Ybr de flaşöre iki tane soket girmiş..Bunların birinden kablo çekerken kesmeden nasıl alacağız..!
Ybr de flaşöre iki tane soket girmiş..Bunların birinden kablo çekerken kesmeden nasıl alacağız..!
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
güzel bilgi
ya ne demişler ?
Hala anlamadım yani tüm sayfalara baktım ..
You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak
Eyong kardes, motosikletinin arkadan görüntüsünde resimde sinyaller yanip söner bir foto var. O fotoyu nasil yanip sönmeli hale getirdin bana nasil yaptigini anlatabilir misin?
Faydalı bilgiler tşk.ler
Ey insan!Kaf dağı kadar yüksekte olsanda Kefene sığacak kadar küçüksün.UNUTMA:her şeyin bir hesabı var;üzdüğün kadar üzülürsün!
bende 1. yöntemi kullandım fakat butona artıları bağladım kontak kapalıyken çalışmadı bu seferde flaşöre aküden hat verdim bu seferde kontak kapalıyken motorda elektrik var nasıl bir yol izleyeyim
Merhaba bende honda cbx 250 var debriyaj tası değişecek bilen arkadaş varsa elinde olan vs. yarıdmcı olsun uygun nerden bulabırlırm
@debrecen bana düşmez ama sence bu sorunun yeri burası mı? Ayrıca şu flaşör meselesinde küçük bi sorum olacak; eğer yanlış anlamadıysam, biz kontağı açtığımız anda flaşör sinyal akımı vermeye başlıyor, sinyal kolu sadece bu akımın nereye gideceğini ayarlıyor. Doğru mudur?
_-Konur-_
Ehehehehe Bende tutamamıştım :D:D:D Yalnız cidden sorumu cevaplayabilecek bi babayiğit arıyorum :D
_-Konur-_
konur aksi bir sistem mevcut değilse evet dediğin gibi;
flaşör girişinde sürekli enerji var ama kumanda ile ampüllere hat açmadığında devreye girmiyor.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Olcay Bey Elinize sağlık. Sağolun.
DX.com'dan bu düğmeyi almıştım
Ben de bugün bu anlatılanlardan hareketle bağlantıyı gerçekleştirdim ve sinyallerin dördü birden yanıp sönmeye başladı. Düğmeyi koyacak yeri hala bulamadığımdan işim bitmedi ama bağlantı işini hallettim.
Merak ettiğim hususları danışacaktım.
Bu işte röle kullanmak şart mıdır?
Bu aldığım düğmede 3 tane çıkış var. Bunlardan ortada yer alan kırmızı kabloya + verdikten sonra diğer ikisini sağ ve sol sinyallere giden kablolara bağlarsak sinyallerin dördü yanar mı?
Düğme veya sinyal flaşörü herhangi bir zarar görür mü?
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
Konu eski ama ben burdan ilham almıştım. O yüzden buraya yazmayı uygun gördüm. Ben de bu gün flaşör projemi tamamladım. Tek röle kullandım ama tek röle kullanacaksanız anahtarınız 3 veya 4 bacaklı olmalı.
Bende aynı düğmeyi mondial servisinden aldım. SYM Joyride için röle ile falan uğraşmadan nasıl bağlantı yapabilirim bilgi verebilecek arkadaş var mıdır. Sanırsam bu buton 3 kabloyu da devreye sokuyor. sağ ve sol kabloları sinyallerin + ucuna, ortadaki kabloyu da flaşörden sinyal düğmesine giden kabloya bağlasak sağlıklı çalışır mı?
Bu gün bende hallettim 4 lü olayını. Üst mesajda sorduğum gibi yaptım. Sinyal kütüğünden kablo çekerek butona bağladım. Orjinal gibi oldu... Daha önceden de sele altına led şerit ve çakmak soketi yapmıştım. Maşallah motorda eksik kalmadı... Bu arada da öğreniyorum bu işleri walla helal bana
Bunu bende yapayım dedim ama yapamam zarar veririm diye motora korkuyorum, elektrikten pek anladığım söylenemez. Bu işi benim yapabileceğim en basit şekli pil ampül ve düğme :D Bu işi bilen birisi ile yapmak lazım hatta rutin bakıma götürdüğümüzde servise sormak lazım yaparlar mı diye Çünkü gerçekten çok işe yarayan bir sistem.
dörtlü flaşör devresi arayışımda şöyle bir cizime rastladım:
burda triyak'a ne gerek var anlayamadım.. aramızdaki elektronikçiler bana kısaca anlatabilir mi?
Triyak da bir nevi röle gibi çalışır. A1-A2 arası her iki yönde açıp kapanabilen AC anahtarı gibidir.
G yazan ayağına küçük bir akım verince A1-A2 arası akım geçiriyor.
Tek bir anahtar (KONTAK) ile sistemi çalıştırmak için buna benzer sistemler transistör ile de kullanılabilir.
A2 deki diyotlar sinyalin diğer tarafı yakmasını engeller.
Bu devrede A2 ucuna bir buzzer bağlayıp, diğer ucunu şaseye verirseniz hem dörtlü hem sinyalde bip bip eder.
Buzzeri A1 e bağlarsanız gene aynı sonucu verir.
eyvallah ilkerabi - bunları biliyorum, asıl sorum neden triyak kullanmış bu devrede?
hani şu şekilde de çalışır yani..
acaba akımı anahtara yüklememek için mi?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)