Ben dün motoru güzelce yıkadım. Yağ kaçağına bakmak için. Bugünlerde biraz çoğaldı. Durduğum yere damlatmaya başladı azda olsa. Bazen bir iki damla bazen hiç yok. Fotoğrafını çekmiştim.
https://i.hizliresim.com/m26G6P.jpg
Ben dün motoru güzelce yıkadım. Yağ kaçağına bakmak için. Bugünlerde biraz çoğaldı. Durduğum yere damlatmaya başladı azda olsa. Bazen bir iki damla bazen hiç yok. Fotoğrafını çekmiştim.
https://i.hizliresim.com/m26G6P.jpg
Sürekli yandaki camdan takip ediyorum şimdilik yağ var içinde. Yapabileceğim birşeyse ve oringini bulabileceğim birşeyse mecbur sökmem gerekecek. Açıkcası bu motor gözümü korkutuyor. Başka makina olsa çokdan parçalamıştım. Ama bunda hata yaparsam telafisi zor olur.
Motoru yan ayaklığa aldığımda buna daha çok benziyor.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Contayi su sekil sokuyolar bi incele istersen distan
https://www.youtube.com/watch?app=de...&v=PIdaE8TYn-g
Müsait bi zamanda onu inceleyeyim inşallah.
Tipi sanki oring değilde keçe gibi. Dışardan çıkarılabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------
Bu farklı bi sistem. Bende marş kolunun ortasından vites kolu çıkıyor. Yukarda resim koymuştum.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
İndirdim ama hiç bakmadım. Şu aralar sadece motorun keyfini çıkarıyorum. Yarında Kırşehir'i gezmeye gidecez nasipse.
Biraz daha tadını alayımda sonra sökerim. Çünkü kendimi biliyorum. Bi yerden sökmeye başlayınca " hazır sökmüşken şunuda değişeyim" diye diye pistonu bile değiştirebilirim. Boya için grenajı sökünce mari dinamosu ve yağ kaçağının çaresine bakacam inşallah.
Şimdilik bilgi topluyorum. :D
Marş prizi debriyaj kapağıyla bağlantısı yok direk bloğun kendisiyle tümleşik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------
vites kolunun arkasında oring var, marş kolunun dibinde de keçe var. Oringi değiştirebilirsin. Marş kolunun arkasıdaki keçe bloğun içinden montajlanıyor.
vites koluyla marş kolunu sök incele zaten 1 civata gevşetip ayak basamağını sökünce çıkıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
Sorun şu yağ ordan akmıyor olabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
motoru yan ayağına mı park ediyosun ? orta sehpaya mı ?
Boya yapılacaksa güzelce macun çekip zımparalanıp komple mavi kısımlar boyanabilir.Lokal olursa veya boyanınca tozlu ortamda boyanırsa kalitesi düşüyor boyanın.Fırında boya yapılırsa baya güzel olur.Jantlar nikelaja giderse veyahut başka bir parlatma işlemi yapılsa güzel olur.Dijital ekran konusunda kolay gelsin inşallah tamir olabilir
Ne seksi motor anasını satim.Bende isterdim böyle bişi alıp uğraşmak
Bi elim boş kalmadı söküp boyamaya. Zaten bu motorda iyi bi kaportacıya boyatmayı düşünüyorum. Macum zımparayı hallederim ama boyayı temiz düzgün bi yerde attırmam lazım. Kasacı arkadaşım var ona boyattırırım ama dediğin gibi toz oluyor. Jantlarda nikelaj yok mat gri. Ekranıda verdim bakalım tamirciye. Devlet dairesi gibi sürekli bugün git yarın gel diyor :D baya şeyi değiştirmiş içinde. Eli boş kaldıkça uğraşıyormuş. Tamir olsunda vaktinde değilim artık.
orijinal halinede baktım jantın orijinal hali öyleymiş evet, ekran dediğiniz gibi hallolsunda zaman problem değil. Kesinlikle bütçenize göre iyi bir boyacı bulunsa çok iyi olur. Renk orijinal kodları internette vardır sanıyorum oradan bakarsınız. Motorunuz kesinlikle müthiş ve evladiyelik duruyor. İnşallah yağ problemi de çözülür
Dediğim gibi yarım mekanık aklum var vıtes cubugunun bloga gıren kısmı gıbı gormustum.
Sımdı ekran ısını gördüm eger sadece lcd panelde ıse sıkıntı ınternetten datasheet dediğimiz şemalarına bakın benzer bır panel bulabılırsınız yada bakır plakete, proteus ares te şeması çızılıp aktarılabilir. Fakat islem ana bırımınde ıse orada iş zorlaşır fakat ıyı bır elektronik çi ıle bu sorun çözülür cok masrafa gırmeden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------
Kendı aracımın veya bilgisayarımın işlerini ben yapıyorum atolye hocalarıda yardımcı oluyor, elektronik okumanın faydası
Bütçe çokda sorun değil. Kendimde sanayici sayıldığımdan beni öpmeye kalkmıyorlar :D aldığımdan beri aynı şeyi düşünüyorum. İnşallah hiç satmayacağım bu motoru. Sanki KTM benim ihtiyaçlarıma özel yapmış :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
Aksaray'da bikaç kişiye sordum. Yaparsa Mehmet Ali usta yapar dediler. Öyle pis işlere bi o bakarmış. Yarın inşallah uğrayacağım pazar günü uğraşacağım demişti. Olmazsada sana danışırım artık. Dediklerin B planı olsun. :D
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)