Sorayım sormasına ama kimsenin yedekte tutacağını sanmam o parçayı. Hem biz o konuyu halletmedik mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------
İşte onu yapacaz zaten. Müsait zamanda ben Ankara'ya gideceğim kalıbını alıp yeniden dökecektik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------
Aldım maket bıçağını başladım işe. Maket bıçağı ile sticker kazımanın bi tekniği var. Onu reklamcı arkadaş göstermişti. Döner keser gibi inceden üstüne sürtünce birazda beceri ile çok kolay bi şekilde kazınıyor ve boyaya zarar vermiyor. Gerçi benim için boyanın zarar görmesi önemli değildi ama böyle daha kolay sökmesi.
Ön grenajda bikaç yerde kırık vardı. Aslında ben onları kendim tamir edecektim ama Sedat abi "uğraşma tamponcuya ver o daha iyi halleder" diyince götürdüm ona bıraktım. Öğleden sonra gel al demişti ama yarın alırım artık.
Grenaj parçalarına sulu zımpara geçtim.
Eksoz berbat haldeydi. Onu temizlemek için zımpara ağzı ve tel fırçalı ağız aldım spiral için.
Aşağıdaki fotoğrafta sol altta görünen kısım gibiydi eksoz. Üst kısımlar biraz temizlendikten sonraki hali. Fark belli olsun diye çekmiştim bunu.
Temizlendikçe güzelleşiyor.
Boya almaya gidecektim. Kasacıda dükkanı gezerken gözüme bi boya çarptı. Sedat abiye bunu niye aldıklarını sordum "sen unutmuşsun" dedi. MZ'in eksozuyla uğraştığım dönemden kalmış. Bir tanede yaldızlı boya var ama o ısıya dayanırmı bilmiyorum. O yüzden bunla boyayacağım.
Bikaç kat boya attım.
Sanayide işler bitti atölyeye geçtim. Artık televizyonumda var atölyede. Sadece TRT çekiyor ama olsun ses yapıyor en azından. Bi küçük tüp eksiğim kaldı. Onuda alacağım inşallah.
Elcikler baya kötü haldeydi. Telle filan tutturmuşlar. Onların yerine yenisini almıştım bugün 25 liraya. Honda Yamaha vs japon markaları yazan elcikleri buldum KTM bulamadım. Bende bunu alıp takmıştım. Az önce nette KTM yazanı gördüm 26 liraya. Neyse artık onuda eskiyince takarım.
Marş otomatiği almıştım. CG otomatiği 20 lira. Zaten bunlarda marka önemli değil. Tofaş otomatiği bile taksam olurda onu sığdırması mesele. CG otomatiği boyut olarak yerine uyuyordu. Hemde ucuz.
Düğmelere gelen kabloyu soyup öncelikle marş otomatiğine giden kabloyu bulmak istedim. Kırmızı kabloda düğmeye bastıkça elektirik geliyor. Yani düğmeden elektirik çıkıyor burda sorun yok. Düğme sağlam.
O kabloyu takip edip soketlere geldim. Sokettede elektirik var kırmızı kabloda.
Ama marş otomatiğine giden kabloya elektirik gelmiyor. Yani soketten arkaya uzanan kabloda bi yerde kopukluk var. Tüm kabloyu soyup nerde sorun olduğuna bakamayacağım için kablo çekmeye karar verdim.
Soketin hemen çıkışından kırmızı kabloyu kesip arkaya doğru yeni bi kablo çektim.
Kabloyuda otomatiğe bağladım. Şu maviliğin arkasında otomatik. Tam belli değil ama.
Marş dinamosunuda yerine bağlayıp test ettim. O anki mutluluğun tarifi yok tabi. Meğer ben haftalardır dinamo bozuk diye boşuna dertlenmişim. Bi otomatik bide kablo ile çözüldü benim iş. Artık el marşı çalışıyor.
Yarında kendime tatil verdim. Haftasonuna şu motoru bitireyimde pazar tur olur. Kargodaki siparişler bi gelse gerisi kolayda.