Yamaha Rx 115 Street Tracker Çalışmam
Reklamlar
-
Merhabalar, Ben Ayvalık'tan Sinan, öncelikle eski projelerimle kendimi kısaca tanıtayım. Hiçbir şeye orijinal binemem. İyi ya da kötü değiştirir, özelleştiririm.
Asya 10-8 cub 2008 model:
Kanuni cross 150 2011 model:
Volkswagen golf 1982 model:
Uzun süredir 2 zamanlı bir japon alıp binmek istiyordum. Aklımda bws 100 vardı ama denk gelince 2000 model 50 bin km de rx 115 i aldım. Çok sağlıklı çalışıyor ve eski motorlarımdan sonra ciddi performanslı olduğu için birden ısınıp bunu aldım. Far, stop, sinyal takımı gibi bazı parçaları korunmuş olsa da koltuk, egzoz gibi parçalar çin malı olarak takılmış. Egzoz sesi ve performansı kötü etkiliyor acil değişmesi lazım ama göze de hoş gelen bir egzoz bulmak istiyorum. Koltuk da zaten kendim yapacağım için çok önemli değildi.
İşlemlere başlamadan konu açmak ve hatta fotoğraf çekmek bile aklımda yoktu o yüzden bazı aşamaları atladım.
İlk olarak koltuk için demir yapıp, üzerindeki yıpranmış koltuğun derisini kullanarak maliyetsiz bir koltuk yaptım. Daha sonra hem koltuk tasarımı hem de deri rengi değişecek.
Arkada beğenmediğim cg çamurluğu vardı, onun yerine 2mm galvaniz sacdan çamurluk yapmayı düşünüyordum. Kartondan kalıp çıkarıp sacı kestim, istediğim şekli verdim. Kuyruk kısmına montaj için parça kaynattım ve çamurluğu taktım. Daha sonra çamurluğun üzerine küçük stop lambası gelecek. Alttaki cg çamurluğu sökülecek.
Muayeneye sokarken rengi de işleteceğim için boya işlemini öne aldım. Depo, yan kapaklar ve çamurluğu eski arabamın rengine boyadım.
yan yazılar yıpranmıştı onların da yenisini sipariş verdim gelmelerini bekliyorum.
Astarlı halleri:
Taze boyalı:
Montajını yarın yapacağım. Gelişmeleri adım adım paylaşacağım. İlgilenenlere teşekkürler.
Reklamlar
-
Bu tarz başlıkların hepsine yazarım "Çok ozenirim elinden böyle işler gelenlere" diye. Sizin işler de harika olmuş özellikle o golf. Tam usta işi. Motosikleti daha önceki konularda görmüştüm hatırladım. Elinize sağlık. Bu projenin de bitmiş halini çok merak ediyorum. Harika bir şey çıkacağı belli yine. Kolay gelsin
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
Teşekkür ederim. El becerisinin yanında biraz da mecburiyetten yapmayı öğreniyorum. Arabam da motorum da boyacıda 10 ay bekledi. Sonra boya yapmayı öğrendim kendim boyuyorum. Kaynak istediğim şekilde yaptıramadığım için yapa yapa öğrendim. Her seferinde daha iyisini yapmaya çalışıyorum.
Bugün boyadığım parçaları toplayıp pasta cilasını yaptım. Şimdilik son durum bu;
-
-
Renkler hosuma gitti güzel olmus. Belki egzoza da bişey yaparsınız.
-
Teşekkürler. Egzoz için 2 zamanlı olduğundan kendim yapamıyorum, salyangoz tipi olanlardan bulmaya çalışacağım ama tabi o da bütçe meselesi olduğundan biraz yavaş ilerliyorum.
-
-
Çok güzel olmuş, eline sağlık, şaseyi mat siyah yap
-
Ben şase boyası için ben Subaru mavisini öneririm.
-
12 Aralık 2020, 17:21
-
12 Aralık 2020, 17:49
Elinize sağlık
Renkler güzel olmuş.
Bitmiş hali de çok güzel olacak gibi.
-
12 Aralık 2020, 17:50
Çok güzel gidiyor. Bitmiş halini görmek için sabırsızlandım.
Ellerinize sağlık.
-
12 Aralık 2020, 18:06
Teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta motor ve tesisatı yerleştireceğim. Motoru yıkayıp temizledim, gereken debriyaj balatası, fren balatası, gaz, fren, debriyaj telleri hepsi değişti. Seleyi kaplamaya gönderdim daha gelmedi. Bir de far eksiğim var onun dışında büyük oranda toplamış olurum.
-
12 Aralık 2020, 19:42
Elinize sağlık gayet güzel olmuş, kolay gelsin.
-
12 Aralık 2020, 22:45
Mersin İl Temsilcisi
-
13 Aralık 2020, 09:27
Bu farları çok seviyorum ama motosikletin biraz kalıp olarak zayıf olduğu için 7 inç far büyük geliyor gözüme. bir de biraz daha klasik duruş istiyorum. 5 inç bir far alacağım gibi. Örneğin,
https://urun.n11.com/aydinlatma-urun...ari-P456234161
-
14 Aralık 2020, 20:42
-
16 Aralık 2020, 20:07
-
16 Aralık 2020, 20:59
Eline koluna sağlık güzel bir şey ortaya çıkıyor
-
16 Aralık 2020, 21:04
Eline sağlık. İnsan binmeye kıyamaz bu motora.
Farın küçüklüğü nedeniyle ön taraf biraz boş kalmış. Belki tamamlanınca daha iyi görünür.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)