---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:55 ----------
Konuyu açtığım noktadan geldiğim noktaya bakınca utanıyorum sayın seyirciler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:55 ----------
Konuyu açtığım noktadan geldiğim noktaya bakınca utanıyorum sayın seyirciler
Şöyle buluşup Dremel günü yaparız bir gün herhalde
Keçelere ebaydan bakın bir sürü uç aldım ben en çokta şu metal telli olanlardan, birde küçük, elips ve dairesel keçelerden haa bir de elmas daireler aldım kesim için, ama en son aldığımın sağlamlığını denemedim 30 tane elmas başlıklı uç olduğunu iddia ediyor
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Acaba dremelide polisaj yapabilirmiyiz?Geyik bir yana, bununla şimdi ben profil boru filanda kesebilecekmiyim o tarz maharetleri de var mı?
Profil ve boru kesimi yapılıyor evet..Kesici uçlardan alıp kullanıyorsun..
Polisajı deneyeceğim ben ama Deli Çerkes in dediği gibi olmama ihtimali var..Devir çok fazla gelecek çünkü..
Gene de kromajların parlatılmasında kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum ben..
Cidden sınırı yok dremelin..Okudukça anlıyorum
Bu arada draggy, haklısın..e-bay bu konuda çok geniş içeriğe sahip ve fiyatları da çok uygunmuş..
http://www.hirdavat.com/Dremel-Polisaj-Parlatma.html
Burada da linkteki aparatlar pahalı değil...Yurtdışından kargo masrafı filan da girince daha pahalıya gelmiyor mu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:14 ----------
Ebay cidden ucuzmuş..Bu arada ebay.uk bu konuda daha ucuz ebay.com dakilerden...ingiliz orijinli olduğundandır sanırım
Çok basit bir kıyaslama yapayım:
http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Pen...,PR-18193.html
http://cgi.ebay.com/DREMEL-4486-QUIC...item2a0733f9bf
e-hırdavat'daki 8,30 € luk ürün e-bay'da 2,74 $..
Forever e-bay yani
Gerçi örnek verdiğim ürünün türkiye'ye shipping'i yok ama bulunur neticede..
Mesela şu şahaneymiş fiyat ve içerik olarak...
http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-216-...item35aa8dcaf3
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:20 ----------
Forever ebay.uk anlıycaın...hem daha çabuk ulaşır...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:22 ----------
Bu arada Deli Çerkesin bahsettiği cila mevzusuydu..polisaj oluyor bununla...Polisaj olur mu derken abartıpta Dremelin kendisini polisaj yapmayı kastetmiştim
Polisaj ile cilayı aynı anlamda kullanmıştım ben..
Bir de bence aletin maharetlerini keşfetmeden böyle bir sürü uç almamak gerek sanki..
Önce elimize gelen uçları çözelim hele
Genellikle diş teknikerleri ve kuyumcu tamircileri tarafından kullanılan Piyasemen isminde bir alet bu iş için biçilmiş kaftandır . dremele nazaran daha ufak olan bu aloetin motoru bir askı yardımı ile istenilen bir masa kenarına asılır ana elektirik devresine pedal kontrolüde sağlanabilir . kuyumcu malzemesi satanlar ve medilkallerden temin edilebilir. çok farklı amaçlar için kullanılan uçları bulunuz 1 cm kalınlığındaki bir cama çok düzgün delik açabilecek elmas uçları vardır. ben bir kuyumcu tamircisinden çok kelepir bir fiyata almıştım ..
4 kısımdır
motor, hareket kablosu, kalem ve kalem uçları çok farklı hobilere sahip kişilerin dehşet işine yarayacak bir malzemedir. saç kılından biraz daha kalın matkap uçlarından tutun polisaj, kesim,tesviye gibi bir çok işe yarar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Valla motorla gezmektense bununla evde birşeyler yapmayı özler oldum, kesin hastalık ona göre almayı düşünen varsa iyice düşünsün taşınsın Bu arada @Qweasdnon süpermiş verdiğin linkteki fiyat
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Sayın mod zaten Sayın Deli Çerkes'in gazlamalarıyla ve uyarılarına rağmen bu işe adım atıyoruz, şimdi sen çıkıp bunu dersen artık eşin dostun dolgularını yapıp üstüne polisaj filan yapmaya kalkarız...lütfen rica ediyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:41 ----------
İngiliz orijinli mallarda ebay.uk hep daha ucuz...Aslında hangi ülke malıysa orası daha ucuz doğal olarak...Mesela bir diğer hastalığım müziktir...Amerikayla İngiltere arasında bazı ürünlerde ciddi fiyat farkı var
Hem ucuz hemde çok hızlı, 3 gün önce aldığım arka çanta için stop bugün elime geçti, ABD ebayından 1-2 haftadan önce gelmiyor maalesef..
Stop lambasına bağlantı çekeceğim çantaya takılacak ledli lambada bu:
Hayırlı olsun güle güle kullan...Ben de egzoz contası siparişi vermiştim 5 günde geldi..
Bu zaten benim almayı düşündüğüm paket içeriğinde var...İyi o zaman ben onu almayı kafamda netleştirdim..Karaköy'e geçince ilk fırsatta alıyorum...
dremelle piyasemeni ayıran özellik şudur .. dremelde elektirik motoru elinizde tuttuğunuz parçanın içindedir bu yüzden o parça hantaldır ve motor küçüktür.. Oysa Piasemende motor farklı bir parçadır elinizde tuttuğunuz parça bir dolmakalemden biraz daha kalındır motordan hareketi bir sipiral kablo ile alır .. hem daha güçlüdür hem daha kolay çalışılır
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Zaten Sayın Deli Çerkes'in gönderdiği fotodaki zamazingo dediğim gibi düşündüğüm pakette var...Aynen Sayın BBRR dediğiniz gibi bu parçanın adı "esnek mil" ya da "uzatma spirali" olarak geçiyor...Sanırım bu dremel icadı benim bayaa işime yarayacak bir şey...Kafasında motorunu customize yapmak isteyen herkesin işine yarayacak bir dalgaya benziyor...
1 günlüğüne Susurluğa gittim, Başlık almış başını gitmiş.
Arkadaşlar ben kimseye gaz maz vermedim, bilakis bulaşmayın bu işlere ciddi ciddi bağımlılık yapıyor,psikolojinizi bozuyor diye uyardım.Bir süre sonra bütün takılarınızın , motor aksamının ve etrafınızdaki metal herşeyin pırıl pırıl OLMAMASI sizi delirtiyor.
Ayrıca dremel ile tel fırça aparatı ile pas kazımak veya profil demir kesmeyi düşünüyorsanız illaki hem elektornik tork kontrollü olan modelinden bulun hemde koruyucu gözlük kullanın. ( tork kontrol dediğim olay şöyle bir şey : Dairesel bir kesim taşını dremele taktınız,eğer tam dik tutmayıp bir yöne doğru hafifte olsa eğerseniz taş sıkışıp patlıyor.etrafa saçılıyor. merak etmeyin kimse yaralanmıyor ama koruyucu gözlük ile gözünüze çarpmamasını garanti ediyorsunuz. elektırnik tork kontrollu olan modellerde taş sıkışınca siz herhangi bir müdahalede bulunmadan dremel kendi kendine devrini taşın sıkışmayacağı kadar yüksek bir devire yükseltiyor . bu devre ürünün fiyatını yükseltiyor. gerçi bulamazsanızda çok sorun değil bir kaç kez taş patlatınca dikkatli kesim ve pas kazımayı öğreniyorsunuz.Şu an İstanbulda bulamıyorum ama Mac Allister marka dremel dijital tork kontrollü olanların en ucuzu 130 liraydı yanlış hatırlamıyorsam yanındaki aparatlar size her şey için rahat rahat 3 yıl yeter
Ayrıca son bir uyarı , kıymetli mücevherat parlatırken fazla parlatmayın.her parlatmanızda bir miktar inceliyor. belli bir süre sonra mesela yüzüklereriniz ( 20-30 parlatmadan sonra ) iyice incelerek parmağınızı kesecek kadar KESKİN hale geliyor.
Peki Sayın Deli Çerkes abicim son merak ettiklerimi sorayım;
1-Bu aletle Kromaj olan yere polisaj uygulamaya kalkarsak ne olur?Zararı olur mu?Kromaj mı polisaj mı var nasıl anlarız?
2-Mesela jant tellerine uygulasak?
3-Motor bloğuna uygulayacağım kuvvetle muhtemel...Peki burası ayna kıvamına gelince egzozdaki gibi sararma kararma olmayacak mı?En nihayetinde burayı her parlatmam oranın et kalınlığını inceltecek zararı olur mu?
Büyük resim ile alakalı bir başlık ve başlığı açan Osbourne ceza aldıktan sonra bu başlık yüksek çözünürlüklü resimlerden dolayı kilitlenmiştir diye bakmamıştım.Sorularınızı yeni gördüm. ( bu arada üyeler kendi mesajlarını editleyebilse bu resim olayını kendileride düzeltebilir ama moderasyon, bu seçeneği üyeye kullandırmıyorsa illaki vardır bir nedeni )
Krom aynen altın kaplama gibi micron kalınlığıyla atılır. Burada krom kaplanacak metali banyolama süresi uzun tutulursa kaplanan krom kalınlığı çok olacak ancak fiyat yükselecektir. Öncelikle krom kaplama bir metali parlatmak istiyorsanız krom parlatıcılarla deneyin.bu parlatıcılarda aynı zamanla eritken maddelerde olduğu için kromun üstünü kaplayan oksidasyonuda alacak ve mat görüntü gidecektir. Eğer kaplama korozyona girmişse dremelle krom kaplamayı olduğu gibi kaldırıp alttaki saf metali polisaja yapasanız krom kadar uzun ömürlü olmasada kroma yakın bir parlaklık elde edebilirsiniz.ancak çabuk paslanacaktır.
Jant telleri için keçe uçlarla denemeler yapın.eğer sıknıtı olmuyorsa yapılacak işin süresi ki uzun sürecektyir. gözünüzü korkutmuyorsa elbette yapılabilinir.
Motor bloğu kolay kolay kararmaz.ama en nihayetinde en sıcak alan illaki zamala ( 1 yıl gibi bir sürede ) kararma olacaktır. bu durumda tekrardan polisaj yaparsanız eski haline dönecektir. bu işlemi zımpara ile yaparsanız et kalınlığında ciddi bir incelme olur.kaldırki buna gerek yok. keçe uç ile sadece mikron mertebesinde bir incelme ile sadece zımparadan da daha parlak bir şekilde parlatabilirsiniz.
Ayrıca kaba metali ön polisajını için artık kot kumaşından yapılmış uçlardan satın alıp önce bununla sonra keçe ile parlatırsanız daha pürüzsüz bir yüzel elde edersiniz.yanlız bu ko kumaşından yapılanı motor bloğu için kullanmayın kaçırısanız motor bloğudaki boyayı kazır.mesela ayaklıklar veya elcikler matlaşmış olsun , kaba kiri pası , kot kumaşıyla yapılan uçla alıp , ince parlatmayı keçe uçla yapın..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)