Arkadaşlar bilhasa bahar aylarından itibaren geziler ve çarşı pazar alışverişlerin de , çanta hacminin yetersiz koldığı durumlarda , yan çanta arayışına gittim..Motorun denge ve görünümünü bozacağı için de bir türlü montajına cesaret edemedim...
Bende çantamın üzerine Portbagaj yapmaya karar verdim...Ama boru kıvırma aparatım olmadığı içinde bir türlü işe başlayamadım..
Hanımın eski pazar çantasının taşıyıcı torbasının yırtılıp iş görmez haline gelmesi ve yeni birtane alalım demesiyle , işte portbagaj için aradığımı buldum dedim...Bir pazar çantası nın profil kısımından ben ve iki arkadaşıma da yapmamla üç adet Portbagaj imal etmiş oldum...
Sizlerde yapabilir ve motorunuza kullanımda kolaylık ,görünümde şıklık getirmiş olursunuz.....Belki elinden iş gelen arkadaşlarıma yardımcı olabilir düşüncesiyle de sizlerle paylaşmak istedim...Yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin....
Yapılışı..
Pazar arabası nın 3 tane u dönüşlu borusu vardır.....1 elle tutup çekilen yer 2..çantanın üzerine oturduğu kısım 3..arabanın yere basan ayak kısımı .. 3 adet u profilin en ölçüleri , iki , üç Cm farklılıklar göstermektedir..Buda çantamızın en ölçülerinde bize kolaylık sağlamaktadır...Hangi ölçü çantaya uygun ise onu kullanacağız demektir....
Ben kendime çantam ufak olduğu için ölçüsü en küçük olan torbanın oturduğu kısımı keserek kullandım.Uygun ölçüye göre kesmiş olduğum yuvarlak profilin küflü kısımlarını ve boyasını kazıyarak çıkardım..Zımparalıyarak boya ya hazır hale getirdim..
Benim çantam siyah rekli . Portbagajın üzerinde görülebilir olması için
gümüş greisi sprey boya alarak boyadım .Sizlerde çantanızın rengine uyum sağlayacak boya rengini seçebilirsiniz..Pazar arabası üzerindeki siyah plastik 2 adet tutma yerlerini birini arkaya tam olarak oturttum diğerini ortadan ikiye keserek sağ ve sol profil üzerine koydum....Bu hem görünüşü hemde goyanın çizilmesini engelliyecektir..Yuvarlak profilin kesik uç kısımlarına da yine araba üzerindeki tapaları çıkarıp bu kesik uçların olduğu yere taktım.. Son olarakta portbagajı çantanınüzerine koyarak işaretledim ve hem çanta üstüne hemde ptofile alttan delerek Trafon bvidayla çantanın kapağına alt taraftan vidaladım.. Port bagaj altındaki takozları elimdeki malzemeden uydurarak monte ettim...BU takoz malzemeyi siz de evinizde bulabilirsiniz mesela iplik makaralarının plastik kısımı ..veya hırdavatçılarda satılan plastik veya lastik takozlar....
Haydi kolay gelsin...
/SIZE]