızın şevkini hemen....bırakın paylaşsın yaratıcılığını bizimle..belki bir AYINŞITAYN vardır içinde
    valla dostum benden cacık olmaz da bizden birseyler olur

Alıntı jack hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu açan arkadaşın böyle bir şeye girişecegine inanmıyorum. çünkü böyle birşey yapmanın maliyeti yüksek olur. fantazy işte.
    giriştim bile ayın onunda motorun arkasını dağıtmaya başlayacağım.... benım motorun markası mondial mct 250 ama ustundekı depo el yapımı camurluklar harley elcikler aynalar koltuk falanlar fılanlar hepsi harley... sen şimdi diyorsunya maliyeti yüksek olur diye bunlardan daha fazla tutmaz buna eminim...
    hem motorun arkasını bır kere dagıttıgım zaman geri dönüşü olamayacak bunuda biliyorum...

parcalar gelmeye başlasın hepsinin resimlerini filan da koymaya başlayacağım

ben bunu elimdeki imkanlarla yapıcam kırılır elips olur bunlar zaten dusuncelerımde olan seyler normal karsılarım kı her hatada düzeltebileyim neyin neden kaynaklandığını düzelteyim tabi tıkanmamak kaydıyla

JUSTice4all ben buna benzer bir tasarım dusunuyordum bunu gormemıstım bunun benzerini ben kendım yapmayı planlıyordum ama bu sekilde bazı aklıma takılmıs yerlerde halloldu diyebilirm

Arkadaslar ben lise mezunuyum(ticaret meslek) 2 tane üniversite(dıs ticaret - işletme) bıraktım evimde pc yokken orta okulda arkadaslarımın pcsini tamire giderdim hiç billgisayar bolumune gıtmedim yasıtlarım oyun oynarken ben arastırırdım... ben hazırcı deil yapıcı bır kafa yapım var (kimseye laf sokmuyorum hazırcı deyipte yanlıs anlasılmasın) kendim yapmak icin elimden ne geliyorsa yaparım yapanada elımden geldıgınce destek vermeye hazırım yeterkı istegi olsun ayrıca ben buna baslayınca hepinizden takıldığım yerlerde yardım ısteyeceğim bakarız gercekten kaliteli sağlam bırsey ortaya koyarız

hepinize tsk ediyorum arkadaslar bu mesajım son deıl aklınıza takılan surasını ne yapmayı dusunuyorsun yada buna benzer ne olursa olsun yazın yeterki
    Hyosung ve s&t kanuni arasındaki farklar ıcın:farao: tıkla http://img441.imageshack.us/img441/2789/88496e0a04f846249c1a790.jpg

Motosikleti
    MCT 330 special
    Arkadaşlar birsey Sormak istiyorum

bu arka teker ile ilgili kafama takılan bırsey var ortası bos oldugundan zıncır koyamam koysam bile zincir ve kayış benım motor 330 cc olmasından dolayı buyuk bır guc kaybı olacaktır en fazla 10 metrede 5. vitesi bulmuş olurum ama max hızım 40 filan olur herhalde

ben direkt şanzımanı oynatıp şanzımanı ters çevirttirsem ve direkt olarak kaucuk a aktarsam çok fazla bir güç kaybım olmaz diye düşünüyorum

bunu şanzımanı oynatmadan çarklarlada yapabilirim diye düşünüyorum ama şanzımanı oynatmam daha iyi gibime gelıyor

şanzımanı oynatıp aldığım saat yönüne dönme hareketini direkt kaucuk a aktarıp onunda tekerleğin saat yönünün tersine dönmesini sağlayarak ileri hareketini sağlamış olurum..

Frenleri ise kauçuk parçanın bir ucuna disk koyarak sağlayabilirim

Yanlışım var sa düzeltin..

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı JUSTice4all adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sistem bu. show amaclidir, hadi kendin boyle birsey uretebildin diyelim, gunluk kullanim icin uygun degildir.
    arka teker motorun cevirdigi kaucuk bi silindir ile temas halinde
    Öncelikle kolay gelsin

http://www.youtube.com/watch?v=UHoHAmrEbrk&NR=1

burada gösterildiğine göre kauçuk bir silindir teması değilde zincir var.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)