Siz böyle yazınca tam bir şartname gereği gibi olmuş sanki. Ama gerçektende şartnameler bu özellikleri istiyor bu malzemeden.
Malzeme büyük çaplı elektrik kablolarının dış zırhı. Tedaşla ilgisi olanlar bilir. Büyük kablolarda ek çalışmalarında bu dış
çeper çıkarılır. Bende bir gezimde bu malzemeye denk geldim.
Kopmaya ,darbeye,soğuğa,sıcağa,kırılmaya dayanıklı oluşu mecburen istenen şartlardan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------
Güzel benzetme
Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
Öncelikle kazanız ve yaşadıklarınız için geçmiş olsun. Hiç birimizin böyle kazalar yaşamamasını dilerim.
Ben bu işlemi korumalı eldiven yaptım, şöyle güzel böyle güzel oldu demek için yapmadım.
Elimdedeki kışlık eldiven ile hobisel bir çalışma yaptım. Malum hobiler para yokluğundan yapılmaz. Zevk alındığından yapılır.
Kendi emeğinin değeri biçilmez. Hobisel çalışmalardada zaman kaybetme diye bir konu olmaz.
Geçmiştede kendime bir bağlama yapmıştım. Evde 2 tane bağlamam olmasına rağmen.
Genel olarak eldivensiz kullanan birinin yanında bu eldiveni bile takan (azdır çoktur ayrı mesele) bir üst kademe koruma elde etmiş olmazmı?
Kaldıki piyasadaki üst versiyon (Kevlar kumaş ve iplik, Nano teknoloji korumalar,yanmaz kumaşlar, karbon alaşımlı korumalar vs.) haricindeki
birçok eldiven inanın benim bu kullandığım malzemeden evsaf olarak çok daha zayıf malzemeler olduğunu gördüm.
Baştada dediğim gibi motora binemediğim bu dönemde atölyemde kendimce böyle bir çalışma yaptım.
Tamamen bana ait olan bir çalışma ve hiçbir ticari yanıda yok. Burada paylaşmamda motosikletle ilgili bir sitede
motosikletle ilgili bir konu ve çalışma olduğundan.
Tabiiki tam korumalı bir şekilde en kaliteli malzemelerle motosiklet kullanmak gerekliliğini bilmeyen yoktur sanırım.
Ama şuan motosiklet kullananların yüzde kaçı bu şekildedir?
Buna rağmen en iyiyi yakalayamasakta, spor ayakkabı ile binmektense botla kullanmak, eldivensiz olmaktansa basitte olsa bir eldiven takmak,
kısa kollu olmaktansa bir mont giymek, kasksız binmektense kötüde olsa bir kask takmak hiç faydalı değildir diyemeyiz diye düşünüyorum.