diğer çalışmalarınızıda inceledim hayran kalmamak elde değil süper takipcinizim
diğer çalışmalarınızıda inceledim hayran kalmamak elde değil süper takipcinizim
su anki garajimin hali, is icin kullandigim makinalari depoya yolladim, yer kalmamisdi, yeni testere, sac kesme, tas vs. ismarladim bi tanede sac kivirma aletininide kendim yapiyorum, bu projede cok ihtiyacim olucak aluminyum levhalari kivirmak icin, resimlerini yayinliyacagim,
Kamciyi gecen hafta cikardim vintage motor gezizi vardi sahil yolundan malibu ordan canyonlardan vadiye donus komple 100 mile yakin yol yapdim, 160km falan,
kardesim sokumunde yardimci oldu,
tabi ilk once o koca oturakdan kurtulduk,
depo
ve elektrik tesisati, karburator vs..
4 silindir 4 karburator (yani 4 borazan )
bir suru kablo/terminal farin icine gizlenmis
biraz temizlik,
su anki halimiz
www.sungurtekin.com
sıralı 4 cafe racer. çok şugar olacak gibi
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
0 dan yetiştirecek eleman lazım sa beni yanına al hocam boş bir levha gibiyim
diger calismalarinizdan sadece birisini inceleyebildim, geri kalanini gun sonunda umarim, gerek imkanlariniza gerekse kabiliyetinize imrenmemek mumkun degil, kisa bir sure icinde makine muhendisliginden mezun olucam, bu surecte en kucuk atolyelerden, turkiyenin en buyuk beyaz esya ureticilerinden birisinin argesi dahil cok cesitli yerlerde calistim, staj yaptim, bulundum vb... bunun sonucunda gerek imkanlar acisindan gerekse teknik yeterlilik acisindan bulundugunuz noktaya erisebilecek cok az insan oldugunu dusunuyorum, ozellikle garajinizdaki teknik ekipmani turkiyede bircok atolyede bulmak imkansiz malesef...
gecen yaz boyunca californiyadaydim, ordaki atmosferi kokladiktan sonra ortaminizi biraz hayal edebiliyorum ve o gunleri cok ozluyorum, yaptiginiz isten cok keyif aldiginiz belli, yerinizde olmayi istedim, tadini cikartin ve firsat buldukca bizimle paylasin ki bizde tadini cikartalim..
su anda ise yine egitim icin fransadayim, tr-usa-eu arasinda yeterince gozlem yaptigimi dusunerek, sizin bahanenizle nacizhane bir tespitte bulunmak istiyorum: usa deki imkan ve hayat sartlarini dunyanin hic bir yerinde bulmak mumkun degil ama burda onemli olan bu sartlari sonuna kadar kullanabilmek oluyorki sizin fazlasiyla bunu yaptiginiz ortada, avrupada ise anlam veremedigim bir pahalilik ve sasirtici bir brokrasi -bir cok alanda, ozellikle bankacilik gibi, turkiyeden cok daha fazla brokratik surec- (ozellikle fransa ozelinde) var, teknik anlamda da bu denli rahat ve yaratici projelere imza atacak yeteneklerle henuz karsilasamadim burda, keske mumkun olsa CA daki imkanlari turkiyede saglayabilsek, nice yaratici, yapmasi ve takip etmesi keyifli projeleri hayata gecirebilsek...
bu kadar sitemden sonra yeni proejenizde bir kez daha bir eser yaratacaginiza emin olarak, size keyifli calismalar diliyorum...
ayrica calismlarinizi daha toplu olarak takip edebilecegim bir blog sayfaniz var ise adresini paylasabilir misiniz?
imzasındaki siteyi takip edebilirsin ;)
mekandaki torna tezgahıda çok orijinal!
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
'' Angel Spear ''
Önceki projelerini de büyük bir beğeni ile okuyup, izledim..
Yaşamları boyunca musluk contası dahi değişmemiş;
eline çekiç , pense alet edevat almamış,hiç üretmemiş,
devamlı tüketmiş ve üretene destek olmamış kişi veya
kişiler zaman zaman seni eleştirmekte ve tabiki bundan
sonra da acımasızca eleştireceklerdir..
Bence bu kişilere cevap verip zamanını harcamamalısın..
O saygısız kişilere cevap vermek; değer vermek anlamı
taşır. Senin bilgi ve emeğine değer vermeyene bence;
hiç cevap vermemelisin.
Bu konuda seni eleştirecek kişinin bilgi düzeyinin ve
el becerisinin en az senin kadar veya sana yakın
düzeyde olması gerekir.
Aksi halde ise kimsenin emeği eleştirmeye hakkı olduğunu
düşünmüyorum.
Beğenmeyen başka sayfaya gider..
Kim ne derse desin !... sen zaten bu yola baş koymuşsun , devam
edeceksin vede etmelisin. Bu yolda başarılarının devamını diler, yeni
projelerini sabırsızlıkla beklediğimizi bilmeni isterim..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Burnuma güzel kokular geldi Angel spear yeni projende kolaylıklar diliyorum..
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
tesekurler arkadaslar, vakit oldukca elimden geleni yapicagim,
benimde cok sevdigim bir makinam, ikinci dunya savasi donemi, 1944 yapimi atlas 10" (25.4 cm)
Bir gun yolun duserse beklerim, ama sen yinede bu isleri seviyorsan vaktinde varsa sac plaka bul bide cekic bir seyler yarat, vaktin nasil gectigine inanamiyacaksin ustelik cok seyde ogreneceksin (bu fikri veriyorum cunku aynisini bende yaptim halada yapmakdayim), sevgiler tanturk
Haklisin, enerjimizi positiv yonde kullanmaliyiz.
kendimi ileri bir duzeyde gormuyorum, sadece yaptiklarimi severek yapiyorum ve elimden geldigince belli bir disiplinde tutmaya calisiyorum.
herzaman farkli yorumlar olucakdir, onlarda bu forum ortaminin tuzu/biberi
tesvigin icin tesekurler Şeyh Şamil
www.sungurtekin.com
Sac plaka paslanmaz plaka satış satış sonrası destek verilir şaka bi yana rulo sac satışı yapıyorum istanbul edirnekapıda yerimiz isteyen olursa plaka sac konusunda yardımcı olurum arkadaşlar.
angel spear, gerçekten çok başarılı projelere imza atıyorsun. imrenerek takip ediyorum. keşke türkiyede olsaydın
benim gerçekten merak ettiğim bir konu var. motorları bu şekilde kesip biçip, elden geçirirken, parçaları nasıl temin ediyorsunuz? Bende motorumda bazı noktaları değiştirmek istiyorum istediğim değişikliği yapmak için uygun parçayı nasıl bulurum, uygun parça bulamazsam nasıl uydururum hiç bilmiyorum. Doğrudan, kes-kaynat yöntemi yeterli oluyor mu?
Aslanlar kendi yazarlarına kavuşuncaya kadar, kitaplar avcıyı övecektir.
selam RAHIP
mumkun oldukca parcalari kendim imal ediyorum, ihtiyac duyduklarimin (parca, malzeme, makina vs..) tamamini online siparis veriyorum kendi yerime getirtiriyorum.
uydurma, kesme bicme islerini bobbercycle'a danisabilirsin kendisi tr, istanbulda asagindaki topikde projesini gorebilirsin
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...l-projesi.html
tesekurler,
alp
www.sungurtekin.com
The Whip ve Porsche iyi arkadaş olmuşlar sanırım
Elinize sağlık çok güzel bir iş çıkacak..
Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own
Motorun Hala Albenisi Var Ve Duruşu Süper...
Son Halini Merakla Bekliyorum (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
tesekurler,
.
.
.
Benzin ve yag deposu tamami ile el yapimi aluminyumdan imal edicegim, bir onceki projede yuvarlak hatlar kullanmisdim bu farkli olucak
3d'de benzin deposunun formunu gorebilirsiniz. gorsel anlatim icin render yapmadim, su asamadaki ihtiyacim olan sablonlar icin kullanicagim.
buda yag deposu
genel olarak design bu, bircok duzlemin farkli acilarla bir araya gelmesi ile olusturulan bir form yarattim. Bazi detaylari ilerde ekleyecegim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:44 ----------
tabiki o bilgisayarda cizdigim formlarin gercek hayatta yapabilmem icin bazi aletlere ihtiyacim olucak, bunlardan biri sheet metal brake, sac bukme aleti (tam adini bilen yazar)
bunu kendim yapmaya karar verdim cunku istedigim ozelliklerde olanini bulamadim, coguda cok buyuk,
Neyse asagidaki parcalari hurda fiyatina burdaki sanayideki malzemeciden aldim.
ve biraraya getirmeye basladim:
ve karsinizda sac buken
ilk test sonuclarindan memnunum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:31 ----------
elbette bilgisayardaki tasarimi aluminyumdan son halini yapmadan styrofoam'dan mokapini hazirlayip motorun uzerine koydum, boylelikle deponun diger komponentlerle olan orantisini kontrol ettim ona gorede bilgisayarda ufak tefek degisiklikler yapdim,
www.sungurtekin.com
elimdeki cb'nin yeni deposu
printer'dan baski alinip sablonlarin hazirlanmasi
aluminyuma sablonlarin gecirilmesi
kesim
.
.
benzin deposunun bukum islemleri
.
.
.
yag deposu hassas bukum ve duzeltmeler
yag deposunun tig'le puntalanmasi
alt arka puntalanmis hali
alt on puntalanmis hali
birlesme yerlerinin kaynatilmasi
zimpara ile kabasinin alinmasi
ege ile koselerin duzeltilmesi
yag deposu:
pek isik yok, ama yinede hic yokdan iyidir, yuzey temizlemesi henuz yapilmadi. scotch-brite/wd40 ile finish yapicagim.
bakalim bu hafta benzin deposunuda bitirebilecek miyim
www.sungurtekin.com
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)