Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sportster dan BOBBER projesi

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    xs 650
    Alıntı Angel Spear adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen oyle Powell Peralta, yillarin degisilmez g-bones'u

kaykaycilar burda bobber kullaniyor, ben dahil ;)

bu arada sendede sportster var galiba?
    angel naber nasılsın?
    ben kendim yaptırdım tekerleği (for chain tensioner) kestamid di galiba ismi malzemenin sanırım iyi çalışacak,
    hazır almak yerine imalat çok zewkli
    http://deryaatmaca.blogspot.com

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Angel Spear adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen oyle Powell Peralta, yillarin degisilmez g-bones'u

kaykaycilar burda bobber kullaniyor, ben dahil ;)

bu arada sendede sportster var galiba?
    vav öyle bir genelleme var demek; bende onlar
    danım oyleyse bende ban this vhs var hala saklıyorum powel serisinin üstüne video yok
    evet.bır suredır ugrastıgım '99 883 var
    uzun bır sure orjınal kullandım sımdı yavas yavas kesıp bıcmeye basladım.acıkcası senın topıc'te etkılı oldu dıyebılırım.yavastan atolyede hazırlıyorum senın kadar olmasada bende kendı capımda bırseyler yaptım

dionysos06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Maşallah. Kurban olduğum Allah ne yetenekler veriyor insanlara Hayranlıkla tek tek inceledim ilk sayfadan beri... Hocam harikasınız... Umarım yeni projelerinizide bizlerle paylaşırsınız. Kalın sağlıcakla.
    Bir garip yolcu...

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Merhaba,
    Epeyden bu yana ugramamistim bu topic'e ancak tüm sayfa ve safhalarini tek tek izledim, tek kelime ile super bir Bobber olmuş...ellerine saglik ve nasil derler oralarda kisaca? good job
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

motorunuz çok güzel kazasız sürüşler dileklerimle bir soru sormak istiyorum bende bobber tarzında bir motor yapmak için kendimce bi çalışmaya başladım ama bu arka teker mesafesi yani arka tarafa yapılacak çekme çelikten şasenin teker merkez ön teker arası ve yerden yüksekliği için bi standart varmı yoksa kafamıza göremi yapıcaz bu işi onu merak ettim motorum 1969 model 250cc jawa yardımcı olursanız sevinirim.
    [B][/B]rüzgarı yüzünüzde hissedemediğiniz gün bi terslik var demektir.:bounce:

Angel Spear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1977 cb750
    tesekurler arkadaslar,

Alıntı roromeo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorunuz çok güzel kazasız sürüşler dileklerimle bir soru sormak istiyorum bende bobber tarzında bir motor yapmak için kendimce bi çalışmaya başladım ama bu arka teker mesafesi yani arka tarafa yapılacak çekme çelikten şasenin teker merkez ön teker arası ve yerden yüksekliği için bi standart varmı yoksa kafamıza göremi yapıcaz bu işi onu merak ettim motorum 1969 model 250cc jawa yardımcı olursanız sevinirim.
    roromeo, tesekur ederim, bu isin standardi yok amacina gore tasarliyabilirsin,
    bence yere nekadar yakin olursa o kadar iyi ve guzel, arkaya takacagin hardtail in uzatilmasina stretch deniyor standardin (aks noktasinin geriye alinmasi), 4cm, 8cm geriye yada daha bile fazla saseyi uzatabilirsn, bahsettigin cekme omu bilmiyorum,

bir arkadasim "volgasbobber" java projesi uzerinde calisiyor hardtail konusunda onada danisabilirsin

on tarafin uzatilmasinin belli kurallari var, rake ve trail ini hesaplaman gerek, ama bir cok sitede izahi var
    ornekler
    http://www.seegercycle.com/rake-and-trail.aspx
    http://rawge.bravepages.com/minichop...Rake_Trail.htm

sen basla projene, gerisi gelir , yeterki iste ve kararli ol

umarim yazdiklarim isine yarar,
    tesekurler

.
    .
    .

bu arada bugun kamcimizi long beach'de "born free" showa goturduk,

gosterilen ilgi bizi sevindirdi

bircok resim var daha sonra resim kategorisinde show un resimlerini yayinlarim
    www.sungurtekin.com

Show'un resimlerini de bekliyoruz..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    1977 cb750
    Alıntı Şeyh Şamil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Show'un resimlerini de bekliyoruz..
    resimler burda
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...otor-show.html
    www.sungurtekin.com

izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    valla aga çakmaktaşların motoru bundan daha moderndir zevkler tartışılmaz ama orjinal motoru yazık ettiniz resmen gavur oldu.bende eski bi rus vardı keşke onuda böyle dizayn etseymişim baya sükse yapardı.saygılar

Motosikleti
    1977 cb750
    Alıntı izm35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla aga çakmaktaşların motoru bundan daha moderndir zevkler tartışılmaz ama orjinal motoru yazık ettiniz resmen gavur oldu.bende eski bi rus vardı keşke onuda böyle dizayn etseymişim baya sükse yapardı.saygılar
    selam izm35
    cakmaktas ha, guzelmis yazik oldu derken herhalde ekonomik acidan demiyorsun? guzel vesile oldu bari tum arkadaslarima birkac bilgi veriym o zaman:
    Projelerimin kararlarini kendim veriyorum ve uzerinde calisirken cok keyif aliyorum. Tasarimci olarak projemin uluslar arasi PLATFORMDA takdir/kabul gormesi onemlidir.
    Bu kamci avustralyadan fransaya japonyadan rusyaya ve baska bircok ulkenin forumlarinda/bloglarinda/internet dergilerinde yayinlandi ve yuzlerce yorum aldi.
    bi bak istersen burda bi iki tane link koydum/ bu arada youtube da 100000 in uzerinde izlendi

her ne kadar bu isi para kazanmak icin yapmasamda, motor yapimi yada parca uretimi icin surekli e-mail aliyorum, (su anda elimde yeni bir musteri projesi var, CB projesi bittiginde ona basliyacagim ) Kamci yi almak isteyen oldu,, teklif edilen parayla bu projenin basinda gordugunuz sportsterdan 3-4 tane alinabilirdi ancak satmayi dusunmuyorum ve o paralarada degcegine inanmiyorum, burada iscilik malin kendisinden kat kat daha pahali!

senin motorun ne bilmem ancak motorun rusu, cinlisi, arabi ne kadar gavursa harleydi o kadar gavur be, bende biraz asyali turk el isciligi kattiym dedim, sonuc buralarda :

http://www.chopcult.com/news/article...-the-whip.html

http://www.pipeburn.com/home/2010/7/...er-bobber.html

http://www.hdsportsters.com/blog/?p=4

http://www.youtube.com/watch?v=1c1iJXMMWDk

http://www.motosiklet.net/forum/moto...resimleri.html

sevgiler
    alp
    www.sungurtekin.com

Qweasdnon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar XVS650
    Bizde boş konuşan çok olur...10 numara işler yapıyorsunuz...İşlerinizde tarz ve karakter var,ruh var...Cafe racer için de bekliyoruz...Bir gün bobber projemle umarım bende paylaşımda bulunurum...Başarılarınızın devamını diliyorum,selamlar...

Motosikleti
    1977 cb750
    Bu motora tasarladigim shifter kiti baya ilgi gordu. Bircok kisi siparis vermek icin iletisime geciyor, benimde ya vakdim olmuyor yada useniyorum, ama bu son siparisi kabul ettim ve blogumda dokumantasyonunu yayinlamaya karar verdim cunku ilk yapdigimdan daha detayli olducakdi.

Oncelikle tum civata/somun/rod vs.. paslanmas celik tercih ettim ve yaparken daha profosyonel makinalar kullandim, ornegin rulman yatagini tornamda isledim boylelikle cok daha hassas oldu, Buyuk delikleride daire testereleri ile acdim.
    yapim asamalari blogumda / sonuc bu:

www.sungurtekin.com

cafeole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer - Mondial MR150 - Vespa PX-200E '93
    Bi kaç saat aldı bütün sayfaları okumam. ama her dakikasına değdi gerçekten, hem "bikers build off" tadında hassas tertemiz hatasız bir çalışma, hem kendimce yaptığım planlar açısındanda bir rehber gibi... üstelik türkçe nasıl yapılır kılavuzu gibi
    gurur duydum cidden. çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve cafe racer çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum..

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Konuyu merakla okudum. Emeğiniz sonucunda hoşa giden güzel bir şeyin ortaya çıkması çok güzel. El emeği ile ürettiğiniz parçaların, benzer düşleri olup da yeterli makine ve el emeğine sahip olamayanlar için tekrar üretip satışa çıkartmanız da bence çok anlamlı. Ticari bir amacınız olduğunu sanmıyorum çünkü Kaç harleyci motorunu kesip biçip kamçı stili vites takmak ister ? bence en fazla 100 bilemediniz 200 ...

Motosikleti
    1977 cb750
    Alıntı cafeole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi kaç saat aldı bütün sayfaları okumam. ama her dakikasına değdi gerçekten, hem "bikers build off" tadında hassas tertemiz hatasız bir çalışma, hem kendimce yaptığım planlar açısındanda bir rehber gibi... üstelik türkçe nasıl yapılır kılavuzu gibi
    gurur duydum cidden. çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve cafe racer çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum..
    tesekurler cafeole

Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu merakla okudum. Emeğiniz sonucunda hoşa giden güzel bir şeyin ortaya çıkması çok güzel. El emeği ile ürettiğiniz parçaların, benzer düşleri olup da yeterli makine ve el emeğine sahip olamayanlar için tekrar üretip satışa çıkartmanız da bence çok anlamlı. Ticari bir amacınız olduğunu sanmıyorum çünkü Kaç harleyci motorunu kesip biçip kamçı stili vites takmak ister ? bence en fazla 100 bilemediniz 200 ...
    TheNightHawk, haklisin, ben guzel sanatlardan mevzunum, endustri urunleri tasarimi okudum ve amacim bunlari sanat olarak icra etmek, bir cok kisi taniyorum hobbysini isine donusturen, bence bu kotu bir sey (istisnalar olabilir), cunku artik para kazanma endiseniz basliyacakdir.
    sadece bu motorun videosu gunde ortalama 500 kere izleniyor, bu yuzden bircok kisi benden parca talep ediyor.
    ama dedigim gibi ben ne istersem onu istedigim sekilde istedigim zamanda yapicagim, herhangi bir musteri kisitlamasi olmadan. yapilan emeklerin sergilenmesi / talep gormesi bir sanatciyi/zanatkari en mutlu eden neticedir.
    bence sanatin icersine ticari kaygi girerse bu sanat olmakdan cikar. ticari olarak yapdigim baska isler var zaten.

burada yeni bir proje yayinliyorum, tarzimi begenen birisi benden kendisi icin klasik bir motor yapmami istedi
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...h-projesi.html

tesekurler
    www.sungurtekin.com

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Cevabınız için ben teşekkür ederim. Umarım sıkılmadan usanmadan projelerinize devam edebilecek enerjiyi, sevgiyi ve maddi imkanı her zaman bulursunuz. Kolay gelsin

Sevgili dostum Angel Spear Yapmış oldun çalışmadan dolayı seni tebrik ediyorum .

Önümüzdeki günlerde bir projeyede(1950 li model ingiliz BSA ile ) ben başlamayı planlıyorum ve bu konuyu internette bulmam inanılmaz bir nimet oldu benim için, bir çok konuda referans olacak banada.

Başlayacağım projenin daha önce yapılmış örenği araşğıdaki resimde bulunuyor.

Kafamda değişmesi gereken 1-2 nokta var onlarıda kendime göre uyarladığımda bu modele yakın bişey çıkacak ortaya.

Not: Shifter a aşık oldum tek aklımdaki soru neden önde değil kullanımı kolaylaştırmak adına önden komut veren bir shifter daha iyi olurdu diye düşünüyorum .

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    XS650 nin kopyalandığı motor türü, tam bir ingiliz klasiği, o bir BSA; motorlara merakım da Edirneli Kont Ümit'in BSA sına aşık olup başlamıştım, hala da duruyor o motor Ümit abi revizyondan geçiriyor bobber yapılmaya en yatkın ve en güzel sonuçlar çıkaran motorlar Hayırlı uğurlu olsun projeniz, bir kaç arkadaş ben dahil niyetlendik ama hala niyet aşamasındayız shifter bence arkada olmalı denge açısından, bir sandalyeye oturup denerseniz, sol kolunuzu arkaya atınca sağ kolun rahtça hareket ettiği ama önde olursa sağ elinizin rahat hareket edemeyeceğini görebilirsiniz..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

Motosikleti
    1977 cb750
    Alıntı aLLy_Bobber adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili dostum Angel Spear Yapmış oldun çalışmadan dolayı seni tebrik ediyorum .

Önümüzdeki günlerde bir projeyede(1950 li model ingiliz BSA ile ) ben başlamayı planlıyorum ve bu konuyu internette bulmam inanılmaz bir nimet oldu benim için, bir çok konuda referans olacak banada.

Başlayacağım projenin daha önce yapılmış örenği araşğıdaki resimde bulunuyor.

Kafamda değişmesi gereken 1-2 nokta var onlarıda kendime göre uyarladığımda bu modele yakın bişey çıkacak ortaya.
    .
    .

Not: Shifter a aşık oldum tek aklımdaki soru neden önde değil kullanımı kolaylaştırmak adına önden komut veren bir shifter daha iyi olurdu diye düşünüyorum .
    aLLy_Bobber, tesekurler
    projen hayirli olsun, motoru gormeden tek tavsiye edebilcegim sey, eger motosiklet eksiksiz ve duzgun ise orjinal topla, artik cok azaldilar.
    burada triumph yapiyorum bende

bana BSA resimlerini email at istersen, gormek isterim
    alp@sungurtekin.com

shifter one alinabiliyor istenirse ama orada gayet rahat benim icin,
    tesekurler

Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    XS650 nin kopyalandığı motor türü, tam bir ingiliz klasiği, o bir BSA; motorlara merakım da Edirneli Kont Ümit'in BSA sına aşık olup başlamıştım, hala da duruyor o motor Ümit abi revizyondan geçiriyor bobber yapılmaya en yatkın ve en güzel sonuçlar çıkaran motorlar Hayırlı uğurlu olsun projeniz, bir kaç arkadaş ben dahil niyetlendik ama hala niyet aşamasındayız shifter bence arkada olmalı denge açısından, bir sandalyeye oturup denerseniz, sol kolunuzu arkaya atınca sağ kolun rahtça hareket ettiği ama önde olursa sağ elinizin rahat hareket edemeyeceğini görebilirsiniz..
    selam draggy, keyifler iyidir umarim
    www.sungurtekin.com

[QUOTE=Angel Spear;2265054]aLLy_Bobber, tesekurler
    projen hayirli olsun, motoru gormeden tek tavsiye edebilcegim sey, eger motosiklet eksiksiz ve duzgun ise orjinal topla, artik cok azaldilar.
    burada triumph yapiyorum bende

bana BSA resimlerini email at istersen, gormek isterim
    alp@sungurtekin.com

Angel Spear Motor düzgün henüz pazarlık aşamasındayız kısmetse hafta sonu alınacak henüz almadan bana ait miş gibi resimleri yollamıyayım ama alınca detaylı koyacağım buraya.

diğer konuya gelince endi orj sasesini ve parçalarını kesip biçmeyeceğim gerekli parçaları satın alıp yada üretip o şekilde kullanacağım yani istenirse geriye dönüşü hemen gerçekleşecek bir proje olacak.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler