Indian ,1 beygir motor yada jeneratör ve elektrik motoru
Reklamlar
-
23 Ağustos 2010, 07:16
Merhaba ,
Bu forumlara gönderdiğim ilk mesaj ve en iyi dileklerimi sunuyorum.
Bir kaç yıl önce internette 1950 lerden kalma bir dergiden taranmış motorsiklet planları buldum. Bu planlar ilk Indian ları andıran , daha kısa ve oldukça alçak , 1914 lerin motorsikletlerini hatırlatan bir modeldi.
Motorsiklet , uçak alüminyumu profillerin birbirine kaynaklanması ile yapılmış.
Ben daha basit bir çözüm olarak , şasinin L profilli , delikli çelik profillerin kalın vidalarla birbirine tutturulması yöntemini tercih ediyorum. Yada 5 cm genişlikte , 1 cm kalınlıkta aluminyum 3 er metrelik levhaların kesilip , birbirine , zımparaladıktan sonra epoksi ile yapıştırılması yöntemini
Planlarda Briggs Stratton 1 beygir motor önerilmiş , çin sitelerine bile baktım ,
1 beygir motor bulamadım , çinde 4 beygir 2 zamanlı motorlar 50 dolar
Bu fiyatlara Türkiye de bir beygir motor nerede bulabilirim.
Bir diğer opsiyon ise jeneratör kullanıp , çamaşır makinesi motoru çevirmek
Bu ikisi 70 doları geçmemeli
Saygılarımla ,
Mustafa Umut Saraç
İstanbul
Reklamlar
-
23 Ağustos 2010, 09:25
Aşağıdaki linkte, Honda 1.1 BG mini benzinli motor bulunmaktadır. Linkte sorun yaşarsan Anadolu Motor sitesinden de mini seri olarak ulaşabilirsin. Fiyat maalesef beklediğin düzeyde değil.
Model araç satan yerlere de bakabilirsin.
http://www.anadolumotor.com.tr/tr/pr...ondamotormini4
-
23 Ağustos 2010, 09:51
Öncelikle hoş geldin. Dediğin tarz motorların sıfırları senin dediğin fiyatları birazcık? aşabilir. Bence ufak motor tamiratı ile uğraşan yerlere bakabilirsin. Ağaç motoru, tırpan motoru vs. Buralarda bol miktarda çıkma motor parçası mevcut.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
23 Ağustos 2010, 11:35
ben ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım halen. kendi motosikletinizi kendiniz mi yapacaksınız? böyle bir şey düşünüyorsanız ve hobi amaçlıysa sorun yok ama bunu yapıp trafiğe çıkmayı planlıyorsanız, 1950'lerden bugüne trafik bayaa bir değişti. resmi işlemlerini yaptıramamanız bir tarafa, kendinizi öldürtürsünüz. aman diyeyim...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)