El ile o kadar zımpara ve polisaj yapmak zor olmuştur.Ayrıca motor bloğunun sıcaklığı ile zamanla atığınız cila yanacak ve yapışan toz ve çamurla çok daha kirli gösterecektir.
Bu tarz bir parlatma yapmanın çok daha kolay bir yöntemi daha var.Dremel kullanmak ( doğru ismi el drilidir ama piyasada ingilizce ismi olan dremel diye tabir edilir). Koçtaş veya büyük yapı marketlerden alabileceğiniz gibi, karaköy meydanından temin edebilirsiniz.
Aletimiz budur.en basitinden (30 lira civarı), dijital devir göstergelisinden ( 150-250 lira civarı ) ,Elektronik tork kontrollüsüne kadar (400 lira ve üzeri ) piyasada çeşitli marka ve ebatlarda bulabilirsiniz.Bu tarz bir ale alırken hazır set olmasına özen gösterin. yani kesici uçlar, zımpara uçları ve keçeler de çantasının içinde olsun.
Motorsiklet bloğunu taşlamak ve polisaj için veya çok daha rahat kullanmak için ,uzatma aparatı setten çıkmadıysa sorun değil. Ayrıca satılabiliniyor.Piyasada bulmak mümkün.
Yapmanız gereken, en düşük devirde en ince kum zımpara ucu ile zımparalamak sonra, orta hızda kalından inceye dairesel zımpara kağıdı ile zımparalamak. ( bu işlem bile, başlı başına güzel sonuçlar verir) ve en son orta ve en son hızda keçe uç ile herhangi bir parlatıcı veya cilaya gereksinim duymadan polisaj yapmak.
Sonuç: Ayna parlaklığında bir metal motorsiklet bloğu ve sissy bar.
Yanlızzz bu işin birde kötü yanı var.Bağımlılık yapıyor. Evde metal kap kaçak , çanak çömlek , takı , metal olan ne varsa, denemeler yapmak ve parlatmak istediğiniz için saldırıyorsunuz.Motorunuzun bütün vidalarını koruma demirini ve metal olan heryerini söküp polisajlayıp, yerine gerisin geriye takıyorsunuz. bir tanesini yapmazsanız gözünüze batıyor. dremelin motoru yanana kadarda bu polisajla uğraşıyorsunuz.İki dremel motoru yaktım anca kurtarabildim kendimi bu illetten.